Foça Gezisi İçin Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drares Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,777

Etiketler
Ynt: Foça Gezisi İçin Yardım

Haşmet abi Foça'ya ilk gidişiniz mi olacak?

Foça'da konaklayabileceğiniz çok güzel pansiyonlar mevcut...Bu pansiyonlar eski taş evlerin restore edilmesi sonucu ortaya çıkmış çok güzel ve tarihi mekanlar...Deniz kenarında deniz manzaralı olan bu pansiyonlardan birinde konaklayabilirsiniz...

Yeme içme konusuna gelince, söylememin gereği varmı bilmiyorum ama sizde tahmin edersiniz ki birçok sahil yerleşkesinde olduğu gibi Foça'nın da balık menüleri çok iyidir...Foça'da yöresel balık yemekleri de var...Sarımsaklı yoğurt sosu dökülerek yenilen kupa balığı bunlara bir örnektir...Ben Fokai Restoranı tavsiye ederim...Ayrıca İncir adası'na geçerek orada da çok güzel bir atmosferde balık yiyebilirsiniz...Ayrıca Foça şarabının metini duymakla beraber içmediğimide belirtmek isterim...Bana nasip olmadı ama siz bir deneyin derim...Birde ilçe merkezinde (çarşı içinde) çok güzel bitkisel çaylar içebileceğiniz mekanlar var...İsterseniz değişik çeşit kahveler vede nargilede içebilirsiniz buralarda...

Foça'da kesinlikle görmeniz gereken yerlerin başında Siren Kayalıkları geliyor...Foça ilçe merkezinin hemen karşısında yer alan adalardan, Orak adasının sırt kısmında (arkasında) yer alan bu tarihi ve mistik yeri mutlaka görmelisiniz...Ama buraya gitmeden önce şu konuyu bir okuyun derim; http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=4412.0

Frigya Tepesinden mutlaka güneşin batışını seyredin...Çok güzel fotoğraf kareleri yakalamak mümkün...Kime sorarsanız size bu tepeyi gösterir...Ayrıca ilçenin girişinde yer alan tepedende aynı şekilde güneşin batışını seyredebilir ve her daim güzel fotoğraflar çekebilirsiniz...

İlçe merkezinde yer alan Kybele Açıkhava Tapınağını vede burada yer alan Beş Kapılar Kalesini mutlaka görmelisiniz...Gerçi Foça'ya giden herkesin istesede istemesede göreceği yerler bunlar...Çünki çok küçük olan ilçe merkezinde yer alıyorlar...

Foça'ya gelirken indiğiniz yokuşun solunda yer alan Top Dağı ve üzerinde yer alan tarihi yel değirmenlerini de görmenizi tavsiye ederim. Artık yıkılmaya yüz tutmuştur ama hem tarihi anımsatır size, hem de güzel bir manzara yaşatır.

İlginizi çekermi bilmem; birde ilçe merkezinde tarihi bir Osmanlı mezarlığı var...

Diğer, görülmeye değer tarihi yerler için şu adrese bakabilirsiniz;
http://www.foca.bel.tr/foca_tarihieser.html

İlçe merkezinde fazla bakımlı olmasa da çok güzel bir hamam vardır...Burayada uğrayabilirsiniz...Tek mekandan (Kadın, erkek birlikte) oluşan bu hamamda hafta içi, özelliklede bu mevsimde kimseler olmadığı için ailenizle birlikte size özel, güzel bir hamam sefası yapabilirsiniz...

Eğer fırsat bulursanız (zaman) mutlaka Foça (Eski Foça) - Yeni Foça arasında ki koyları görmeli ve buralarda fotoğraflar çekmelisiniz...En çok sevilen ve tercih edileni Mersinaki Koyudur...

Haftasonları askerlerin çarşı iznine çıkması nedeniyle kalabalık olur...Bunu da ayrıca dipnot olarak belirteyim ;)

Murat yazdıkların için teşekkür ederim.Aslında Foça'ya ilk gidişim değil,ama ilk gidişimin 7-8 yaşında olduğunu ve sonrasında 4 sene önce bir kaç saatliğine uğradığımı düşünürsek gerçek anlamda ilk gidiş oluyor. Kalma işini aceleye getirdim sanırım. Biraz sağlamcı davranıp öğretmen evinden yer ayırttım. Aklınızda olsun öğretmen evleri genellikle gidilebilecek bir çok yerde mevcuttur ve uygun fiyata belirli bir standartta hizmet sunarlar. İnternetten gidilecek yerin öğretmen evine kolayca da ulaşılabiliyor.
Sonra da öncelikle gezenbilir olmak kaydıyla Foça hakkında internette yazılanları araştırdım. Senin de yazdığın gibi görülmeye değer güzel yerler mevcut. Ama bir kısmı deniz yoluyla ulaşılabilecek yerler ve hava müsait olursa çıkabiliriz. Amacım özlediğim deniz kokusunu içime çekip, bol bol fotoğraf çekebilmek ve tabii ki o güzel yemeklerin tadına bakabilmek.

Haşmet abi Foça öğretmen evinde kafeterya bölümünde çok oturdum ama gece konaklamadım...Ama dediğiniz gibi öğretmen evleri genelde iyi oluyor...

Evet Siren kayalıklarına falan tekne ile geçmek mümkün ama çarşı merkezine çok yakın olduğu için, (zaten çarşı merkezide fazla rüzgar almayan bir koy) ben sorun olacağını sanmıyorum...Motorcu kayıkları ilede geçebilirsiniz kolayca...

Foçanın çok meşhur Karataş Efsanesi vardır...Bende bu taşa bilmeden basanlardanım galiba...Çünki Foça'yı çok seviyorum...Bu taşın nerede olduğunu kimse bilmez, ama efsaneye göre bu taşa basanlar bir daha da foçadan kopamazlarmış :D

Foça'dan kopmak isteyen kim? yeter ki fırsat olsun karataşın üstüne kamp bile atarım ;D ;D ;D

AYDURAN' Alıntı:
Benim yaşlanınca yerleşmek isteyeceğim birkaç yerden biridir Foça ;) :smiley:

Diğer bir alternatifte kesin Datçadır... :D
Mart başında bende bir kaçamak yapacağım Foçaya ailemle...
Yalnız yanılıyor olabilirim ancak öğretmenevinde konaklama olanağı yok diye biliyorum Foçada, sadece lokanta vb. hizmeti varmış...

taiga' Alıntı:
Diğer bir alternatifte kesin Datçadır... :D
Mart başında bende bir kaçamak yapacağım Foçaya ailemle...
Yalnız yanılıyor olabilirim ancak öğretmenevinde konaklama olanağı yok diye biliyorum Foçada, sadece lokanta vb. hizmeti varmış...
Arkadaşlar Yeni Foça'daki öğretmenevinden dün oda rezervasyonunu telefonla yaptım. Oradan hiç tereddütsüz rezervasyona evet dediler. Umarım kötü bir sürprizle karşılaşmam...

Hocam,

Sorun olmaz...Kaygılanmayın...
Benim dediğim eski Foça daki öğretmenevi idi...

drares' Alıntı:
Arkadaşlar Yeni Foça'daki öğretmenevinden dün oda rezervasyonunu telefonla yaptım. Oradan hiç tereddütsüz rezervasyona evet dediler. Umarım kötü bir sürprizle karşılaşmam...

Haşmet abi benim tüm anlattıklarım Foça olarak bilinen Eski Foça içindi ;) Yeni Foça'yı bilmiyorum, sadece bir kez gittim :smiley: :D

drares' Alıntı:
Yaşlanınca yerleşilecek yerler listemde sizinkilerin yanında Bozburun ve Sığacık da var.

Üzücü, ancak Sığacık ı hiç duymamıştım...
Eh benim ayıbım sonuçta... :-\
Netten inceledim olabildiğince bilgilerini...
Cidden hoş yermiş...
Böylece Sığacığı da listemize ekledik... ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR