denemekte fayda var, iki gün deneyip sonucu paylaşırım(bizim malatya'daki USTA'larda deneme yanılma metodunu çok benimsemişler Sayelerinde usta olacam ;D)
Ynt: forester motor arıza ikaz lambası hangi nedenlerden yanar
Oksijen sensörüne servis 750-800 lira civarı fiyat çıkarıyor. Ancak yan sanayi takıp da kullananlar da var. Onların maliyeti de 200-250 lira civarında. Bazı yan sanayi olanlarda ya da bosch olanlarda ufak kablo modifikasyonu gerekebiliyor. Forumlarda bunlarla ilgili bilgiler mevcut.
aklıma gelmişken geçen hafta uzun yolda lpg tüketimini deneme fırsatım oldu 120 tl 365 km yol yani
önceki şehiriçi ölçüme göre (100tl lpg+20tl benzin=370 km) yakıt tüketimi arttı, bu artış oksijen sensörünü mü işaret ediyor? birde ilk çalışmada fazlaca benzin kokusu geliyor sonra koku yok bu normal mı
cumartesi motor arıza lambası için telefex yetkili servisine gittim cihaza bağlayıp baktı, katalizör arızası yazıyordu arızayı sildi nedir diye sordum susturucunun değişmesi lazım dediler. buna ne dersiniz
serhatxdurmaz' Alıntı:
cumartesi motor arıza lambası için telefex yetkili servisine gittim cihaza bağlayıp baktı, katalizör arızası yazıyordu arızayı sildi nedir diye sordum susturucunun değişmesi lazım dediler. buna ne dersiniz
Orjinal katalizör çok pahalı, bende de sonradan çıkmıştı o arıza. Muhtemel yeni vergi sistemine göre emisyonlarda dikkate alınacakmış yurtdışındaki gibi. O nedenle daha da değere binebilir, en iyisi çıkma bir tane bulmaya çalışmak bence.
GezenGen' Alıntı:
Orjinal katalizör çok pahalı, bende de sonradan çıkmıştı o arıza. Muhtemel yeni vergi sistemine göre emisyonlarda dikkate alınacakmış yurtdışındaki gibi. O nedenle daha da değere binebilir, en iyisi çıkma bir tane bulmaya çalışmak bence.
Duruma göre değişebilir ancak katalizör değişmeli demişlerdi bende. Bir de sıvı gibi birşey varmış sanırım, katalizör aşırı kötü durumda değilse temizlenmesini sağlıyormuş.
GezenGen' Alıntı:
Duruma göre değişebilir ancak katalizör değişmeli demişlerdi bende. Bir de sıvı gibi birşey varmış sanırım, katalizör aşırı kötü durumda değilse temizlenmesini sağlıyormuş.
Piyasa araştırması yaparken öğrenmiştim ancak araca alıcı çıkınca sattığımdan hiçbir işlem yaptırmaya fırsat olmamıştı. İyi bir ustaya sorarsanız yardımcı olacaktır.