forester subap ayarı nerede yaptırmalıyım?çelik sübap??

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rnk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,865

rnk

Ana Kamp
arkadaşlar selamlar.aracımın 100 km bakımı geldi.bunun yanında subap ayarınında yapılması gerkiyor.nerede yaptırmalıyım sizce?servislerde her kafadan ayrı ses çıkıyor.fiyatlar arasında uçurum var.sizce subap ayarı ve aracımın 100bin bakımına ne kadar ödemeliyim bilgisi olan yaptıran arkadaş var mı?adres ve fiyat verirseniz sevinirim.bir de yurt dışındaki lpg li subaruların sübapları çelik vb. daha sağlam malzemedenmiş.burada bu sübaplar değiştiriliyor mu?hrkese selamlar

Etiketler
Ynt: forester subap ayarı nerede yaptırmalıyım?çelik sübap??

Merhaba dilerseniz pm'den tavsiyede bulunabilirim, buraya yazmıştım ancak reklama gireceğini düşünerek değiştiriyorum mesajımı. Selamlar.

ronsard' Alıntı:
Merhaba dilerseniz pm'den tavsiyede bulunabilirim, buraya yazmıştım ancak reklama gireceğini düşünerek değiştiriyorum mesajımı. Selamlar.

Reklama girmez bu tür paylaşım. Zaten forumun amacı da bilgi paylaşımı.

kimse yok mu arkadaşlar

rnk' Alıntı:
kimse yok mu arkadaşlar

benim LPG taktırmadan önceki araştırmama göre çelik değil ama farklı bir alaşımdan oluyormuş subaplar. Burada yapanlar elbette vardır ancak boxer motorda tecrübesi olan kişi bulmak zor gibi geliyor.

merhaba arkadaşlar..bende yeni subarucu oldum..forester aracıma lpg taktırdım..aracım benzinde rolantıde hafıf,lpg de ise bayagı bir sarsıntılı çaışmaya başladı..İzmitteki subaru yetkılı servısıne bu durumu gösterdıgımde lpg den dolayı subap ayarı yapılması gerektıgını soyledıler..ve fıyat olarak 250tl dedıler..bilgilerrinize

erolkan' Alıntı:
merhaba arkadaşlar..bende yeni subarucu oldum..forester aracıma lpg taktırdım..aracım benzinde rolantıde hafıf,lpg de ise bayagı bir sarsıntılı çaışmaya başladı..İzmitteki subaru yetkılı servısıne bu durumu gösterdıgımde lpg den dolayı subap ayarı yapılması gerektıgını soyledıler..ve fıyat olarak 250tl dedıler..bilgilerrinize

Aramıza hoşgeldiniz. Kaç km sonra bu sorun çıktı ve LPG ne marka? Sorun büyük ihtimalle LPG'den ama eğer az km olduysa LPG ayarından kaynaklanıyordur. Benim de başıma gelmişti ve LPG ayarı yapınca düzelmişti. Sübap ayarı için 250 TL ucuz bir rakam boxer motorlarda.

GezenGen' Alıntı:
Aramıza hoşgeldiniz. Kaç km sonra bu sorun çıktı ve LPG ne marka? Sorun büyük ihtimalle LPG'den ama eğer az km olduysa LPG ayarından kaynaklanıyordur. Benim de başıma gelmişti ve LPG ayarı yapınca düzelmişti. Sübap ayarı için 250 TL ucuz bir rakam boxer motorlarda.
hoşbulduk..lpg takıldıktan sonra 2000km sonra sorun çıktı..lpg markam milano sıralı sistem..zaten lpg takan yere gitmekten bıktım hergün ayar yaptırmak için..en sonunda kendim lpg ayar kablosunun siparişini verdim..salı günü elimde olacak..eger sizin ayarlarınızı hatırlayabılıyorsanız sizden yardım rica edebilirim...sizce sorun lpg ayarlarndan mıdır?

erolkan' Alıntı:
hoşbulduk..lpg takıldıktan sonra 2000km sonra sorun çıktı..lpg markam milano sıralı sistem..zaten lpg takan yere gitmekten bıktım hergün ayar yaptırmak için..en sonunda kendim lpg ayar kablosunun siparişini verdim..salı günü elimde olacak..eger sizin ayarlarınızı hatırlayabılıyorsanız sizden yardım rica edebilirim...sizce sorun lpg ayarlarndan mıdır?

ben Teleflex kullanıyorum, ayarlaması oldukça zor. Ancak ayarlayan usta gazı çok kısınca sorun olduğunu söylemişti. O kadar km.de dediğiniz sorun %99 ayardan kaynaklanıyordur.

Erolkan subap ayarını yaptırdın mı?. Contaları değiştireceklermiymiş sorarmısın. O fiyata muhtemelen contaları değiştirmiyorlardır. Değiştiriyorlarsa süper fiyatmış.

bugün serviste karter tamir edilirken meşhur egzoz valfimizle tanıştım. Fotoğrafını da çektim. Pek iyi çıkmadı karanlıktan. Kupkuru ve üzeri beyaz bi tortu tabakasıyla kaplanmış. Motordan anlayan arkadaşlar bi yorum yapabilirlerse iyi olur. Bir anormallik var mı? Aracım 30bin km'dir LPG ile çalışıyor

IMG_0565.jpg

Benim araçta da 40 bin km'dir LPG var ve son 6-7 bin km'dir motor arıza lambası ne yapılırsa yapılsın sönmüyor. Muhtemelen bu valfla alakalıdır diye düşünüyorum. Sübap ayarı da ister aracım yakında.

Hata kodu yok diyorlar. Genel olarak siliyorlarmış cihaza bağlattığımda.

Bence bir de yetkili servise baktırıp hata kodunu öğrenin. Benimki fakir karışım hatası(system lean) veriyordu.Daha sonra LPG ayarını yaptırırken bunu söyledim. Ona göre ayar yaptılar. 250 km oldu hala yanmadı. Tedirginlikle bekliyorum yanacakmı diye ama hiç bukadar uzun süre yanmamazlık etmemişti. Oldu galiba bu sefer.

Bende de başlarda aynı dediğiniz gibi oluyordu, ancak hem Teleflex zor ayarlandığı için hemde belkide çok km olduğu için artık lamba sönmüyor, söndürdüklerinde ise 50 km sonra yanıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR