Ford Transit Kampervan Aracımın Tadilat Aşamaları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan minemeral Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 140
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,020
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Ford Transit Kampervan Aracımın Tadilat Aşamaları

sayın Minemeral kolay gelsin.cok güz el gidiyor.bende kısmetse bu gün yarın başlıycam .bir ara gelip calışmalarınıza bakmak isterim izninizle.henüz ahşap malzemeleri almadım daha doğrusu karar veremedim belki calışmalarınız bana bir yol gösterir.iyi akşamlar ve takrar kolay gelsin.

Etiketler

Sami Bey,
kontrplak ile duvar arasını şu linkteki döşeme fitiliyle ile kapatabilirsiniz örneğin.
Euramobil karavanımda da benzer bir malzeme var mobilyalarla çevre yğzeyler arasında. Zımba ile düz kısmından kalınlığa tutturuyorsunuz.

http://www.yilmazsunger.com/urundetay.asp?ID=88

Çok teşekkürler Serdar Bey,aradığım malzeme bu işte. İyiki varsın Gezenbilir ve sizin gibi değerli paylaşımcı dostlar. Sağlıklı mutlu bol karavan muhabbetli günler dilerim.

Elimde beyaz formika kaplı 18mm. bir kenarı oval sunta vardı.Evye ve ocak yerlerini açıp alıştırdım,fena olmadı. O tepsi gibi görüneni (paslanmaz çelik) tekli ankastre ocak yapmayı düşünüyorum.[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

ankastre evye-ocak 001.jpg

ankastre evye-ocak 002.jpg

ankastre evye-ocak 003.jpg

ankastre evye-ocak 004.jpg

Lavaboyu daha küçük kullansaydınız (28x28cm), ocağıda orjinal (30x50cm) kullansaydınızda Tezgahda iş yapmak için biraz yer kalsaydı daha kullanışlı olmazmıydı.??

ankastre evye-ocak 003.jpg

Sami abi kolkay gelsin çok pratik ve güzel işler çıkartıyorsunuz.Kısıtlı imkanlarla karavanını yapmaya çalışan arkadaşlara faydalı olacaktır.

Teşekkürler Sami Bey...
Çorba teknesinden lavabo harika olmuş, ben de paslanmaz tencerelerden ve büyük boy ev hayvanları için mama kaplarının çukur bölümlerinden lavabo yapma konusunda biraz bakınmıştım; ama çorba kabı gelmedi aklıma :smiley:
Medikal kapları da burada okudum; o da güzel fikir.

Lavabo giderini köşelerden birine yakın yapardım gibi geliyor ben olsam; alttaki dolabın daha verimli kullanılabilmesi açısından.
Lavabonun üstüne oturan bir kapak da yaparsanız çalışma alanı konusu güzelce hallolur...

Merhaba Serdar Bey,daha önce bu evyeyi(küveti) kullandım[attachment=1] ama yanında tekli set üstü koymuştum,şimdi yanında ankastre tekli olarak yapmayı düşünüyorum. Gazlı tek gözlü ankasatre ocak yapılmıyor.
Çorba küvetim(evyem)26x32 ve 10 derinlikde.Değişik ebatlarda hurdacılarda bol miktarda var.Fiyatları 5-10 TL.arası. Gider deliği dediğiniz gibi yandanda açılabilirdi.Duş teknelerinin giderlerinden kullanacağımdan aşağıda pek fazla yer kaplamayacak. Evye altına 3 adet çekmece, ocak altına iki kapak düşünüyorum. değerli eleştiri ve önerilerinizi beklerim.Selamlar.

1992_Renault_trafic.jpg

Süngerlerim kaplandı ve geldi.Mahalle aralarında koltuk tamir ve döşemesi yapanlara yaptırdım,fermuarlı.Ücret 50.-TL.[attachment=1]

yatak 120x170.jpg

Sami Bey,Sayın buralpdi'ye de yazdım,sayenizde bilgi dağarcığımıza çok şey katıyoruz.Yakında kendi aracımızı yapamaya başladığımızda yaptıklarınızı fotoğraflayarak bizimle paylaşmanızdan edindiğimiz bigilerle bazı şeyleri daha kolay yapabileceğiz diye düşünüyorum.Kolaylıklar diliyorum,gücünüz daim olsun. İzmirli adaşınız.

Sevgili Adaşım,paylaştıkça artan tad işte bu.
Port.pot. yi[attachment=1] internetden Praktiker e sipariş verdim, iki gün sonra bugün eve geldi. 149.-TL.+18.- TL. kargo toplam 167.-TL. Peşin fiyatına / 10 taksit. Ürün fena değil. Tahminim bu fiyat geçen yılın fiyatları. Selamlar.

port.pot..jpg

Sami bey kolay gelsin çalışmalarınızı ilgiyle izliyorum. Eğer kendi ocağınızı imal edecekseniz bu alanda yapılan ilk çalışma olacak. Ayrıntılarıyla yazmanızı rica edeceğim. Sonrasında buna büyük talep olacaktır...

Zımparayı bugün bitirdim.[attachment=1][attachment=2][attachment=3]Evye altına 3 tane çekmece düşünüyorum.Altdaki rakı bardak boyuna,ortadaki su ve üstdeki çay bardak boyuna göre(inanın bardakları cetvelle ölçtüm).[attachment=4][attachment=5]

ahşap 4 012.jpg

ahşap 4 017.jpg

ahşap 4 016.jpg

Fotoğraf0480.jpg

Fotoğraf0482.jpg

hızla ilerliyor, ellerinize sağlık,
kolay gelsin :smiley:

Teşekkürler Levent Bey,bu ayın 26 sına plakayı takmam lazım,yalnız çalışıyorum, acele ettiğimden iyi iş çıkmadığını biliyorum. Haftasonu çekmeceleri(14mm.den) ve yanındaki kapakları(8mm.)yaptım.Yana bir çıta koymak zoruma gitti menteşeyi dıştan koydum.Allahdan menteşe plastik, fena durmadı. Zımparasını tekrar kontrol yaptım.Vernikli pinoteks(marschall) aldım,fırça ile yapacağım.Selamlar.[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

ahşap 5 003.jpg

ahşap 5 004.jpg

ahşap 4 018.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,991
Kayıtlı Üye Sayımız
166,741
Kaydolan Son Üyemiz
Ekrem 61

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

Geri