Fotoğraf Objektifinden "Taş'ın Şekillenmesi" Röportaj: Hüsniye Yıldırım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahmetnuray Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,348

ahmetnuray

Ana Kamp
Mesajlar
28
Tepkime Puanı
0
Yer
istanbul
Web
www.ahmetnuray.com
[attachment=1]
Eğitimci,Araştırmacı sanatçı Ahmet Nuray ile Röportaj:Hüsniye Yıldırım
(Eklenme tarihi:28.06.2008)
EĞİTİMCİ-SANATÇI AHMET NURAY'IN FOTOĞRAF OBJEKTİFİNDEN "TAŞ'IN ŞEKİLLENMESİ"

1980 Senesinde Heykeltıraş Ahmet Nuray'ın objektifinden çekilmiş olan bu resim 28 sene önce teknoloji ile neler yapıldığının bir kanıtıdır.
Sanatçının eserinde ışığı kullanarak, bütün estetik hatlarını elde ettiği sonuç görsel bir şölendir. Günümüzde fotoğraf üstatlarının hala kullandığı bu teknik bu eserin bütün ayrıntılarını daha da ortaya çıkarmıştır. Heykel sanatının fotoğraf sanatıyla bütünleştiği bu üç boyutlu sanat eserinin resmini sizlerle paylaşmak istedim. Yaptığım araştırmalara göre:
1981 senesinde California’nın Santa Barbara kasabasında bugünkü şeklini alan “Denizdeki Senfoni” adlı sanat eseri bu fotoğrafın kullanıldığı sergi kataloğunda yer almıştır ve burada sergilenmiştir.”Denizdeki Senfoni” adlı sanat eserinin serüveni burada bitmemiş. Onlarca defa Amerika’nın değişik galerilerinde sergiledikten sonra 1985–1989 seneleri arasında İsviçre’ de birçok müze ve galeri de sergilenmiştir. Serüven hala devam etmiş.1990 senesinde sanatçı, araştırmacı eğitmen Ahmet Nuray 20 sene aradan sonra Türkiye ye geri dönmüş, sanat eserlerini ana vatanında sergilemeye başlamış.1990–2008 yılları arasında “Denizdeki Senfoni” adlı sanat eserinin sergilenmesi devam etmiş. Sanatçı, araştırmacı eğitmen Ahmet Nuray'ın asla satmak istemediği bu eser halen kendi özel koleksiyonunda bulunmaktadır.
Böyle enteresan bir öyküye sahip olan bu eserin ilerideki günlerde Ahmet Nuray tarafından açılacak olan Modern Sanat Müzesinde kalıcı yerini bulacağını kendisiyle yaptığım röportajda öğrenmem beni çok mutlu etti. Saygılarımla...

Eğitimci, Sanatçı, Kuantum Yaşam Felsefecisi Hüsniye Yıldırım 27Haziran 2008


Denizdeki senfoniiii
 

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,506
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst