Forester Turbo için intercooler sprey

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GökhanYavuz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,038
G

GökhanYavuz

Ziyaretçi
Selamlar,
aracında intercooler için sprey uygulaması yapan var mı? Varsa tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Sıcak havalarda hissedilir bir performans kaybı oluyor. Araç 2006 2.5 XT. Sürücü koltuğunda hissedilen tork, gece - gündüz sürüşlerinde dahi farkediyor.
Yurtdışı forumlarda ara soğutucuya sprey uygulamasının başarılı sonuç verdiğinden bahsediyordu. Sizce ne kadar verimli olur?
Attığımız taş, ürküttüğümüz kurbağaya değer mi?

Sürün sağlıcakla!

----------------------------------
Gökhan Yavuz

Etiketler
Ynt: Forester Turbo için intercooler sprey

ben bir ara bakmıştım, performansı arttırıyormuş ve araç daha verimli çalışıyormuş. Ancak maliyeti yüksek geldiği için vazgeçmiştim.

böyle bir alternatif te var :smiley:
293448_9_full.jpg

Büyük intercooler ve intercooler boşluğundan havayı direk intercooler üzerine yönlendiren özel üretim hava kanalı da başka alternatifler. Ama fanlar güzel olmuş ;D

hava sıcaklığının 2 parametresi vardır. biri kuru diğeri yaş termometre sıcaklığı. havanın içine yüksek basınçta su püskürtürseniz su zerreleri buharlaşmak için havadan ısı çeker ve hava soğur. işte bu sıcaklık yaş termometre sıcaklığıdır. aslında intercooler a spray uygulaması bir evaporatif soğutma sistemidir. kuru ve karasal iklimlerde bu sistem çalışır çünkü hava neme aç olduğu için bünyesine daha fazla su alabilir. örneğin ankara da yazın 38C dış hava sıcaklığında bu sistemle intercooler a giren havanın sıcaklığını 20-24C ye düşürmek mümkündür. ama aynı sistem antalya da pek işe yaramaz (havadaki nemden dolayı). o nedenle aracı kullandığınız yer çok önemli.
intercooler yakma havasını ne kadar soğutursa performans o kadar artar (silindire daha çok hava girdiğinden yanma ve dolayısıyla güç daha fazla olur.
bilmem anlatabildim mi??

bu arada resimde intercooler üstündeki fanlar bir işe yaramaz. kesinlikle bu şekilde bir şeye para vermeyin. cpu fanı ile intercooler soğumaz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,131
Kayıtlı Üye Sayımız
167,031
Kaydolan Son Üyemiz
volkankesici

Çevrimiçi üyeler