Ynt: Fleetwood Tiago Ford F 350 (Ankara Yardım)
Hayirli olsun.
Size usta bulmaniz konusunda hic bir yardimim olamaz. Hic bir fikrim ve bilgim yok. Ama kendi emeginizle yapma niyetiniz olsaydi bir kac oncelik onerebilirdim. Ilk once camlardan su girmesini engelleyen macun benzeri, asla kurumayan bu maddeyi yenileyin. Bunlari yenilemeniz camlardan su sizmasi ihtimalini cok aza indirir. Camlardan su sizarsa bunu gormeniz icin butun ic kaplamalari ve izolasyonlari acmaniz gerekir ki cok kulfetli olacaktir. En iyisi butun camlari elden gecirmektir.
Tavanda butun hava kaparkalrinin etrafi, eklem yerleri ve vida delikleri su sizmasi icin bir potansiyeldir. Sivi tavan denilen boya seklinde rulo ile surulen materyal ile kaplarsaniz tavanda su sizmasi ihtimali cok aza iner. Su anda karavaniniz surekli suz aliyor olabilir ve bunu bilmiyor olmaniz mumkun. Ici ahsap oldugu icin surekli emer ve rutubet olarak iceriye verir. Su alan yerlerdeki isolasyonlar bitmis ve sihay kuf yapmis ise saglik sorunu yaratmasi mumkun olabilir.
Butun dis koselerde aleminyumdan koselikler eklemlerden su sizmasini engellemek icin yapilmistir. Bunlarin altinda ilk soyledigim macun benzeri malzeme yenilenmeli ve vida deliklerin orterek su almasini zorlastiran plastik kapak gorevini yapan serit te delikler olup olmadigina bakilmali ve var ise yada eskiliginden dolayi kiriliyor ise yenilenmeli.
Bu soylediklerimin hepsi ayni nedenden yani su sizmasi ihtimalini azaltmak icin cabalar. Cunku belli periyotlarla dedigim bakimlari yapilmayan eski araclarin su sizdirmaya baslayarak icinde yasanmaz hale gelmeleri cok yaygin.
Elektirik ve su aksami icin yogun emek harcamaniz gerekebilir. Eger bir bilen ustaya yaptirmak isterseniz ne istediginizden emin oldugunuzu gormek isteyecektir. 220 V girisi , aku charger li Konvertor, ve birde invertor eklemek isterseniz bunu ayni adna calistiracak sistemi yapmaniz icin konvetorde modifikasyon yapmaniz gerekebilir.
Ugrasmak istediginizde zamaniniz kolaylikla tuketecek bir bulmacaya donusebilir. Umarim cok negatif olmadim. Size bol sans