Fleetwood Tiago Ford F 350 (Ankara Yardım)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aardaacar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,930

aardaacar

Yeni Üye
Öncelikle herkese merhaba.
Hem bilgisizlilk hemde çaresizlikten uzun zamandır okuyucu olarak takip ettiğim bu foruma konu açma gereksinimi duydu.

Aracım 1987 model Ford F350 V8 7.5lt benzinli ve Fleetwood üretimi. Herşeyiyle orjinal.

Aracımı yaklaşık 5 ay önce aldım ancak sabit yerde kullandığım için hiç düzeltme veya yürütme gibi bir çabam olmamıştı, işleri yoluna koyup birazda hevesle toplamaya başladım. Motor ve yürüyen aksam konusunu hallettik ancak Ankara'da karavan ustası bulmakta zorlanıyorum, gittiğim yerler ya dışarıdan işi yapamayacağa benziyor yada çok güzel görünüp bununla uğraşamayız yorar bizi diyorlar.

Yardım konusuna gelince; aracın komple elektrik ve su tesisatını elden geçirip, sıcak su için sistem kurulması, webasto ve döşeme işleri ayrıca dış kaplamada bazı yırtıklar, çıtalarda düzensizlikler var kısacası karavanın komple elden geçmesi ve boyanması gerekiyor bu konudaki önerilerinizi veya sakın şuraya gitme çünkü şeklinde yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

fotoraf3.jpg

fotorafi.jpg

fotoraf10.jpg
[SIZE=78%]
fotoraf8.jpg

[/SIZE]

Etiketler

Ynt: Fleetwood Tiago Ford F 350 (Ankara Yardım)

Hayirli olsun.
Size usta bulmaniz konusunda hic bir yardimim olamaz. Hic bir fikrim ve bilgim yok. Ama kendi emeginizle yapma niyetiniz olsaydi bir kac oncelik onerebilirdim. Ilk once camlardan su girmesini engelleyen macun benzeri, asla kurumayan bu maddeyi yenileyin. Bunlari yenilemeniz camlardan su sizmasi ihtimalini cok aza indirir. Camlardan su sizarsa bunu gormeniz icin butun ic kaplamalari ve izolasyonlari acmaniz gerekir ki cok kulfetli olacaktir. En iyisi butun camlari elden gecirmektir.
Tavanda butun hava kaparkalrinin etrafi, eklem yerleri ve vida delikleri su sizmasi icin bir potansiyeldir. Sivi tavan denilen boya seklinde rulo ile surulen materyal ile kaplarsaniz tavanda su sizmasi ihtimali cok aza iner. Su anda karavaniniz surekli suz aliyor olabilir ve bunu bilmiyor olmaniz mumkun. Ici ahsap oldugu icin surekli emer ve rutubet olarak iceriye verir. Su alan yerlerdeki isolasyonlar bitmis ve sihay kuf yapmis ise saglik sorunu yaratmasi mumkun olabilir.
Butun dis koselerde aleminyumdan koselikler eklemlerden su sizmasini engellemek icin yapilmistir. Bunlarin altinda ilk soyledigim macun benzeri malzeme yenilenmeli ve vida deliklerin orterek su almasini zorlastiran plastik kapak gorevini yapan serit te delikler olup olmadigina bakilmali ve var ise yada eskiliginden dolayi kiriliyor ise yenilenmeli.
Bu soylediklerimin hepsi ayni nedenden yani su sizmasi ihtimalini azaltmak icin cabalar. Cunku belli periyotlarla dedigim bakimlari yapilmayan eski araclarin su sizdirmaya baslayarak icinde yasanmaz hale gelmeleri cok yaygin.
Elektirik ve su aksami icin yogun emek harcamaniz gerekebilir. Eger bir bilen ustaya yaptirmak isterseniz ne istediginizden emin oldugunuzu gormek isteyecektir. 220 V girisi , aku charger li Konvertor, ve birde invertor eklemek isterseniz bunu ayni adna calistiracak sistemi yapmaniz icin konvetorde modifikasyon yapmaniz gerekebilir.
Ugrasmak istediginizde zamaniniz kolaylikla tuketecek bir bulmacaya donusebilir. Umarim cok negatif olmadim. Size bol sans

Harika görünüyor, umarım eksiklerini en güzel şekilde tamamlar, güzel gezilerde kullanırsınız. :smiley:
Usta konusuna, gelince bahsettiğiniz konuları en iyi şekilde çözebilecek kişilerin başında Atiladi rumuzlu üyemiz Atilla Dinçer Bey. Kendisi bu işleri profesyonel olarak da yapıyor bildiğim kadarıyla.
Ama İstanbulda yaşıyor :(

Aracınız çok güzel görülüyor.Hayırlı olsun.Umarım en kısa zaman da eksikleri tamamlayıp yollara koyulursunuz.

Merhabalar,
Arkadaşımız karavanını ya sattı veya toplamaktan vazgeçti herhalde.İlk günden bu güne ne bir fotoğraf ne bir yazı, kimbilir belkide unuttu.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Bu araç çayyolunda evime 100 mt uzakta park etmişti. ( Yadaçok benzeri :smiley: ) Serbestmuhabbet köşesine fotografını koymuştum hatırlayan olursa eğer. Bir süredir görünmüyor malesef. Eğer karavan sahibi arladaş tekrar buralara uğrar ise benimle diyalog kurabilir. 0 5362460909 Ümit

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR