Freelander Almak İstiyorum

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mystic Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,979
Ynt: Freelander Almak İstiyorum

Aslında difransiyel vb her şeyi elden geçirdik zaten bu tür şeyleri masraftan pek saymıyorum. Şaft düzgün söylemiştim sanırım. En güzel tarafı motor radyatör vb. zaten çok iyi. Ben lpg zımbırtısının ayarını bu işi çok iyi yapan bir akl ci ustadan rica edip düzeltirdim hatta rölantisini biraz açtırdım. Beni rahatsız etmişti sanki stop edecek gibi hissettiriyordu ve zaten yol açık da olsa 150 göremiyordum.

Aslında olay masrafların bitmesi sağlamlaşması değil yanlış karar yani otomatik ihtiyacını es geçmek. Bugün 1600 tl ye yakın goodyear ın en sessiz ve hatta en iyi dediği kar lastiklerini de taktırdım rot balans derken satamayacak olursam insanca bineceğim. Kaskomu da bu yüzden yaptırdım. Satmak konusunda da zaten öyle sahibinden'e filan ilan verip kurtarmak kafam hiç yok. Bu gibi sitelere giren cidden bu arabayı isteyen arayan belki genç bir arkadaşa en azından kendisi binerken oluşturacağı sorunlar haricinde sorunsuz bir araç vereyim de bu kadar zamanım ve harcananlarla oluşan külfetin birilerine faydası olsun düşüncesi.

Dediğiniz gibi bende de kalsa zaten şuan eşimin kullanamayacak olması ve trafiğe çıktığımda yaşadığım otomatik eksikliği dışında kafamın rahat olduğu bir araç.

Bu arada tata şunu almış bunu almış bunları bilmem ben üzerinde tata markası olan (son 3 yıl içinde üretilmişlerden bahsediyorum. öncekiler zaten sanırım konuşmaya konu değil.) araçların içine oturduğumda hissettiğim olumsuzlukla yazdım fikrimi. Hyundai için iyi diyen kimseyi duymamıştım ilk oldunuz :smiley: Dacilarla alakalı fikrim yine sabit ki arkadaşımın duster a verdiği paradan sonra aracıma bindiğinde söylediklerinden sonra kimse fikrimi değiştiremez :smiley:
daihatsu'nun araçlarını çok bilmem terios'a BİNMEYE ÇALIŞTIM 190 bir insanın o aracı kullanması cidden zor. Ki zaten zayıf hissettiriyor birşeyleri eksik gibi.
Kara harp okulunda da land rover kullandım ve Land hakkında kim ne derse desin 50 yıllık araçlarının performansları hala harika olan sayılabilecek en fazla 5 markadan biridir sanırım.

Land Roverların parçaları birçok yerde land servislerinde olduğu gibi bmv servislerinde var tata servislerinde kendi parçaları bile pek yokmuş bilmem acaba land parçasını stokta tutabilirler mi yani bu konudaki esprinize pek gülmedim.

Parça bulamıyorum diyenler bence "çıkma" "ikinci el" vb demek istiyordur çünkü bildiğim kadarıyla yan sanayi parçalar bile var ki bunun dışında örneğin Pegout 407 nin benzin pompası land için kullanılabiliyor. İnternette benzer çok örneğe rastlayabilirsiniz. Tekrar söyleyeyim ben hep istanbul için konuşuyorum ki lojistik ve iletişimin böyle yaygın olduğu bu zamanda nerede olursanız olun ulaşmak mümkün her şeye bence.

Biz Çin'den G.Kore'den malzemeyi hava kargo ile en geç 10 günde bulup alıp satarken sanırım parça değil "para yok"
ve buna da kimsenin söyleyebileceği bir şey olamaz tabii ki herkes her masrafı kolayca yapacak likit turarını elde tutmak zorunda da değil hatta o kadar kazanmıyor da olabilir lütfen yanlış anlaşılmasın.
 

Etiketler
Ynt: Freelander Almak İstiyorum

Hyundai için iyi diyen kimseyi duymamıştım ilk oldunuz :smiley:

Ben olaya "arıza olasılığı x çıkarabileceği ortalama masraf" formülü açısından bakıyorum, bu mantıkla iyi yani, yoksa konforlu arabadır demedim. Bu arada aynı mantıkla daihatsu iyidir dedim ama yayla gibi arabadır demedim mesela :D
 


Ynt: Freelander Almak İstiyorum

öyle diyorsanız öyledir

Ben demedim ingiliz sigorta şirketleri istatistik yapmışlar sonuçları da burda yayınlıyorlar http://www.reliabilityindex.com/manufacturer (bunu yapmalarının sebebi o ülkede ikinci el araçlar tamir işi masraflı olduğu için arıza ihtimaline karşı sigortalanıyor..) Listenin başında bilindik japon arabaları var, sonunda da bilindik ve bilinmedik çeşitli lüks araçlar. Ortalarda orta sınıf koreliler ve fazla lüks olmayan avrupalılar amerikalılar vs.. diğerlerine kıyasla nispeten ucuz oldukları için kore arabaları biraz daha yukarılarda japonları takip ediyorlar, ama parça fiyatı herşey demek değil çünkü listede bir tane bile çin malı araba yok.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,440
Mesajlar
1,517,975
Kayıtlı Üye Sayımız
172,096
Kaydolan Son Üyemiz
R.K. o.oğlu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst