Fotoğrafı Kendisinin Sanmış!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,193

YOL

SEDAT AÇIL
Yer
İstanbul, Acıbadem
Web
www.sedatacil.com
Telsiz Çağrı Kodu
TB2FKL
Yaklaşık 5 ay öncesine ait bir haber ama paylaşmak istedim...

International Center of Photography'nin (ICP) yarışmasında en iyi genç fotoğrafçı seçilen Ahmet Polat, Sercan Dumbar'a Philips'in yarışmasında birincilik getiren fotoğrafın kendisine ait olduğunu öne sürdü

29143san.jpg

Bu yıl “Işık Arkanda, Sen Kadrajını Ayarla” konseptiyle düzenlenen 3. Philips Aydınlatma Fotoğraf Yarışması’nın amatör kategorisinde siyah beyaz dalda birincilik ödülünü kazanan Sercan Dumbar’ın fotoğrafının çalıntı olduğu iddia edildi.

Mart ayında International Center of Photography’nin (ICP) yarışmasında en iyi genç fotoğrafçı seçilen Ahmet Polat, Sercan Dumbar’a Philips’in yarışmasında birincilik getiren fotoğrafın kendisine ait olduğunu söyledi. Polat, fotoğrafının, ICP’de ödül alan portfolyosunda yer aldığını, hatta Geniş Açı dergisi gibi kimi yayın organlarında da yayımlandığını ifade etti.

Olay, Ahmet Polat’ın Fotoğrafevi’nde açılan ve bugün sona erecek olan, Philips’in yarışmasındaki ödüllü fotoğrafların bulunduğu sergiyi gezmesiyle ortaya çıktı. Polat, olayı şöyle anlattı:

“Sergiyi gezerken 2000 yılında çektiğim fotoğrafımı gördüm. Fakat fotoğrafın altında benim adım değil, Sercan Dumbar’ın adı yazılıydı. Ve fotoğraf birincilik ödülü kazanmıştı. Çok şaşırdım. Bu durum karşısında savcılığa suç duyurusunda bulunmaya karar verdim.”

Polat, geçtiğimiz günlerde dizüstü bilgisayarının çalındığını ve bütün fotoğraflarının içinde olduğunu da sözlerine ekledi.

Hapis cezası söz konusu
Fotoğrafevi’nin yöneticisi Hasan Şenyüksel ise Philips’in yarışmasını Ajans 27’nin üstlendiğini belirterek, şunları kaydetti:
“Biz de sergiyi açmayı ve fotoğrafları bastırmayı taahhüt ettik. 6 bin fotoğrafın geldiği yarışmaya katılım internet üzerinden yapıldı. Dolayısıyla fotoğrafların orijinalleri bize gelmedi. Dumbar da ajansa fotoğrafını CD ile göndermiş. Şimdiki teknolojiyle bu tür durumlar çok kolay yaşanabilir. Bu çok ciddi bir iş. Artık AB uyum yasalarına göre yeni kanunlar çıktı. Ve hapis cezası söz konusu.”

Şenyüksel, olayın ardından Dumbar’a ulaşmaya çalıştıklarını, fakat telefonunun kullanım dışı olduğunu vurguladı. Biz de haber yayıma hazırlanırken Dumbar’a telefon ve e-mail üzerinden ulaşmayı denedik ama yanıt alamadık.

Yasemin Bay - Milliyet

Etiketler
Ynt: Fotoğrafı Kendisinin Sanmış!

Philips Aydınlatma Fotoğraf Yarışması’nın amatör kategori birincisi Sercan Dumbar, ödül kazanan fotoğrafının Ahmet Polat’a ait olduğu iddialarına yanıt verdi

Philips Aydınlatma Fotoğraf Yarışması’nın amatör kategori birincisi Sercan Dumbar, ödül kazanan fotoğrafının Ahmet Polat’a ait olduğu iddialarına yanıt verdi. Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi olan Dumbar, olayın bir karışıklık sonucu gerçekleştiğini öne sürerek şunları söyledi:

“Çektiğim fotoğraflarla başka fotoğrafçıların beğendiğim çalışmalarını arşivliyorum. Polat’ın fotoğrafını yanlışlık sonucu kendi fotoğraflarımın bulunduğu arşive kaydetmişim. Kimi zaman hangi fotoğrafı nerede çektiğini unutabiliyor insan. ”

Dumbar, fotoğrafın Polat’a ait olduğunu, Milliyet’te dün yayımlanan haberi sonrasında fark ettiğini vurguladı. Polat ise, Dumbar’ın açıklamalarını inandırıcı bulmadığını kaydederek, “Fotoğrafçılar fotoğraflarını nerede çektiklerini bilirler” dedi.

Philips Fotoğraf Yarışması’nı 3 yıldır düzenleyen Ajans Yirmiyedi’nin Başkanı Burak Gözalan da “Dumbar fotoğrafın yüksek çözünürlükteki halini CD’de ilettiği için herhangi bir şüphe uyandırmadı. Dumbar’dan ödül geri alınıp, bu olayı açıklayan imzalı ifadesi istenecek. Ödülü Polat’a vereceğiz” diye konuştu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,831
Kayıtlı Üye Sayımız
166,936
Kaydolan Son Üyemiz
Mehmetfv263

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR