Forester için Lastik Yardım..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erolkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 109
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,982
Ynt: Forester İçin Lastik Yardım..

1000 km lık deneyımlarım sonucunsa bu lastık asfaltta ıyı ama hafıf ıslak bır yol gördümü sankı arabayı kaydıracakmıs gibi oluyor ve tedırgın edıyor adamı

Hafif çamurlu bir yol demek istediniz sanırım.

Etiketler

yoo asfalttakı ıslaklıktan bahsedıyorum..

aynı lastikleri kullanıyorum.
yani yokohama golandar a/t-s
hiç bir problem görmedim. normal çamur ,ıslak yol, dağ yolu ve killi çamur gibi deneyimlerim oldu.
gayet güzel. tavsiye ederim.

bunu özellıkle dun daha çok hıssettım..bızım karabel dedıgımız yokustan ınerken kuru vırajlarda arac gayet ıyı hızım 110 cıvarları..önumden sulama aracı gıderken yola su akıtmış..bırden vırajı donerken aracın sağ ön ve arka lastık ıslak zemıne gelınce arac bı sılkeledı..gercı o hızla normal dıye dusundum sonra ama ıslak ve kuru zemınde viraj donme farkını bu lastıkle barız anlamış oldum

mossin nagant' Alıntı:
aynı lastikleri kullanıyorum.
yani yokohama golandar a/t-s
hiç bir problem görmedim. normal çamur ,ıslak yol, dağ yolu ve killi çamur gibi deneyimlerim oldu.
gayet güzel. tavsiye ederim.
normal,çamur,plaj kumu gıbı ortamlarda sıkıntı yok ama ıslak yolda öncekı lastıgımın (yokohoma h/t-s)vermedıgı tepkıyı bu lastık verınce işin aslı tırstım bıraz

yoo asfalttakı ıslaklıktan bahsedıyorum..

Sanırım onu zaten kabul etmeniz gerekiyor, bu %100 asfalt lastiği değil. Ben hafif çamurlu yola biraz hızlı girince kayıyor demek istediniz zannetmiştim ki onu da kabul etmeniz gerekiyor, çünkü bu %100 çamulr lastiği de değil, öyle bile olsa çamur bu çamurluk yapabilir derdim... Bu tür durumlarda araba nasıl kullanılır konusunda alışkanlık edinebilmek için şu 100km ye 15 sn den önce ulaşamayan 0.8lt lik motoru olan arabalar var ya onlardan birini bir haftalığına kiralayın biraz alışkanlık yapsın, işte aynen öyle olmalı.

Vakti zamanınza sırf bu yüzden bu lastikler içinde ıslak asfaltta yol tutuşu en iyi olanı aramıştım o kadar ama malesef seçtiğim lastik te bayilerin hiçbirinde yoktu, uğraştığıma değmedi.. fabrikadan gelecekmiş gelmeden önce de üretim tarihine bakamazlarmış, üstelik 4 tane denkleyebilecekleri bile şüpheli... (konuyu zaten biliyorsunuz netice itibari ile asfalt lastiği aldım, çamurlu yerlere yanlışlıkla girince geri geri çıkma şeklindeki 4x4 kullanımına devam... eh hiç olmazsa arabayı itmemiz gerekmiyor ).

kurudan ıslağa geçiş anında arkayı bırakma benim lassa competuslarda da vardı..
hatta bi kere bir alışveriş merkezi otoparkına bir yerden su gelmiş orada çok hafif gaza dokununca arkayı öne alıyorduk..
bende sorunun çekiş sisteminden olduğunu zannedip doğan ustaya kontrol ettirmiştim..
sonuç: lastikler ıslak yolda berbat performans gösteriyormuş
bende onları satıp bridgestone turanza aldım.. ama henüz ıslak yere denk gelmediğim için test edemedim..

Evet tam olarak anlatamadigim durumu en iyi sekilde anlatmissiniz. Kurudan islaga gecis esnasinda acayip arac yolda cikacakmis gibi oldu. Bayagida tirstim. Kisa herhalde kislik set alacagim yoksa bu lastiklerle kis bana iskence olur omrunden omur gider

kışın sorun olmaz ben istanbula en çok kar yağdığı dönemde bile o dandik lastiklerle hemen hemen hiç kaymadan her yere girip çıktım.. sizin lastikler çok daha iyi performans verir bence..
sadece kuru ıslak geçişlerinde dikkatli olmanız gerek.. yağmurun yeni düştüğü durumlarda yerdeki toz toprak nasıl araçları kaydırıyorsa, kuru ıslak geçişinde de lastiğin üzerindeki tozlar ilk ıslandığı anda aynı etki oluşuyor..
o yüzden endişe edilecek bir durum yok, yokohama iyidir.. hele fethiye gibi yerde kışlık lastik gereksiz olur bence..

peki lastiklerin yeni olmasida avantajmi dezavantajmi? Lastiklerde de alisma donemi gibi bi durum olutormu?

Zaten yokihomaya uzun arastirmalar sonucunda karar vermistim.

arkadaşımız gayet güzel izah etmiş (yağmurun yeni düştüğü durumlarda yerdeki toz toprak nasıl araçları kaydırıyorsa, kuru ıslak geçişinde de lastiğin üzerindeki tozlar ilk ıslandığı anda aynı etki oluşuyor..)

arkadaşlar 2 gün önce lastikleri değiştim bayiden siparişle geldi. LASSA COMPETUS A/T 770 TL. ( üretim tarihi 2014/12. hafta) zamanım olmadığından ve 205/70/15 ebatı zor bulunduğundan (Malatya'dayım) ;D lassa aldım forumdaki tecrübelerinize binaen artı/eksi değerlendirmelerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler.