Fotoğraf Makinesi Seçimi İçin Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tolgameltem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,004

tolgameltem

Doğayı sev, ki o da sana cömert davransın.
Yer
ANKARA
Arkadaşlar bir arkadaşım Dubai'ye gidecek.Kendisine bir fotoğraf makinası ve full HD kamera aldıracağım.

-Siz olsaydınız hangi modelleri isterdiniz? Neden?

-Dubai ile Türkiye arasında çok fiyat farkı var mıdır?

Teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: Fotoğraf Makinesi Seçimi İçin Yardım

Öncelikle söylemeliyimki Dubai ile Türkiye arasında gerçekten çok fiyat farkı var. Dubai fiyatları Amerika fiyatlarına çok yakındır.
Seçim konusuna gelince, bütçe, kullanım amacı gibi etkenler belirleyici olacaktır. Biraz daha bilgi verebilirseniz, ben ve arkadaşlarım önerilerde bulunabiliriz.

Tamamen amatör olarak, kullanımı rahat offroad gezilerimizde ve amatör olarak manzara vs.Gibi çekimler yapmak istiyorum.Ayrıca kameranında Full HD olması çok fark eder mi? Yoksa diğer küçük el kameraları da aynı görüntüyü verir mi?

İlginize teşekkür ederim.

Açıkcası ikisini de yapmak isityorum.Mesela 4x4 gezilerimizde daha çok video çekmek.Trekking'de ise fotoğraf çekmek istiyorum.

Valla hocam, aynı anda iki işi de en iyi şekilde yapan cihaz pek yok desem yanlış olmaz.

FullHD kameralar iyidir güzeldir, Harddisklidir güzel çekim yaparlar hatta TV'ye baglar HD izlersiniz ama Harddiski boşaltmanız gerekir orda çuvallarsınız işte. HD Görüntüyü her bilgisayar işleyemez, ayrıca özel programlar gerekir Kodekleyip DVD'ye yazmak zordur zaten HD olarak yazamazsınız DVD'ye mpeg yada divx formatına çevirmeniz gerekir. 60gb lık bir çekim yaptığımızı düşünün.
Eğer Sinema filmi yada belgesel çekmeyeceksiniz FullHD Kameranın size pek bir getirisi olmaz sadece dersiniz " Full HD Kameram var "
Kamera alırken 3CCD sensörlü olanları tercih etmenizi önerimi. Denk gelirse tabiyki.

Fotoğraf olayı bambaşkadı. Amatörce ilgilendiğiniz için D-SLR makina yerine compact bir model size uygun olur. CANON G10 modeli müthiş bir fotoğra makinası tavsiye ederim. www.letsgodigital.com sitesinde piyasadaki bütün fotoğraf makinalarının açıklayıcı incelemeleri var.

PANASONIC marka, cihazlarında dünyanın en iyi merceklerini yani LEICA marka mercekler kullanır bunu bir kenara not alın. Onun haricinde genel olarak kameraların özellikleri aynıdır. FullHD çekimler çok yer kaplar 720i bile çekim yapsanız fazlasıyla yeter. BAzı cihazlarda Dvix çekim yapabiliyor.

Murat

İlginize çok teşekkür ederim.Önerilerinizi mutlaka dikkate alacağım.

Tolga bey, Canon G10 süper bir makina.. bende sizin amacınıza benzer sualtı çekimlerim için düşünüyorum bu makinayı, kayıt özelliğide fotoğraf özelliğide çok iyi, ayrıca sualtı için orjinal housing'i var..

Saygılarımla,

Murat bey, CANON G10,14.7 MP. Makina, Orjinal Canon WP-DC 28 Housing ve + GB hafıza kartı ile birlikte 1530 tl fiyat var nette, Amerikada sadece hosuing 168-176 $ arasında, makina ise 480 $ civarinda,
ben şuan dijital makina olarak canon A520 kullanıyorum, DSLR ise Nikon D90 aldım housing'i 2300 $, bu fiyata 4 tane G10 ve housing alabiliyorum. Bu kıyaslamadan sonra bana pek pahalı gibi gelmedi...

Canon G10'nu çok iyi biiyorum... Housing te gayet ucuzmuş benim makinama göre. Ben Canon 40D'nin housingi nerdeyse bir araba parası :(

Çekim yapacaz, yapamıyoruz. İş geldi geri çevirdik. Bir adet G10 ve housing farz oldu. G10'a mı yatırım yapsak yoksa 70-200mm f/2.8 mi alsak şimdi.. :-\

sizin housing indirime girmiş, 2399 $ dan 2149 $ a düşmüş :smiley:
http://www.divervision.com/catalog/index.php?gclid=COT05syau54CFYIA4wodKQiZkQ

ben profesyonel olmadığımdan yüklü miktarda yatırım yapmak istemiyorum, Sualtı için maksimum G10 ayarında bir makina işimi görecek. Fakat anladığım kadarıyla siz meslek olarakta bu işin içindesiniz.
Ben senin yerinde olsam eğer verdiğim parayı çıkartacaksa 40D ye hosuing alırdım. ilave kazandığım paraylada 70-200 lensi :smiley:

Ben pro değilim. Ufak tefek işler geldi mi yapıyorum sadece bazen de yarışmalara katılıyorum. Su altına inmek istiyorum ama imkanlardan dolayı inemiyorum. Durum bundan ibaret. Housing olayına şu an giremiyecez ama yılbaşından sonra iş durumumuz olursa belki. Fiyatlar aşırı uçuk yaaa.. nasıl olsa almak zorundalar diye asılmışlar fiyatlara uyanıklar.

G10, ilk çıktığından beri takip ettiğim hatta test ettiğim bir makina. 40D'nin yeri ayrı ama G10 nun yeri ayrı. Bazı yerlerde büyük makinayı çıkartınca, insanlar ürküyor çekiniyor. G10 ufak tefek. Halkın arasına karış rahat rahat çek.

sualtına inmek için yapacağın tek şey bir hafta sonu 2 saat ayırıp Değirmenderede DESSAT a veya Karamürselde KARSAD a gelmek, bukadar basit, sadece 2 saat, sualtına birkere girdinmi emin ol gerisi kendiliğinden gelir, eğer birgün karar verirsen DESSAT da Murat KULAKAÇ hocamı veya KARSAD da Zeki Şirinoğlu hocamı bulabilirsin, senin gibi fotoğrafçılık konusunda donanımlı arkadaşlarıda sualtında görmeyi çok isteriz,

sen en büyük aşamayı geçmişsin zaten Murat hocam, buna çok sevindim işte, inşallah gönlünde yatan makina veya housingine kavuşursun, (aynı duayı kendim içinde yapıyorum tabii :smiley: )
geçen yaz Kaş'ta ve marmariste dalış yapma imkanım oldu fakat makinasızılık kahretti beni, önümüzdeki yaza kadar benimde çözmem lazım bu işi :-\

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,947
Kayıtlı Üye Sayımız
166,715
Kaydolan Son Üyemiz
Turker.E

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR