Forester'a CİLA ve BOYA KORUMA

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tonkano Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,953

tonkano

Kamp I
Yer
İstanbul-Rize
Kaliteli olanların da fiyatı çok fazla. Orta yolu bulmak için epeyce bilgi sahibi old
uktan sonra araştırmak lazım.
Yoksa kurulmuş olan bir çok bubi tuzağı mevcut, onlardan birine düşmesi an meselesi.
Bende yıllar önce birkaç kez düştüm. Bunlar insanın kanını kene
gibi emerler. Burada pasta büyük olduğundan ve insanların araç sevdasından dolayı, hemen hemen her yerde
araç kuaförü adı altında bir süre yer ve marka apaciler mevcuttur.
Bu işlerde hileler o kadar çoktur ki saymakla bitmez.
- Sıfır araç aldınız, pazarlık falan ettiniz, bayi size koltuk koruma hediye edelim der. Sizde beleş sirke baldan tatlıdır misali
hemen atlarsınız. Aslında o koltuk korumayi bir kuaför o bayiye o hizmeti bedava vermıştır. Sizde koltuk koruma için o servise
gittiğinizde sizi servis müdürü karşılar ve koltuk koruma bahanesiyle yanına gitmiş olursunuz. Aslında ağına düşmüşsünüz demektir.
O da size bir sürü boya koruma, kaput koruma, cam filmi gibi ürünleri ballandırarak anlatır. Büyük ihtimal birçok hizmeti size
satar. Hemde bayağı yüksek fiyata. Buna yeni araç alma hevesiyle kanmayın.
-İndirim kuponları vasıtasıyla 15 tl.ye yıkamanın olduğu bir dönemde size boya temileme, jant temizleme, motor temizleme,
detaylı temizleme adı altın
küçücük hizmetlerle kandırıp ayağına getirip daha sonra yüksek mebla tutan hizmetleri satın almayın.
-Aracınıza bu hizmetleri almadan önce bu konuda az da olsa araştırma yapınız.
-Boya koruma ürünlerinin kaliteli olanları pahalıdır ama bence en önemlisi bunu uygulayan ustanın kaliteli
olmasıdır.Aracınızı olduğundan çok daha kötü halde bulabilirsiniz.
-Ucuz işçi ve kalitesiz işçilerin çalıştığı yerde kalitenin olması mümkün değildir.
-Kaliteli görünen markalar, şekilli kuaför salonlarına da kanmayın. İlk gittiğinizde gördüğünüz ilgiyi
sorunlu olarak gittiğinide bulamazsınız. Bu en kurumsal markada da olabilir.
-iyi bir tüketici olmak için biraz bilgi sahibi olmak lazım. İnternette birçok kaliteli bilgi
forumlar aracılığıyla nerdeyse hiçbir kar amacı güdmeden verilmektedir.(nadiren olabilir)
Gelelim benim araç temizleme ve polish ve koruma yapma işime,
uzun yılların araç deneyimi, bu işten zevk almam, oto kuaförcü arkadaşlarımın olması, internet forumlarını uzun
soluklu takıp etmekle epeyce deneyim ve bilgi sahıbı oldum, kendi aracıma ve arkadaşlarımın
aracına uygulama yaparak.

Uygulama;

Motor uygun yağ çözücülerle temizlenip, plastik malzemeleri koruyucu spray ile kaplanmıştır.
[attachment=1][attachment=2]

IMG_0231.jpg

IMG_0227.jpg

Etiketler
Ynt: Forster'a CİLA ve BOYA KORUMA

Öncelikle araç güzelce temizlenir. Aracın üzerinde ince kum tanecikleri bırakmamaya özen gösterimeli.

IMG_0417.jpg

IMG_0418.jpg

İçine su ve oto şampuanı konulmuş fısfıs ve kil. Kil aracın boyası üzerine sinmiş kimyasal kirleri, ziftleri, boyaya batmış
incecik metal parçalarını ve özellikle ağaçlardan boyaya akan reçine türü yapışkanları temizlemek için gereklidir.
Kil zorunlu değildir ama boyanın ihtiyacı olup olmadığını anlamak için ufak bir boya parçasına bir iki fıs yapıp kille
sildikten sonra diğer silinmemiş tarafla arasında farkı elle kontrol edin. Her iki yüzey arasında fark varsa aracınız kil uygulaması
istiyor demektir.
[attachment=1]

IMG_0595.jpg

Kil işlemi bittikten sonra boyadaki cizik ve hare durumuna göre uygun polish (cila) seçilmeli. Boyanın ne kadar çizik olduğu tespit edilmeli. Çizikler belirgin ama fazla derin değil. Plastik aksamlar polish malzemesinden zarar görmemesi için bantlanmalı.
[attachment=1]

IMG_0606.jpg

IMG_0624.jpg

Ynt: Forester'a CİLA ve BOYA KORUMA

Tespit edilen çiziklerin durumuna göre seçilen polish malzemesi makine ve uygun ped kullanarak
boyaya yedirerek boyayı parlattım. Polish işi bittikten sonra; cilanın uzun ömürlü boyanın üzerinde kalması için wax (koruyucu) sürüp belirli süre bekleyip microfiber bezle silip
işlemi sonuçlandırdım. 150 tl ile 500 tl arasında yapılan işlemi kendim yaptım. Parasından çok işlemi tekniğine uygun ve kendim yaptığım için
süper zevk yaptım.

IMG_0628.jpg

IMG_0630.jpg

Tüm işlem bittikten sonra kalan cila artıkları ve tozların gitmesi ve koruyucunun suya karşı aracı nasıl koruduğunu test etmek için aracı yıkadım.
Her yıkamadan sonra su damlalarının bu şekilde olması gerekir (yoksa koruyucunuzun zamanı dolmuştur). Ayrıca ışık altında resimlerde görülen çiziklerin olmaması gerekir (varsa boyanın cila yani polish zamanı gelmiştir demek).

IMG_0664.jpg

IMG_0667.jpg

[attachment=1]

NOT: YUKARIDA ANLATILAN BİLGİLER YÜZEYSEL ANLATILMIŞTIR. BİRÇOK DETAY ANLATILMAMIŞTIR. BU BİLGİLERLE UYGULAMA YAPMAYA KALKMAYIN.
SADECE KAFANIZDA AZICIKDA OLSA BİLGİ VE FİKİR OLMASI İÇİNDİR.

IMG_0669.jpg

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,918
Kayıtlı Üye Sayımız
166,700
Kaydolan Son Üyemiz
olcayozan

SON KONULAR

Geri