Fransa Andora ve Ispanya

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezgör Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 76
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,049

gezgör

Iyi bir gezgin asla varmaya niyetlenmez. (lao tzu)
Yer
Isvicre
Web
www.gezenbilir.com
Merhaba Arkadaslar,Bu seferki gezimiz,Bati Isvicre üzerinde Fransa,Andora ve Ispanya.Kendimiizi Küheylanin Rüzgarina birakip,görecegimiz yerlerin hayaliyle Aksam isten sonra yollara düstük.Küheylan süzüldükce Izin havasin daha bir girmeye basladik.Bu gezimizle daha önceki Ispanya ve Fransa gezimizden eksik kalan yerleri de tamamlamis olacagiz.Tamamlamis olacagiz diyorum ama kendimizi aldatmayalim Insan her gidisinde yeni seyler kesfediyor.Buda gezer olmanin ayri zevki,tabi bunlari yapanken Yardimci kaptanimi unutmamam gerekiyor.Bir yerlerde de Güneyin Baharini yakalamak.
Ilk duragimiz Lyon,Sabah erkenden kendimizi Lyon sokaklarina atiyoruz,Kafeler yeni yeni aciliyor.Sabah mahmurlugunda sehri gezmek daha bir degisik oluyor,bunu yillardir böyle yapiyoruz.Heryer bombos itis kakis yok ve her seyi daha yakindan ve cabuk görüyorsunuz.

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

DSCI1064.jpg

DSCI1061.jpg

Etiketler

Ynt: Fransa Andora ve Ispanya

Lyon dan sonr tekrar yoldayiz,Lyon dan sonra Otoyolu birakip yan yollardan gidiyoruz.Fransada Otoyollar cok pahali Isvicre sinirindan Lyona kadar 150 km 40 eura ödedik. :( Fotografda görünen Köprü yeni yapildi yeni dediysem 4-5 yillik ve bir gecis benim karavanla 40 euro.Bizde altindan gectik ;).
[attachment=1]
[attachment=2]

DSCI1104.jpg

DSCI1099.jpg

Fransada yan yollarda cok güzel,Fransa Avrupda en fazla Asfalt yolu olan ülke.Fransanin köyleri bütün tas ve betondan.Güzel ve Tarih dokusu krunmus.
[attachment=1]
[attachment=2]

DSCI1101.jpg

DSCI1102.jpg

Ercan bey çok güzel kareler,yol ücretleri gerçekten pahalıymış o fiyata değil atından geçmek yüzerek bile geçebiliriz.Ben şahsen Andora yı merak ediyorum,harita üzerinde ülke bulmaca oynadığımız zamanlarda hep Andorayı sorardım yeni oynadığım kişilerse kesin kazanırdım.
Yine bol fotoğraflı olarak devamını bekliyoruz.

Merhaba, Mustafa bey.Bu Karavancilik öyle bir seyki,Insanin kanina girdimi rahat birakmiyor. ;)Insan gezdikcede görüs acisi degisiyor. :smiley:

Merhaba Bülend bey,Insanin basina ne gelirse meraktan gelirmis.Bizimkide onun hesap,Bizde okuduk Avrupanin en yüksekteki baskenti diye düstük yollara.1saatta bir yerden girip öbür tarafdan cikilacak ama adamlar mucizeler yaratmislar.Fotograflari yükleyince görürsünüz.

Selamlar.

Andoraya dogru giderken ,buralar Fransanin Meyva deposu gibi herde bahceler var.Ilerledikce Vadiye giriyoruz Dagin eteklerinde Manastirlar var.
[attachment=1]
[attachment=2]

DSCI1109.jpg

DSCI1116.jpg

[attachment=1][attachment=2]Andoraya cikis iki yerden oluyor birisi Parali Tünel,ikinciside zirveye dogru yol aliyorsunuz.andorra

DSCI1169.jpg

DSCI1167.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,058
Kayıtlı Üye Sayımız
166,806
Kaydolan Son Üyemiz
keremmerall

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR