Forester'a Almanya'da bayi çıkışı lpg takılıyor?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alp140 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,315
Ynt: Forester'a Almanya'da bayi çıkışı lpg takılıyor?

teşekkürler murat bey
aracınız kaç model ve ne kadar yakıyor? sağolun..

Etiketler

maşallah ;)
az yakıyormuş ,,,,
ben almayayım o zaman ;)

Herkese merhaba, ilk mesajım.
Google da forester lpg diye arayınca direk bu site cıkıyor :smiley:
Bende 2011 yeni sıfır forester aldım. Lpg direk taktırmak istiyorum. Telefrex antalya yı aradım. yeni foresterlardan hic takmamıslar. Biraz tırstım. İlk neden ben olayım diye. Buradaki yorumları okuyunca kararsız kaldım. burada da 2000 civarı olduguna gore, maliyeti cıkarması icin en bastan taktırmakta fayda var. Neden 20 bin km kullanıp benzin zararını yedikten sonra taktırayım ki. Antalyada önerebileceginiz bir yer var mı baska?
Tesekkur ederim

2.0 2008 sonrası piyasadaki foresterlardan kullanan ve lpg taktıran arkadaslar var mı.
100 km de kac litre lpg yakıyor acaba?

mrb, şu anda aracınızın ne kadar yaktıgını ögrenebilirmiyim?

2.0 2008 sonrası piyasadaki foresterlardan kullanan ve lpg taktıran arkadaslar var mı.
100 km de kac litre lpg yakıyor acaba?

Benzin tüketimine kıyasla litre bazında %10-15 fazladır.
Yol durumuna göre ise daha çok değiştir.

olasiliksiz' Alıntı:
Benzin tüketimine kıyasla litre bazında %10-15 fazladır.
Yol durumuna göre ise daha çok değiştir.

peki lpg markanız ne? nerede taktırdınız?
bugun subaru servisi ile konustum. bana soyledigi 40 bin km de subaplar gidiyormuş. Rektefiye etmek zorunda kalıyoruz diye korkuttular beni

peki lpg markanız ne? nerede taktırdınız?
bugun subaru servisi ile konustum. bana soyledigi 40 bin km de subaplar gidiyormuş. Rektefiye etmek zorunda kalıyoruz diye korkuttular beni

Benim araç subaru değil genel yazmıştım ben o yorumu. Ankaradaki ana bayiinde Teleflex taktırdım şimdilik bir sorun yok.
Subapların lpg ile en az 60bin gittiği söylenir. Çelik subablar magnezyum alaşımı olanlardan daha uzun dayanıyormuş vs gibi bilgiler var bu konuda.
40bin km de bozulurlarsa çelik olanlardan taktırırsınız. Bu konuyu bizim ustaya sorduğumda "fark etmez hepsi bozulur çünkü çok ince" şeklinde bir yorum yaptı. Tabi bunda subap ayarı gibi biraz zahmetli ve vakit alan işlemlerin ihmal edilmesinin de payı var çünkü ayarsız subap iyi soğumuyor soğuyamayan subab daha çabuk yıpranıyor. Ters gidebilecek bir başka konu da fakir karışım (fazla oksijen az yakıt) sebebi ile subapların yanıp eriyip gitmesi. O yüzden kaliteli bir kiti ne yaptığını bilen birilerine taktırmak lazım.

sistoskop' Alıntı:
Herkese merhaba, ilk mesajım.
Google da forester lpg diye arayınca direk bu site cıkıyor :smiley:
Bende 2011 yeni sıfır forester aldım. Lpg direk taktırmak istiyorum. Telefrex antalya yı aradım. yeni foresterlardan hic takmamıslar. Biraz tırstım. İlk neden ben olayım diye. Buradaki yorumları okuyunca kararsız kaldım. burada da 2000 civarı olduguna gore, maliyeti cıkarması icin en bastan taktırmakta fayda var. Neden 20 bin km kullanıp benzin zararını yedikten sonra taktırayım ki. Antalyada önerebileceginiz bir yer var mı baska?
Tesekkur ederim

sistoskop hocam sakın ilk olma.

aracınızı ne kadara almıştınız limited modeli mi?

olasiliksiz' Alıntı:
Çelik subablar magnezyum alaşımı olanlardan daha uzun dayanıyormuş vs gibi bilgiler var bu konuda.
40bin km de bozulurlarsa çelik olanlardan taktırırsınız.

selamlar.arkadaşlar bu subaplar kaç lira fiyatını bilen var mı? ağır bakımı yapılırken komple subapları değiştireyim olmazsa hazır motor indirilmişken ;D

selamlar.arkadaşlar bu subaplar kaç lira fiyatını bilen var mı? ağır bakımı yapılırken komple subapları değiştireyim olmazsa hazır motor indirilmişken Grin

Ağır bakımdaki "ağır" kelimesi saçma çünkü bakım ağır falan değil sadece servisler eskiyen araçları başlarından atmak istiyorlar bu sebeple de yüksek fiyat veriyorlar. Sebebi de kendi işçilik maliyetleri ile bu araçlara doğru dürüst bakım yapabilme kabiliyetleri oldukça sınırlı (bir süre sonra piyasada x liraya yapılan işi siz 2x liraya yapıyorsunuz bizi kazıkladınız muhabbetlerinin başlayacağını gayet iyi biliyorlar), ayrıca yeni araç satmak ve sorunsuz araçlara yüksek fiyatla "bakım" yapmak (yani sadece yağ ve filtre değiştirmek) daha karlı. Sebebi zar zor bulunan bir problemin servis elemanlarından birini kaç gün meşgul edeceğini ve bu sürede aynı adamın yeni araçlara ufak tefek "bakımcıklar" yaparak şirkete ne kadar para kazandırabileceğini hesaplayın... Herkes kendince haklı. Tabi bunları servisleri kötülemek için söylemiyorum. İyi servis sattığı aracın arkasında durabilen servistir. 10-15 sene sonra gidip aracınızın parçasını bulabiliyorsanız ve fiyatı makulse adamlar ellerinden geleni yapmıştır.

Ha subapları durduk yerde değiştirirseniz o zaman bakım "ağır" olur. Bir o kadar da gereksiz olur.

olasiliksiz' Alıntı:
Ha subapları durduk yerde değiştirirseniz o zaman bakım "ağır" olur. Bir o kadar da gereksiz olur.

merhabalar.

ağır bakım=100bin km bakımı
ben bunu kastettim.ha sorarsan sen aracını 100bin/ağır bakım da servise götürecekmisin tabi ki hayır :smiley:

Aracı gözüm kapalı teslim edebileceğim insanlar mevcut.

tabi ben sorunun cevabını alamadım.ne kadar masraflı yada gereksiz bilen arkadaş varsa cevaplarsa sevinirim.subaru servislerini gezerken sormamıştım ama subap ayarının pahalı olmasının sebebi motorun aşağıya indirilmesi denmişti.subapların değiştirilmesini istememin sebebi ise acaba lpg den öturu subaplarda aşınma vb. değişiklikler oluyorsa diye yoksa keyif için tabi ki değiştirmiyoruz :smiley:

ağır bakım=100bin km bakımı
ben bunu kastettim.ha sorarsan sen aracını 100bin/ağır bakım da servise götürecekmisin tabi ki hayır Smiley

Ağır bakım dedikleri alt tarafı triger setini değiştiriyorlar. Kimi araçlarda bunu yapabilmek için motor iniyor o zaman ağır olur tabi koca motoru kucaklamak indirmek yerine koymak vs:smiley: Böyle birşey yapacaksanız hazır el atmışken subaplardan ziyade su pompasını değiştirin daha faydalı olur.

Subapların değiştirilmesini istememin sebebi ise acaba lpg den öturu subaplarda aşınma vb. değişiklikler oluyorsa diye

Markasına göre 1000-1500 ytl arası tutar ama Subaru parçalarının fiyatından pek haberim yok. Genelde kırılmadığı sürece bunların bakım zamanı gelmiştir deyip değiştirmezler ama lpg taktıralı en az 60 bin küsür km olduysa ve motor kapağı kolay sökülüyorsa açıp bakmakta fayda var.

Subarulara takılan lpg kitli araçların 30.000 km bir subap ayarı için motor indirdikleri doğrumudur,bugün bir arakadaş böyle
bir sorun olduğunu dile getirdi bununla ilgi bilgi alabilirmiyim.saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,837
Kayıtlı Üye Sayımız
166,938
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR