Forumu Ticari Çıkarları Doğrultusunda Kullanmak İsteyen Arkadaşların Dikkatine!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,781

orsaalabanda

Zirve
Uzun süredir dikkatimi çeken ''Acaba?'' diyerek sessiz kaldığım önemli bir soruna değinmek istiyorum. Biliyorsunuz aramıza pek çok yeni arkadaş katıldı. Hepimiz onları hoşgörü ve samimiyetle karşılıyor, bilgilerimizi özveri ile paylaşmaya çalışıyoruz. Bu katılımların ard niyet taşımadığını düşünmek istiyorum ama ne yazık ki bazı gelişmeler bu konuda benim fazlasıyla iyi niyetli olduğumu gösterecek ve burada oluşturduğumuz samimi paylaşım ortamını gölgeleyecek nitelikte.
Merhaba ben de aranıza katılmak istiyorum diyerek kendini ve karavanını tanıtanların iki gün sonra satılık karavan ilanlarını, burada sayfalarca süren fikir alışverişleri sonucu kavanını yapanların satmak amacıyla yaptıklarını görmek ve öyle ya da böyle işini gördükten sonra bir daha foruma uğramayanlar beni ziyadesiyle üzüyor. Kendimi ve buradaki dostlarımı kullanılmış gibi hissediyorum.
Böyle giderse yeni katılımcıları artık şüphe ile karşılamaya başlayacağım. Dileğim foruma bu niyetle giren arkadaşların ''oldukları gibi'' görünmesidir.

Sözüm ''forumda daimi katılımcı olan, samimiyetini bildiğimiz, görüşme ve birbirimizi tanıma fırsatı bulduğumuz'' arkadaşlarımızdan dışarıdır.

Etiketler
Ynt: Forumu Ticari Çıkarları Doğrultusunda Kullanmak İsteyen Arkadaşların Dikkatine!

Tesbitin bütününe aynen katılıyorum, ayrıca foruma üye olma işlemini becerebilecek kadar bilgisayarı kullananların, iş profil bilgileri girmeye gelince, bilgisayardan birden anlamamaya başlayanlar var, sadece bir nick name'den veya eksik bilgilerden ibaret tanımsız kimlikle katılımını sürdürmeye devam edenlerin profil bilgilerini tamamlamasını umuyorum..Hatta DOLMA diye tabir ettiğimiz şekilde bile doldurabilirler....Profil bilgileri eksik tanımsız katılımcıların bunu ne amaçla ihtiyaç duyduklarını merak ediyorum..Kendi adıma eksik profil bilgili katılımcıların sorularına cevap yazmak içimden gelmiyor...

Ynt: Forumu Ticari Çıkarları Doğrultusunda Kullanmak İsteyen Arkadaşların Dikkatine!

Bazı insanlarımız bu işi artniyet olarak görüyor. Bu ve buna benzer bir çok konu var. Sitedeki tespitiniz çok yerli yerinde. Acaba böyleleri yani saçma sapan işlerle uğraşıp profilini gereksiz harflerle meşgul edenlerin üyelikleri, inceleme doğrultusunda silinse çok doğru olur. :S

Hazır böyle bir konu bulmuşken yazmak istiyorum. Ne denli doğru buraya yazmak bilmem. Yakın bir geçmişte üyeliğimi yaptım. Ancak şu isim kısmını nedense değiştiremiyorum. Nick olarak gözüküyor. O konuda bir yardımcı olursanız teşekkürler. Mesaj sayımın az olduğundan dolayı diye düşündüm. Ancak verilen haklara ulaşmak için olur olmadık mesajlar yazmakta en nefret ettiğim konudur.

Saygılar...

Atilla bey,
İnternet ortamı aslında haklı olarak şüphe duyulması gereken bir ortamdır. Herkes sakıncalı olabilecek durumları önceden kestirip gerekli önlemleri alamayabilir. Özel nedenlerden dolayı kimliğini açık etmek istemeyen, avatarına fotoğraf koymak istemeyenleri aslında yadırgamamak gerekir. Aramıza yeni katılacak olanlar da bu konularda çekimser davranabilirler. Ben bunları anlayışla karşılıyorum. Foruma ilk üye olduğum zamanlarda benim de ne ismim yazılıydı, ne de avatarımda fotoğrafım vardı. Zamanla kendimi tanıtmayı bir ihtiyaç olarak gördüm ve profilimi düzenledim. Bizim forumumuzun nitelik olarak üstünlüğü tartışılmaz ama arada çürük elmalar da var. Öncelikle yeni katılımcıların bizleri tanımasına fırsat verelim derim. Daha sonra profilini düzenler ya da düzenlemez... Kendi bileceği iş. Bu konuda baskı uygulamayı doğru bulmuyorum.
Asıl konuya dönecek olursak, foruma bu niyetle adım atacak olanlar niyetlerini açık oalrak belirtirlerse biz de kendilerini olduklarından farklı bir yere koyup boşa çabalamayız. Amaçlarını bilelim ve ona göre davranalım. Satıcıysa ''satıcıyım'' ya da ''bu karavanı satmak için yapıyorum'' desin, ona göre yönlendirelim. Onlara da ihtiyaç var. Doğru yönlendirebilirsek en başta ben müşteri olurum. :smiley: Ama pat diye foruma dalıp ''selam olsun tüm doğa dostlarına, yeşili sevelim koruyalım, gezelim kamp yapalım'' deyince kendilerine farklı gözle bakıyoruz ve gerçek amaç ortaya çıktığında bu insanlar benim gözümde değer yitiriyor. Elmalarla armutları karıştırmamak gerekir. Haksız mıyım acaba?

Cem bende insanların ben satıcıyım ve şunu satıyorum derse onun içinde daha faydalı olacağına inananlardanım ,sırf düz mantıkla bakıp ticaret yapmak için girmişse ,helal olsun aramış ,bulmuş ve üye olmuş,hepsini yaptıktan sonra ,ticarette güvenin ne kadar önemli olduğunu bildiğini farz ederek,dediğin gibi 3-5 gün sonra ben şunu satıyorum derse kendisi içinde daha kötü olur.Kimse güvenip ürününü almaz,alacaksada yaklaşımı negatif olur.Ben daha önce Atilla hocamın uyarılarını anlamamıştım ama zamanla haklı olduğu ortaya çıktı.
Hatta profilinde bile karavan-karavan ekipmanları satyıcısı yazarsa çok daha güzel olur,hatta sorulardan bile bıkabilir.
Avatar konusu defalarca dile getirildi,getirilincede ben diken üstünde oluyorum :smiley: ,gerçi arkadaşlarımın çoğuyla zaten tanıştım ,kimsenin beni yanlış anlayacağını da sanmıyorum ama kısaca başka arkadaşlara bilgi vermek amaçlı söylemek istiyorum,ben yüzümün ,bilgilerimin insanlar tarafından görülmesinden,sanal ortama girdiğimden beri pek hoşlanmıyorum.Kişisel tercihim bu ,şanslıyım ki artık rüştümü ispat ettim rahat rahat avatarımı koyabilirim :smiley:

Bir de bu tip başlıklar için belirlenen yerde bu başlıklar açılmalı. Her şey yerli yerinde yapılırsa bence problem olmaz. Ama bir muhabbetin içinde alakasız bir ilan verilince can sıkıcı oluyor gerçekten.

Merhabalar,cok haklisiniz Insan neyse öyle görünmeli.Buradan kimsenin bir ticari kazanci yok. Kendine güvenen Resminide kor isminide.Burada önemli olan bir birimizi kirmadan bilgimizi paylasmak.Büyük abi rolü oynamadan,ben herseyi biliyorum demeden bilgimizi paylasalim. :smiley:

Benim tek bildigim cok seyi bilmedigimdir. :smiley:

Selamlar.

Bulent bey gıbı dusunuyorum. Eger bız karavan ve gezgın ruh tasıyan kısıler arasında gereklı olabılecek alet edevat turunden aracları yararımız ve avantajımız dogrultusunda guvenılır bır sekılde sunmaya calısan kısı ve kuruluslara da penceremızı acık bırakmakta bızlerınde ortak cıkarı olacagından, hos goru ıle bakılmasında yarar var dıye dusunuyorum. Ve lakın amac olarak kaptı kastı turunden pazarlamacı tertıplerıne de tedbırlı olmamız ve ortak uyarılarımızla uyanık dusunmelıyız. Gercekten camıamıza yararlı olmak ve tıcarı kaygularını on pılanda tutmayanlara da acık kapı bırakmamızda topluca avantaj saglayabılırız.

merhaba sayın karavan dostları
yazılarınızdan bende yeni üye olarak biraz alındım yakında resim koyacağım ancak dikkatimi çeken bir durum var.sayın cem babadağın dediği ğibi karavancılar arasında elma ile armutu nasıl ayırıyorsunuz.
örneğin 2009 yazında akyarlarda cadır kurdum hemen yanımıza karavanlı bir aile geldi ertesiğün adamı rontgen yaparken yakaladım öyle bir benzettimki ğüvenlikçiler adamı elimden zor aldılar.O arada kamp eşyalarını olduğu gibi bırakıp nasıl kaçtılar hala anlayamadım.

Başlığın konusu dışına taşılmamasını rica ediyorum. Konu arkadaşlarımızın samimi yaklaşım ve bilgi paylaşımlarını ticari amaçları doğrultusunda kullanmak isteyenlerdir. Bu yaklaşımı dürüst ve samimi bulmuyorum. Başlığı sabitlememin amacı uyarı niteliğindedir.
Farklı konulardaki tartışmalar için lütfen yeni konu başlıkları açınız. Konu dışı tartışmalar bu başlıktan silinecektir.

Merhabalar;

Gezen bilir su ana kadar severek surekli takip ettigim, bir cok sey ogrendigim ve her gun acaba yeni birseyler varmi diyerek baktigim bir forum. Kesfedeli 6 ay oldu nerdeyse. Burdaki dostluklara imrenerek bakiyorum. Insallah Turkiye`ye kesin donus yaptigimdada hepinizle tanismak isterim. Benim bu konu hakkindaki fikrim sudur; tiari amacli olanlar icin bir bolum olusturulmali ve konularini orada acmalarina izin verilmeli ve ticari amacla girip ciktiklarinida profillerinde belirtmeliler. Aksi halde eskiden uye oldugum ve sonradan takip etmeyi biraktigim bir kac forumun gibi gezenbilirinde bozulmasini istemem. Cunku forumlar buyudukce aramalarda googda ust siralarda yer almaya basladikca talep artiyor ve giren cikan iyi ve kotu niyetli insanlari kontrol edemez oluyorsunuz. Reklam icin yanit gonderenler ve birazcikta kotu niyetli, alayci yada cocuk yasdaki insanlarin katilimi ile ortam cekilmez hal aliyor. Cekilmez halden kastim, her soruya olur olmaz, bilir bilmez her insan cevap veriyor, yalan yanlis seyler soyluyorlar. Bunun yasanmamasi icin en guzel yol onlara bir bolum acmak ve orada toplamak. Boylelikle forumun geri kalani temiz kalmis olur.

orsaalabanda' Alıntı:
. Konu arkadaşlarımızın samimi yaklaşım ve bilgi paylaşımlarını ticari amaçları doğrultusunda kullanmak isteyenlerdir. Bu yaklaşımı dürüst ve samimi bulmuyorum.

Aynen.
Cem Beye tamamı ile katılıyorum.
Bilgi ve deneyim sahibi arkadaşlarımızın hiç bir yazılı kaynakta yazmayan yazsa da bulunması (literatür taraması gibi araştırma yapmak gerek) zor olan deneyim ve tecrübelerini ilk elden alabildikleri sayfalarımızda kendi karavanımı yapıyorum ile yola çıkıp 2-3 ay sonra işleri bitince bu karavanını satışa çıkaranları samimi bulamam bende.

sayin yetkili arkadaslar,
gercekten sizi cok iyi anliyorum,benim de yeni uye olarak sikinti duydugum bir konuya deginmissiniz.
Bu sitede herkesin bilgisini birsey beklemeden paylasmasinin esas olmasi onemli,ben de birseyler sorarken gelen cevaplarin da ticari zihniyetten uzak,tarafsiz olmasini bekliyorum.

saygilar

Cem arkadaşım haklısın ve sana katılıyorum.

Dün yaşanan karavan satma olayında kendimi aptal gibi hissettim...............Adam karavan satlık bile dememiş ama sen iyi anladın, senin mesajından sonra uyandım

ve konuya ilgi göstermedim. Ayrıva bir açık kapı bırakıp forumda uzun zamandır etkinlik gösteren arkadaşların küçük satlık duyurularda bulunmaları, seninde dediğin gibi
doğal. Bunun için de teşekkür edrim...

İlgili beyefendi foruma bu amaçla üye olmadığını yazmış. Beyan esastır. Kimseyi yalancılıkla suçlayamayız. Bize inanmak düşer. Yalan söylüyorsa yalnızca kendi bileceği iştir. Çok fazla önyargılı olmamak gerek.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,046
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler

Geri