Ynt: Ford Transit Kampervan Aracımın Tadilat Aşamaları
Merhabalar Sayın Enverdede,90 lı yıllardı, isim olarak hatırlayamıyorum.Aklımda kalanlar Celel Bey,emekli assb.Namık Bey,Mersin ve Ankara devlet tiyatrosu sanatcıları vardı,Zonguldak dan gelen Dr.aile vardı,Ankara dan benim arkadaşım Ender vardı,Ankara dan işb.em. aile vardı,Bursa dan bir ağabeyimiz(Nadir di galiba) ve oğlu vardı,Antalya dan Deniz isimli bir arkadaş .......
Bu Turban cılar sonra Göynük ve Tekirova Yıldırım a geçmişlerdi.Buralarda kapanınca,Orkinos da kaldıklarını duymuştum.Hepsine saygı ve sevgiler.[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]
Sayın Minemeral öncelikle gönlünüzce bir karavan olması dileğiyle
Araçla ilgili bir kaç sorum olacak? eğer sizce sakıncası yoksa telefon numarası veerbilirmisiniz veya 0 535 667 06 46 çaldırırsanız arayabilirim teşekkürler
Teşekkür ederim Sayın Vehbi ve Tanju Bey.Daha iyisi sizlerin olsun.Telefonum 05324725803.
Henüz bitmiş değil, epey iş var daha.Zaten karavancılıkda iş hiç bitmez(aman bitmesin,bizim dinlenmemiz bu işler).
Bugün çekyat ayaklarını(ikea dan 6.-TL. ye aldığım) ölçüp kestim ve montajını yaptım,daha yatmasamda fena olmadı. Masa ayağınıda ondan düşünüyorum.[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]
Zemin döşemesinin üzerine daha sonra mineflo ya da laminant parke gibi farklı bir kaplama düşünüyor musunuz? Sizin kullandığınız zemin örtüsünü daha önce işyerimde kullanmıştım. Kullanımı çok problemli. Ayağınızın altında hafif bir toz ya da ıslaklık bile olsa bastğınız yerde izi kalıyor. Zaman içerisinde yuvarlak desenlerin çevresinde de kir birikiyor ve temizlemesi çok zahmetli.
Sn.Sami bey yanlız çalışmanıza rağmen ilerlemeler çok güzel,dellikanlıya da hayırlı tezkereler.Allaha emanet olsunlar sizinkiyle birlikte tüm evlatlarımız.
--------- Dediğiniz doğru Cem Bey, bu kaplama pek kullanışlı değil.Ben daha önce mineflo kaplamıştım,çok kullanışlıydı ve desen renk çeşidi çoktu. Ben bu aracı binek oto olarakda kullanacağımdan,taban koyu kir götürür renk olduğu için değiştirmedim.
Birde en çok dikkat ettiğim, mümkün olduğu kadar hafif malzeme ve az yük. Biliyorsunuz karavancılıkda her yıl yük artar. Vallahi yaşam aküsünü bile daha koymadım fazla ağırlık olmasın diye.Uzun süreli kamp yapmayı düşünmediğimden şimdilik tek akü ile deneyeceğim. Biliyorsunuz aşırı yük hep aşırı yakıt ediyor. İlginize teşekkürler,selamlar. Buzdolabının arkasına hava sirkilasyonu için geniş bir boşluk bıraktım ve araç içi ile irtibatını keseceğim. Gerektiğinde ulaşabilmek veya bir çalışma yapabilmek için menteşeli bir kapak koydum[attachment=1][attachment=2]-------------Teşekkürler Sayın salihcal. Selam ve Saygılar.
Sami abi ellerine sağlık çok güzel olmuş müthiş bir fikir siz 18 liraya mal ettiniz hazır satılan ikililer 180 lira civarında 10 katı fark var,Levent abinin dediği gibi yokluk insanı mucit yapar ;D
güle güle kullanın.
Sayın Minemeral kolay gelsin büyük bir keyifle izliyorum ve bilgi sahibi olmaya çalışıyorum.Yaptığınız tekli ankastreyi piknik tüpü ile çalıştırıyorsunuz.Dedantör zcaba kullandınızmı? Yoksa direkt mi bağladınız.Birde ankastreyi nasıl imal ettiniz?Çalışmalarınızda başarılar.SEVGİ ve SAYGILAR
.
Evet piknik tüp ile çalışıyor,yanında birde yedeği var.Benim aracım küçük olduğu için piknik kullandım,isterseniz 12 KG.lık da koyabilirsiniz.Dedantör 12 kg.lık da gerekli tabii.Ben piknik tüpe koymadım ayarlı vana koydum başlığına, bir sorun çıkarmıyor ama isterseniz dedantörde koyulabilir.
Mutfak levazımatı satan hurdacılardan bu paslanmaz çelik tepsiyi 2.-TL.ye aldım. LPG ocak malzemesi satan bir işyerinden piknik tüpe takılan kafayı ve devamındaki hortum,kelepçeler,gaz açma vanası ve memesi , ocak beki ve uygun ızgara aldım.[attachment=1]Piknik tüpe takılan kafanın çıkışını söküp direk hortum bağlanan parçayı bağladım.Hortumu kelepçeledim,devamında ocak açma ve memesini tazgah altına resimdeki gibi montaj yaptım. [attachment=3]Tepsinin ortasını delip, bek montajını yaptım.[attachment=4]Silikon olarak SİSTA nın kırmızı renkli ısıya dayanıklı olanını kullanarak sabitledim. Izgarayı oynamayacak ve ses yapmayacak şekilde montaj yaptım. Yemek taşmalarını düşünüp ızgaranın deliklerini tapsi kenarlarındaki yüksek yerlere(dört adet) deldim.Ayrıca o koyduğum yaylı rondela da, bek in tepsiye değmemesi için(tepsiyi ısıtmasın diyerek)[attachment=2] Emniyetli,piknik tüpün üzerinde bir vana ve gaz ayar vanasıda ikinci bir emniyet.İsterseniz termokulplu yapabilirsiniz,rüzgardan gaz sönerse otomatik gazı keser.Son görünüm bu,çam dan koyu meşeye döndüm.[attachment=5] Selam ve saygılar.
---Teşekkürler Yusuf,senin daha iyisini yapacağına inanıyorum, selamlar.
Sami abi çok güzel gidiyor mucit gibi çalışıyorsunuz ocağı çok beğendim. Ahşap işleri sizi biraz yordu ama değdi. Bayağı kolayladınız galiba. Gezilere başlayınca bu yorgunluğunuzu unutursunuz. İyi çalışmalar diliyorum kolay gelsin.