Ynt: Foça Gezisi İçin Yardım
Haşmet abi Foça'ya ilk gidişiniz mi olacak?
Foça'da konaklayabileceğiniz çok güzel pansiyonlar mevcut...Bu pansiyonlar eski taş evlerin restore edilmesi sonucu ortaya çıkmış çok güzel ve tarihi mekanlar...Deniz kenarında deniz manzaralı olan bu pansiyonlardan birinde konaklayabilirsiniz...
Yeme içme konusuna gelince, söylememin gereği varmı bilmiyorum ama sizde tahmin edersiniz ki birçok sahil yerleşkesinde olduğu gibi Foça'nın da balık menüleri çok iyidir...Foça'da yöresel balık yemekleri de var...Sarımsaklı yoğurt sosu dökülerek yenilen kupa balığı bunlara bir örnektir...Ben Fokai Restoranı tavsiye ederim...Ayrıca İncir adası'na geçerek orada da çok güzel bir atmosferde balık yiyebilirsiniz...Ayrıca Foça şarabının metini duymakla beraber içmediğimide belirtmek isterim...Bana nasip olmadı ama siz bir deneyin derim...Birde ilçe merkezinde (çarşı içinde) çok güzel bitkisel çaylar içebileceğiniz mekanlar var...İsterseniz değişik çeşit kahveler vede nargilede içebilirsiniz buralarda...
Foça'da kesinlikle görmeniz gereken yerlerin başında Siren Kayalıkları geliyor...Foça ilçe merkezinin hemen karşısında yer alan adalardan, Orak adasının sırt kısmında (arkasında) yer alan bu tarihi ve mistik yeri mutlaka görmelisiniz...Ama buraya gitmeden önce şu konuyu bir okuyun derim; http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=4412.0
Frigya Tepesinden mutlaka güneşin batışını seyredin...Çok güzel fotoğraf kareleri yakalamak mümkün...Kime sorarsanız size bu tepeyi gösterir...Ayrıca ilçenin girişinde yer alan tepedende aynı şekilde güneşin batışını seyredebilir ve her daim güzel fotoğraflar çekebilirsiniz...
İlçe merkezinde yer alan Kybele Açıkhava Tapınağını vede burada yer alan Beş Kapılar Kalesini mutlaka görmelisiniz...Gerçi Foça'ya giden herkesin istesede istemesede göreceği yerler bunlar...Çünki çok küçük olan ilçe merkezinde yer alıyorlar...
Foça'ya gelirken indiğiniz yokuşun solunda yer alan Top Dağı ve üzerinde yer alan tarihi yel değirmenlerini de görmenizi tavsiye ederim. Artık yıkılmaya yüz tutmuştur ama hem tarihi anımsatır size, hem de güzel bir manzara yaşatır.
İlginizi çekermi bilmem; birde ilçe merkezinde tarihi bir Osmanlı mezarlığı var...
Diğer, görülmeye değer tarihi yerler için şu adrese bakabilirsiniz;
http://www.foca.bel.tr/foca_tarihieser.html
İlçe merkezinde fazla bakımlı olmasa da çok güzel bir hamam vardır...Burayada uğrayabilirsiniz...Tek mekandan (Kadın, erkek birlikte) oluşan bu hamamda hafta içi, özelliklede bu mevsimde kimseler olmadığı için ailenizle birlikte size özel, güzel bir hamam sefası yapabilirsiniz...
Eğer fırsat bulursanız (zaman) mutlaka Foça (Eski Foça) - Yeni Foça arasında ki koyları görmeli ve buralarda fotoğraflar çekmelisiniz...En çok sevilen ve tercih edileni Mersinaki Koyudur...
Haftasonları askerlerin çarşı iznine çıkması nedeniyle kalabalık olur...Bunu da ayrıca dipnot olarak belirteyim