Forester Koltuk Altındakı Pas Sorunu ve Çözümü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tonkano Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,151

tonkano

Kamp I
Yer
İstanbul-Rize
Forester ön koltukların altında, alt karosere vidalanan yerlerinin uç kesimlerinde pas başlangıcı, boya kabarması ve paslanma gözlemledim.
Birkaç arkadaşında aracında aynı olayın olduğu bilgisini okudum ama nerede olduğunu hatırlamıyorum. Serviste boya ve kaporta ustalarına sorduğumda; bu istekle gelen müşterilerinin olmadığını söyledi. Olsa da, koltukları söküp boyanır dedi.
Bende servislerle uğraşmak istemediğimden kendim bu işi halletmeye çalıştım.
Öncelikle paslanma uclarda ve koltuk altlarında çok az yerde vardı.
Buralara olma sebebini şu nedenlere bağlıyorum.
1- Araç ısı farkının en çok bu bölgede olması
2- Aracın alt gövdesiyle üst kısım arasında ki iletişim bu bölgede olmasından dolayı oluşan nem ve ısı farklarından dolayı.
3- Bu bölgelerin boya kalitesi.

Öncelikle sorunlu bölgeler;
[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

DSCF3785.jpg

DSCF3788.jpg

DSCF3789.jpg

Etiketler
Ynt: Forester Koltuk Altındakı Pas Sorunu ve Çözümü

Çözüm için gerekli alet edevat;
Erken kuruması açısından selülozik boya ve astar
Küçük fırça,
zımpara kağıdı,
Matkap ve ucunda taşlama teli.
[attachment=1]

Zımparalama bittikten sonraki bölgeler;
[attachment=2]

DSCF3801.jpg

DSCF3799.jpg

Ben de kendi aracımdaki kolktuk kızaklarının fotoğraflarını eklemiştim, aşağıdaki linkte mevcut. Şuan için metal zımparası ile zımparalayıp üzerinden boyuyorum belli aralıklarla. Ama bu şekilde yapılsa çok daha güzel olur kesinlikle, elinize sağlık ;)

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=10421.60

GezenGen' Alıntı:
Ben de kendi aracımdaki kolktuk kızaklarının fotoğraflarını eklemiştim, aşağıdaki linkte mevcut. Şuan için metal zımparası ile zımparalayıp üzerinden boyuyorum belli aralıklarla. Ama bu şekilde yapılsa çok daha güzel olur kesinlikle, elinize sağlık ;)

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=10421.60
Teşekkür ederim. Koltukların sökülmesi epeyce zor. Yazımın tamamlamadım. Tamamlanmış şeklini az sonra yükleyeceğim.

Dikkat edilmesi gerekenler;
Koltukları uygun anahtar takımıyla sökülmeli. Çok fazla tork uygulanacağından sağlam bir takım olmalı,
Koltukları aynı şekilde yüksek tork uygulanarak monte edilmeli,
Koltukların dışarı çıkarılması epeyce zor, yardım alınız.
Zımparalama yaparken gözlük takınız,
Metal bölgeleri iyice temizleyiniz, şüphelendiğiniz eski boyaları kazıyınız. Zaten bu bölgeler gözükmediğinden boyamada sorun yok.
Kolay gelsin

Bizim araçlarda yan airbag ve koltuk ısıtma da olduğu için daha bir dikkatli olunmalıdır sanırım.

Soketler iyi incelenmeli, acele edilmeden ve zorlamadan yapılırsa çoğumuz yapabiliriz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,761
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR