Forester;Karda,plajda,kumda vs...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erolkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 153
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 105,944

Etiketler

Ynt: Forester;Karda,plajda,kumda vs...

Sicaktan olsa yillardir erimezmiydi die dusundum hep :smiley: suya camura girdikce basima geldi benim hep bu sacma olaylar,bu yil kuresel isinma fazla olduysa o ayri.

Ynt: Forester;karda,plajda,kumda Vs...

Sicaktan olsa yillardir erimezmiydi die dusundum hep :smiley: suya camura girdikce basima geldi

Elbet vardır bir açıklaması. Mesela yüzeyi çamur kaplanınca soğuyamamıştır belki motor bölmesi..
Tabi tuzlu suya girdiyseniz başka açıklamalar da bulunabilir ama normal suyla ıslanan arabanın içindeki elektrik tesisatından o kadar ekstra sıcaklık çıkıp kabloları eriteceğini zannetmiyorum.

Ynt: Forester;Karda,plajda,kumda vs...

Kablolar o kadar dandikleşti ki suyu yedikten bir süre sonra erime değil de çürüme başlıyor. Çürümeden sora da iki kablo birbirine temas edince de kısa devre neticesinde kabloda yanma oluyor.

Valla aracla kuma,çamura veya başka bi yere girrken hiç aklıma gelmez kablo erıyecekmı,su mu alacak diye..Sonuçta bu aracı yapan caponlar bu arabanın hafıf arazı şartları kullanımına da uygun oldugunu yazdıklarına göre herşeyi düşünmüşlerdir :smiley:

Kablolar o kadar dandikleşti ki suyu yedikten bir süre sonra erime değil de çürüme başlıyor. Çürümeden sora da iki kablo birbirine temas edince de kısa devre neticesinde kabloda yanma oluyor.

O da ilginçmiş.
Bu türden kıl tüy ihtimalleri bile düşünen birileri tarafından üretilen bir araba almalısınız bence.
Kimileri 8 silindirli araba yapıyor, kimisi 7 vitesli, ikisi de ilk bakışta çok iyi gözükür, kimisi de arabanın koltuğuna alış veriş sırasında taşınan kaplardan çamaşur suyu dökülürse ne olur onu düşünür, öyle bir gereksinim ilk bakışta olmadığı halde. Teknik bir problemden ziyade daha çok zihniyet meselesi, yoksa istese herkes bunları düşünebilir.

Bugün Motocross pistinde ufak bi deneme ve pist keşfi yaptım..İlerleyen zamanlarda özellıkle yağmurdan sonra bu pistte iyi denemeler olacak gibime geliyor :smiley:
[youtube]http://youtu.be/BddgnomBYfc[/youtube]

Bugün Erceyle buluşup onunda gazıyla bana göre bayağı zorladık aracı ;)
Ufak bir Vdc testi
[youtube]http://youtu.be/oF4_sSKbVkg[/youtube]

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR