Forester Pas Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan juggler Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,213

juggler

Ana Kamp
Yer
Ankara
Merhabalar,

2006 forester marka aracımın yolcu koltuğunun yere sabitlendiği ayağında (kızak) pas oluştuğunu fark ettim. daha doğrusu geçenlerde gezengen aynı sorundan bahsetmişti. bende merak edip kendi aracımda da aynı sorun varmı diye baktım. Aynı paslanma sorunu benim aracımda da var. Subaru paslanmaya karşı her türlü aksam için 10 yıl paslanmazlık garantisi veriyor. Yetkili servislle konuyu görüştüm. Paslı parçanın fotoğraflarını çektiler ve bugün telefonla arayıp koltuğun altındaki kızağı ücretsiz değiştireceklerini belirttiler (ben boyanmasını kabul etmedim!). Forester sahibi olan arkadaşların araçlarında bu parçayı kontrol etmelerini tavsiye ederim. Aracımdaki soruna ilişkin fotoğrafları ileriki günlerde yayınlayacağım. Servisten parçanın takılacağı gün ile ilgili bilgi bekliyorum. Tamirat yapıldıktan sonra -emsal teşkil etmesi için- servis arıza kayıt numarasını da sizlerle paylaşacağım.
selamlar,

Etiketler
Ynt: Forester Pas Sorunu

Bunu yazman çok iyi oldu, kendi adıma teşekkür ederim ;)

Ne yaptıysam pas sorununu çözemedim çünkü, zımpara ve üzerine farklı boyalar denedim, her defasında yine paslanıyor. Hangi servis değişimi yapacak? Konuyla ilgili detayları bekliyorum.

merhaba gezengen,
bende sorunu fark ettiğin için teşekkür ederim. pas oluşumunu kendi aracımda da görünce bunun kronik bir parça hatası olduğunu anladım ve forester sahibi bir arkadaşımın da aynı sorun nedeniyle ilgili parçayı 2 defa boyattığını öğrendim ve servisle konuştum. 2 gün önce Ankara Grup Subaru dan tekrar aradılar. parça siparişinin verildiğini değişim için haber vereceklerini belirttiler. değişim ile ilgili detayları paylaşacağım.

Teşekkürler, ben de direk Subaru'yla iletişime geçeyim o zaman.

İlk aldığımda araç alttan su mu alıyor diye de düşünmüştüm doğrusu.

Fotoğraflarıyla birlikte durumu anlatan bir mail attım ancak hiçbir cevap gelmedi.

aynı sorun bendede var ama ne yazıkki benim aracım 12 yaşında :D

bu arada geçenlerde aracın alt taban döşemesi söküldü ses tesissatı döşerken sürücü koltuğunun alt kısmında nem vardı bilgilerinize....

Bir şekilde nem almasa zaten koltuk kızakları paslanmaz. Aracın altında delik, vuruk vs. yok, liftte baktırdım. Eski paspaslar suyu tutmuyordu, ondan mı acaba diye değiştirdim. Yine de pas oluşuyor. Nem alttan (tabandan) mı yukarıdaki kızakları etkiliyor, ama taban nereden nem alıyor ???

onu bende çözemedim ama aracın altına komple katran attıracam hem ses izolasyonu amaçlı hemde neme karşı.....

malzeme olarak arabalarla ilgili malzeme satan her nalburda bulunur.... pütür yada katran derseniz ne istediğinizi anlarlar....
malzemeyi alıp herhangibir boyacıya gittiğiniz zaman sizin için yapacaklarını sanırım, çünkü malzemenin kutusu üzerinde drek kompresöre bağlantı yeri var, çok pratik, kompresörün ucuna bağlayıp uyguluyorsunuz hatta aracınızı riftte kaldırıp kendinizde yapabilirsiniz....

ama illa yaptırmak istiyorsanız maslak atatürk oto sanayinsinde benim boyacım bu işi yapıyor

enes oto boya servisi
1. kısım b blok no 286
tel 02123463225

Çok pratik çözümmüş gerçekten, normal boyacıda maliyeti hakkında fikriniz var mı?

maliyetle ilgili hiç bir fikrim yok, ama malzenin fiyatı 50 lirayı geçmez diye düşünüyorum...

Pazartesi günü Jaspa'da yazlık bakım yaptırmayı planlıyorum, ondan sonra birarada aracın altını kaplatırım sanayide

Aracın altını zift veya benzeri maddeler ile kaplatmak, kullanırken iyi ama satarken sorun yaratıyor. aracın alt megeslerini kapattığından dolayı, araç baktırılırken alttan kusuru var imajı yaratıyor, bakan ustalar birşey göremediğinden riske girmemek için onay vermiyor araca... Bir kusuru var da, üstü örtülmüş gibi düşünüyorlar..

zift yapılmadan önce yapıldıktan sonra aşamalı aşamalı şekilde fotoğraflanırsa yapılan işlem sıkıntı olmaz gibime geliyor....

Aracı Jaspaya götürdüm ve oldukça memnun kaldım. Bu arada Subaru genel merkezden mail göndermişler, pas sorunu için aracımın plakasını istediler, bende gönderdim, şimdi tekrar cevap bekliyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,869
Kayıtlı Üye Sayımız
166,942
Kaydolan Son Üyemiz
esesleem

Çevrimiçi üyeler

Geri