Foça Gezisi (21 - 28 Eylül 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan penguen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,959

penguen

Zirve
"Foça'da halk arasında anlatılan bir efsane vardır; ünlü Karataş Efsanesi... Adı üzerinde efsane, yorumlara açık. Foça'nın gizemli çekiciliğine tam anlamıyla yakışan bir efsane bu. Foça'da nerede olduğu bilinmeyen bir taş vardır ve Karataş olarak anılır. Herhangi bir kaldırım taşı da olabilir bu gözümüzün önünde sadece taş diye durup duran yada yer altında, görmeden - bilmeden her gün üzerine basıp yürüdüğümüz arnavut kaldırım taşlarından birinin metrelerce altında da. Gizemi ve çekiciliği de burdan doğmakta sanırım. Bilinmeyen bir taş ama neden olduğu efsane daha da çekici. Her kim ki; Foça'da nerede olduğu bilinmeyen Karataş'a basar ise; basireti bağlanır ve içinde bir yerlerde Foça'ya yerleşme ve hep burada olma isteğini bulur. Yolu nereye giderse gitsin, Karataş'a basan kişi bir gün mutlaka Foça'ya geri dönecektir... Karataş var; bunu herkes biliyor da nerede olduğunu kimse bilmiyor. Gezip dolaşırken bu taşa basan mümkünü yok bir daha Foça’dan kopamıyor. Çok zorlanıp bir yerlere gitse de mutlaka dönüp dolaşıp gene geliyor Foça’ya. Bir kez yolunuz Foça'ya düşmeye görsün, Foça’ya gelip de o büyülü havasını yakalayabilen herkes bu öyküyü duyunca dolaşıp duruyor sokaklarda. Belki Karataş’a basarım da bu yaşanası kasabada kalırım umuduyla. Bize kalırsa Foça’nın her yeri Karataş. Foça’yı görüp de sevmemek, dönüp gelmemek mümkün değil de ondan."

Yukarıda ki satırlar Foça Belediyesi'nin sitesinden alınmadır. Bu yılki iznimi ben de Foça'da geçirdim. Ve sanırım Karataş'a basmış olacağım ki, Foça aklımdan hiç çıkmıyor. :smiley: Karataş bir efsane olsa, hatta bazıları gülüp geçse bile sanırım gerçeklik payı var. Çünkü şimdiden oraya yerleşme planları yapmaya başladım. :smiley: Çektiğim fotoğrafları paylaşmak istiyorum ben de sizlerle. Bu arada galerisinde ziyaret ederek güzel resimlerini görme fırsatı bulduğum; Foça aşığı Sayın Leyla Buhara'ya buradan saygılarımı sunuyorum.

IMG_1006.jpg

Ynt: Foça Gezisi (21 - 28 Eylül 2008)

Bu arada önümüzdeki günlerde Foça'da balıkçı festivali var. Ayrıntılı bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz.

8. ULUSLAR ARASI RASTGELE BALIKÇI FESTİVALİ (3 - 4 - 5 EKİM 2008)

3 EKİM 2008 - CUMA

09.00 - 11.00 TEKNE ONARIM VE BAKIMI
YER: Belediye Meydanı, Ziraat Bankası Önü.

09.00 - 11.00 STREETBALL TURNUVASI
YER: Belediye Meydanı.

13.00 - 17.00 OLİMPİYAT SPORCULARIMIZ DENİZ - ATEŞ ÇINAR İLE TANIŞMA

15.00 FOÇA BELEDİYESİ DANS GURUBU DANS GÖSTERİSİ

16.00 SERGİLER; “NASREDDİN HOCA 800 YAŞINDA”
SAAT KULESİ KARİKATÜRCÜLER GURUBU
YER: Foça Belediyesi.
Reha Midilli Kültür Merkezi.

21.00 KONSER “ÖZGÜR KIYAT”

4 EKİM 2008 - CUMARTESİ

YER: Foça Belediye Meydanı, Ziraat Bankası Önü.

YER: Belediye Meydanı

09.00 - 19.00 SERGİLER; “NASREDDİN HOCA 800 YAŞINDA”

13.30 - 15.00 “DENİZ ÖYKÜLERİ YARIŞMASI ÖDÜLÜ”
DİNLETİ: Oksana Yenipazar - Foça Belediyesi Piyano Öğretmeni
SÖYLEŞİ: Hüseyin Yurttaş, Ahmet Önel.
ÖDÜL TÖRENİ - JÜRİ: Tarık Dursun K., Muzaffer İzgü, Hüseyin Yurttaş, Ahmet Önel, Mehmet Atilla.

15.00 - 16.00 YARIŞMA
TEKNE YARIŞLARI
YER: Küçük Deniz Limanı.

16.00 - 17.00 YARIŞMA
AĞ ONARMA, OLTA BAĞLAMA

21.00 KONSER - “KUTSİ”
YER: Belediye Meydanı

5 EKİM 2008 PAZAR

08.00 - 13.00 YARIŞMA - BÜYÜKLER VE KÜÇÜKLER “Amatör Balık Tutma Yarışması”

YER: Foça Belediye Meydanı.
Ziraat Bankası Önü.

09.00 – 19.00 SERGİLER
“NASREDDİN HOCA 800 YAŞINDA”

13.30 MANGAL PARTİSİ

16.00-17.00 SÖYLEŞİ
“İki Yakanın Balıkçıları Buluşuyor”
Vangelis Paravas - Biyolog, Mom -Yunan Akdeniz Foku Araştırma ve Kuruma Derneği - Yunanistan.
Anastasios Papadopoulos - Yüksek Çevre Mühendisi - Ulusal Ziraat Araştırma Kurumu Balıkçılık Araştırma Ensititü.
Haralampos Sardis - Kıyı Balıkçısı, Kimolos Adası, Oniki Adalar - Yunanistan.
Electra Sardi - Kıyı Balıkçısı, Kimolos Adası, Oniki Adalar - Yunanistan.
Mustafa Erkan - Su Ürünleri Yüksek Ziraat Mühendisi Birim Sorumlusu.
Çiğdem Musluoğlu - Destekleme Şube Ziraat Yüksek Mühendisi Birim Sorumlusu.
Harun Güçlüsoy - 9 Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Ensititüsü - Panel Yöneticisi

19.30 FENER ALAYI (Denizden ve Karadan)
YER: Barbaros Büfe Başlangıcı.

21.00 KONSER - “GRUPAL ENFEKSİYON” (HAKKI BALAMİR)

Herhalde Foça'nın fokları kadar kedileri de meşhur. Şubat ayında Foça'ya gittiğimde, ben de bolca kedi görmüş ve fotoğraflamıştım. Hepsi de çok hoş görüntüler vermişlerdi. Bu arada sanırım o Karataş'a ben de bilmeden basmışım... Güzel bir etkinlik olmuş. Bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.

Gerçekten bunlar çok güzel.Ya resimlere baktıkça Çok Mutlu oldum.Teşekkürler.Emeğinize sağlık.İnşallah daha güzel resimlerde görürüz.Bende ekleyeceğim en kısa zamanda.Görüşmek üzere.

Ahh ahh gördükçe özledim foçamı yeniden . Haziranı iple çekiyorum .

Bu arada foçanın fokundan çok daha ötesi vardır ünlü olan , kedisi ve delisi :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri