Ford Transit Kampervan Aracımın Tadilat Aşamaları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan minemeral Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 140
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,945
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Ford Transit Kampervan Aracımın Tadilat Aşamaları

devam.

drsbed1.jpg

drsbed3.jpg

drsbed4.jpg

drsbed5.jpg

drsbed2.jpg

Etiketler

Cizimlerle ilgili belki isinize yarar. Kolay gelsin. http://picasaweb.google.com/moreheaddesignlab/VanDesigns#

Çok teşekkürler Yusuf, aynısını uygulamayı düşünüyorum.Benimki 180 boyunda olacağından ,iki parça 90x50 ve 90x50 olarak yapacağım.Ayak sorunuda olmuyor bu projede.İçeriden birşey almak gerekirse, ikisi birden kalkıyor. Bu çıtalar 2x4 vey 3x6 mı olması gerekiyor.Hani belki üzerine basarak ayağa kalkıldığında çat diye çıtalar kırılmasın.Ve hangi ağaçdan; çam,kavak,v.s....? Bunları aslında Levent Bey e sormamız lazım.
Birde ben çıta değilde 8 mm. kontra dan düşünüyorum(yatay parçaları).Dikdörtgen dört tarafa basacağından, boşda kalan 85x45 ve 85x45 olacağından kırılma riski ve yapım kolaylığı bakımından , daha mı iyi olur acaba?
Sayın İnsel arkadaşa da yardımları için teşekkürler. Harkese bol karavan muhabbetli günler dilerim.

Sayın minemeral, camper'ınızı neşeli seyahatlerde sağlık içinde kullanmanızı dilerim. Camper'ınızın içinin boşaltılmış olduğuna çokda üzülmeyin. Bir sürü onarım gerekecekti. Şimdi yeni malzemelerle gönlünüze göre bir karavana sahip olacaksınız.
Aracınızın en önemli özelliklerinden biri de tavanının yüksekliği, yanlarda pencere olduğuna göre üst kısma sizde yatak yapmayı düşündünüzmü? Bu aracı dizayn ederken size önemli bir avantaj sağlayacaktır.
Ankara da Pegem mühendislik karavan proje çizim ve takibinde deneyimli. Ben de oraya yaptırmıştım ( 312 310 52 00). Proje ile ilgili sorularınıza da cevap vereceklerdir. Kolay gelsin.

İlginize teşekkürler Hüseyin Bey, daha önce Hymercar kullandım,tavan yatağım vardı, bundada tavan yatağını yapacağım.Hymercar daki elle kaldırıldığında tavana takılabilen bir sistemdi ve çok kullanışlıydı ama bunun tavan üst eni, yatak eninden dar olduğundan, o sistem olmuyor.Sürücü tavanında 80 cm. bir platform var, buna ilave iki parça 60 cm.lik platform(bu iki parça 80cm.lik platform üstünde duracak) açıldığında toplam 200cm.lik bir yatak olacak. Kullanım tecrübelerime dayanarak iç dizaynını aşağı yukarı belirledim.Umarım uygulamada problem çıkmaz. Resimlerde çizim işini pek beceremediğimden sunamıyorum. Teşekkür eder saygılar sunarım. Ankara dasınız galiba. Soyadınız eskiden Ankara-Meteoroloji karşısında <Ahmet Ekmekci Radyo -Tv Kursu> nu çağrıştırdı. Selamlar.

Maaşallah,çok hızlı başladınız,böyle giderse yaz mevsiminde aracınız hazır olacak gibi.Kolaylıklar diliyorum.

Gümrükten çekilen araç için plaka işlemlerini de ben anlatayım.

Sakın uameleciye boşuna para vermeyin.

Şahadetname ile trafik şubeye gidin.

1) Heen EVRAK KAYIT'a gidin, oraya TASİŞ için yeni tescil yapacağınızı, evrağın diğer nüshasının onlara ulaşıp ulaşmadığını sorun. uhteelen ulaşmıştır. İlgili kişi kendilerine gelen evrak ile size ulaşanı kontrol edecek. Üzerine doğrudan bir damga vuracak. Etraftan gelen "siz becemezsiniz, muaeleciye verin" gibi şeylere aldırmayın.

2) hemen PLAKA servisine gidin, Şahadetnaenizi gösterip YENİ PLAKA numarası isteyin.
3) Bu plaka için PLAKA BASI İZNİ kağıdı alın (plaka bölümünden - ayrı biryerdedir)
4) Bu numaraya göre TRAFİK SİGORTASI yaptırın.
5) 90 kuruşa 2 adet EK1 belgesi alın. İnternetten programını indirip doldurun. (şahadetnameye ve elinizdeki ÖTV belgesine göre)
6) aracı (kaçak yolla - plakasız olarak) TSE çizicisine götürün. Oradan TSE'ye gidip aracı gösterin. Gövde ve otor numaralarına bakacaklar. Onayı alın.
7) Eksoz muayenesine gidin. O plaka numarasına göre eksoz muayenesi yaptırın.
8) TUV'e gidip muayene yaptırın (yine kaçak yollardan polise yakalanmadan). Yine o plaka numarasına göre olacak.
9) trafiğe geri gelin. ÖTV'nin 2 kopyası, nüfus cüzdanı aslı ve kopyası, sigorta poliçesi ve kopyası, trafik şahadetnamesi ve fatura, ötv belgesi, ek1 belgeleri, TSE belgelerini İLK MÜRACAATA verin. 3 gün sonra gleip ruhsatınızı alın.

Hepsini deneye yanıla, 10 kere gele gide bizzat yeni yaptım (Şubat 2010).

İyi günlerde kullanın.

(Bu işlemler için fatura tarihi üzerinden 3 ay içinde yapnaız gerekli)

İlginize çok teşekkür ederim Metin Bey. Ben uzun yıllardır gümrük ihalelerini daha çok hoby amaçlı takip ederim. Emekli oldukdan sonra dahada sıklaştırdım, Ankara dışındakileride gidiyorum.Biliyorsunuz bu bir virüs gibi birşey,alamasak bile o heyecanı yaşamak istiyoruz. Bu araç benim gümrükden aldığım 21. araç oldu. İhalelere geliyorsanız enazından sima olarak birbirimizi tanırız.
Transit i üç ay içinde bitirmek arzusundayım, eğitimöğretim dönemi çalışıyorum,okullar tatil olduğunda Antalya da kalıyorum. Görüşmek dileklerimle.
İlginize tekrar teşekkür eder,saygılar sunarım. Sami

Teşekkürler Sayın derindeniz1, haziran başına kadar bitirme niyetim var ama biliyorsunuz hep mali imkanlara bağlı! Yalnız hızlı çalışma hatam var,hep acele ederim iyi olmaz.Biraz yavaş çalışabilsem,daha güzel iş çıkacak.Buda benim hatam biliyorum. Bizim karavancılıkda biliyorsunuz hiç uğraşı bitmez. Millet dinlenir ben uğraşırım, buda beni dinlendiriyor. Sağlıcakla kalın,bol karavan muhabbetli,sağlıklı günler dilerim. Sami

Konunun devamında yer alan buzdolabı ile ilgili mesajlar ''Teknik Konular - Soğutma'' bölümüne taşınmıştır.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=50928.0
Konu bütünlüğünün bozulmaması ve ihtiyacı olanların bilgiye daha kolay ulaşabilmesi için başlıkla ilgili olmayan konuların ayrı başlık açılarak tartışılmasında fayda vardır.

Sn. minemeral,
Karavanınızın tadilat aşamalarını sabırsızlıkla bekliyoruz. Sanıyorum bu aşamalar boyunca sizin de pek çok fikire ihtiyacınız olacak. Mümkün olduğunca her konu için ayrı başlıklar altında tartışırsak hepimiz için faydalı olacak, bu durum beni de konuları bölme, taşıma ve düzenleme yükünden kurtaracaktır. :smiley: Örnek olarak; Bu başlık yalnızca ''karavan ruhsatı edinme'' ile ilgili olarak kalsa, diğer genel paylaşımlarınız için ''Karavanımın Tadiat Aşamaları - minemeral'' gibi bir başlık açsanız, yeri geldikçe diğer özel teknik konularla ilgili soracaklarınız ya da tavsiyeleriniz olursa aynen buzdolabı konusunda benim yaptığım gibi ayrı başlıklar açsanız inanın hepimiz için çok daha doyurucu sonuçlar alınacaktır. Kolaylıklar diliyorum. Saygılarımla...

Teşekkürler Cem bey. Bu konu başlığını değiştirmeyi beceremedim.Siz <Ford-Transit tadilat aşamaları>olarak değiştirebilirseniz sevinirim.
İyi çalışmalar diliyorum.Sami

sayın minemeral size kolay gelsin işiniz zor şu an bende karavanıma tadilat yapıyorum sanayici olmama rağmen iş cok zor yürüyor yanılmıyorsam bu arac ankara gümrüğünde yatıyordu gözümün ucuyla gördüğümü hatırlıyorum yani sizde ankaradasınız içinin boşaltılmış olduğuna üzüldüm ne zaman isterseniz elimden geldiğince yardıma hazırım inşallah gönlünüzün istediği gibi bir arac olur tekrar kolay gelsin.

Sn. MineMeral hayırlı olsun.Kolay gelsin önceki tecrübelerinizle ve Gezenbilir camiasının destekleriyle çok güzel bir karavanın ortaya çıkması dileğiyle.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,985
Kayıtlı Üye Sayımız
166,733
Kaydolan Son Üyemiz
kayin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri