Forester için Kapalı bagaj çantası mı yoksa bagaj sepeti mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erolkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,817

erolkan

Zirve
Yer
Fethiye
aracımın stepnesini ve bagajdakı ıvır zıvır eşyalarımı koymak için portbagaj çantasımı yoksa sepetimi alayım..ayrıca iileride tavan üstünede sis lambası taktırmayı düşünüyorum..bauhaus da 275 tl ye arjes 320 portbagaj kapalı çantası var fiyatıda uygun geldi ama kullanım açısından sizce hangisine yönelmelıyım?

Etiketler
Ynt: Forester için Kapalı bagaj çantası mı yoksa bagaj sepeti mi?

kapalı çantaların çoğu çarpışma testlerinden geçemiyorlar. Sağlam olanlar ise pahalı bulunduğu için tercih edilmiyor. Thule'nin veya Mont blanc markasını tavsiye ederim. İleride ekstra far koyduracaksınız sepetler daha iyi, sepetlerde de hızlı giderken rüzgarı tahliye eden siperliklileri seçin derim.

aslında port bagaj daha çok yatıyor..neden dersenız öncelıklı olarak stepneyı muhafaza etmeme ve bagajda yer açmamı sağlayacak..sepet alsam sepet uzerınde açık havada stepnenın muhafazaı daha zor olacak diye düşünüyorum..

Portbagajlara yakından baktınız mı? Plastik kalitesi vs. açısından çok iyi değiller. Ayrıca kilitleri çok çabuk açılabiliyor. Bir sağlam zincir/kilit alıp stepne bagaj demirine de bağlanabilir. Ama açıkta oluyor tabi. Bir de portbagajların genişliği stepne için yeterli değil büyük ihtimalle. Tabi en hoşunuza giden nasılsa en iyisi öyledir ;)

GezenGen' Alıntı:
Portbagajlara yakından baktınız mı? Plastik kalitesi vs. açısından çok iyi değiller. Ayrıca kilitleri çok çabuk açılabiliyor. Bir sağlam zincir/kilit alıp stepne bagaj demirine de bağlanabilir. Ama açıkta oluyor tabi. Bir de portbagajların genişliği stepne için yeterli değil büyük ihtimalle. Tabi en hoşunuza giden nasılsa en iyisi öyledir ;)
hoşuma gidenden çok amacım stepneyi bagajdan kaldırmak...sepete alıp onun üzerine monte yaptırsam süreklı güneş görecek ve dış etkenlere karşı korumasız kalacak diye bajag çantası almak istiyordum...

erolkan' Alıntı:
hoşuma gidenden çok amacım stepneyi bagajdan kaldırmak...sepete alıp onun üzerine monte yaptırsam süreklı güneş görecek ve dış etkenlere karşı korumasız kalacak diye bajag çantası almak istiyordum...
uygun fıyatlı çıkma yada sıfır bagaj sepetı nerden bulabılırım acaba?eger fıyatı uygun olursa bagaj sepetı alacagım herhalde eger karar değiştirmezsem..ılerıde hella sis lambaları takmayı düşünüyorum tavana eger çanta olursa bu biraz zor olacak gibi..bu arada sislambası tavana takıldıgında içeriye montajı nasıl çekılıyor,arabanın sacı deliniyormu?bununla ilgili resimler varmı acaba?

Barlar devamlı kalacaksa araç delinmeden onlar üzerine montaj yapılıp kabloda kapının lastiğinin oradan içeriye alınıyor.

portbagaj çantası içerisine stepne nasıl montajlanıyor bu konuda bilgi ve resımlerı olan arkadasımız varmı?

Portbagajı aldınız mı?

dün bauhause daki arjes ve neumann marka portbagajları inceledim.tek kelime ile bana göre "çok kalitesiz".plastik yapısı cok adi.bana hiç güven vermedi.ya biraz daha bekleyip kaliteli birşeyler alıcam yada küçük stepnelerden alıp bagaja koyacagım en son çare.

Sepette,gece park yeri ile ilgili sorun yoksa,dis hava etkenlerinden cekinmeyin.
Mutlaka ayaginda takili olandan fazla etkilenecektir ama sadece gunesten.
Onu da basit bir kilif kullanarak bertaraf edebilirsiniz.
Diger halde zaten yerdeki lastik te,dis hava kosullarina aciktir.
Daha buyuk araclarda arka kapi disina takili olan lastik ayni durumdadir.
Ayrica arka kapi disina takmak diger bir alternatif dusuncedir.
Halbuki daha onemlisi hirsizlara karsi kolay hedef olmasidir.
Diger arkadasimizin dedigi gibi zincir,kilit veya bijon bazi cozumlerdir.
Bana,kucuk stepne dusunceniz daha mantikli geliyor.
Sis veya ilave aydinlatmayi on tampon uzerine sabit yada seyyar dusunmeniz daha uygun.
Bizimki sadece sahsi dusunceler,yakisana siz karar verirsiniz.
Iyi calismalar.

Eğer çok büyük bir lastik yarığı vs. olmadığı sürece tamir köpükleri de iş görecektir. O zaman ne küçük stepne ne de portbagaja gerek kalır. Hatta Skoda ve bazı başka araçlarda da artık bu köpüklerden var, yedek lastik yok.

son kara olarak önce tavan sepeti alacagım..ilerleyen zamanlarda ise portbagaj çantası alacagım..uygun fiyatlı tavan sepetini nerde bulabilirim yada kendim imal ettirebilirmiyim?

Ynt: Forester İçin Kapalı Bagaj Çantası Mı Yoksa Bagaj Sepeti Mi?

haftasonu kromodiye ahmet ustanın yanına gittim.araca sepet yapabilecegımızı fakat hafıften rüzgar sesi olusabılecegını soyledı..port bagaj cantası alsam oda ses yaparmı?bu arada sepete 600tl cıvarı dedı sızce fıyat nasıl?bauhauose da tekrar portbagaj cantalarına baktım .neumann olanın dıgerlerıne gore plastık kalıtesı bıraz daha ıyı gıbıydı..yıne kararsızlık offf :smiley:

Ynt: Forester İçin Kapalı Bagaj Çantası Mı Yoksa Bagaj Sepeti Mi?

Sepetin önüne pleksiglastan bir uygulama yaptırırsanız rüzgar sesi minimumda olur. Thule'nin bu şekilde orjinal ürünleri de mevcut.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,978
Kayıtlı Üye Sayımız
166,730
Kaydolan Son Üyemiz
Attila Aykan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR