<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Freelander Almak İstiyorum</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="İbn Arabî" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
İbn Arabî' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Ben de Freelander almak istiyordum fakat yazılanları okuyunca kafam karıştı.Yine de yardım isteyeceğim.<br />
<br />
20-25.000 lira param olduğunu düşünün.Ve freelander beni etkiliyor.İnternet fiyatlarına baktığımda 2000-2002 model arası anca alabilirim.<br />
İşe gidiş geliş için günde 30 km, yani ayda 600 km yol yapacağım; ekstra gezmeler hariç.Yaylalara ise, yazları gidebileceğim daha çok.Rize'de yaşıyorum.<br />
<br />
1.8 benzinli seçenek de yakıt yönünden bana fazla geleceğini düşünmekteyim.Bu durumda; <span style="color: blue"><b>1.8 LPG li mi alayaım, 2.00 dizel mi alayım?</b></span><br />
Yakıt durumları nasıldır? 1.8 LPG mi daha fazla yakıyor, 2.00 dizel mi? Dizel almaya karar verirsek bu durumda diğer sorum şu : <span style="color: blue"><b>2.00 di var, bir de 2.00 TD4 HSE var Hangisini alalım ?</b>... </span>Şimdi fark ne oluyor, TD4 olduğunda daha fazlamı yakıyor, hem güçlü hem fazla yakıt mı demek oluyor,hangisi daha tasarruflu? 2.di ile 2.TD4 HSE arasında yakıt durumu ve perfonmans açısından ne fark vardır? TD4 fiyat olarak daha fazla internette.<br />
<br />
Yoksa bundan vazgeçip Vitara 1.6 mı alayım. Ama aklımkalıyor freelanderda.Bu tür arabaları da daha önce hiç kullanmadım.Yani heyeceanlıyım, bir hevesim var...<br />
<br />
Evet sorularımı tekrar edeyim:<br />
1)1.8 LPG li mi alayaım, 2.00 dizel mi alayım?<br />
2)2.00 di var, bir de 2.00 TD4 HSE var Hangisini alalım ?<br />
3)2.di ile 2.TD4 HSE arasında yakıt durumu ve perfonmans açısından ne fark vardır? <br />
<br />
Teşekkürler arkadaşlar...
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
paranız yetiyorsa kesinlikle ve kesinlikle TD4 alın, yetmiyorsa 1.8 benzin+LPG lilere bakın ve 2.0 di lerden de bir nebze daha uzak durun, ben de 1.8 benzin+lpg li vardı, halen lpg fiyatları neredeyse aynı olduğu için yazayım, Afyon da şehir içi 23-24 kuruş yakıyordu, litre olarak ise 11-13 litre arası değişiyordu, uzun yolda ise 19 kuruş civarı geziyordu ki bu da yaklaşık 9-9.5 litre/100km civarı olarak pompada net ölçülüyordu, siz niye sattınız derseniz "uzun yola gittim ve alıştığım binek tarzının çok dışında olduğu için sürüş ve konfor açısından rahat edemediğimden" derim,<br />
<br />
freelander c,dden albenisi olan bir araçtır ve suzuki grand vitarayı her koşulda bozar ancak arazide, yani orta ve üst koşullardaki zor arazi şartlarında vitara daha meziyetlidir bunu da itiraf etmek lazım, yaylaya derseniz freelander sizi her koşulda yaylalara kıra bayıra götürür ancak çok ciddi arazi şartlarında sürekli 4 çeker olan bu araç nispeten güçsüz ve kabiliyeti daha sınırlı hale gelecektir vitaraya göre, daha ne diyeyim, alırsanız kazasız belasız binin, 1.8 lerde motor üst kapak contası aşırı sıkıştırmalı kullanımdan dolayı sıklıkla arıza verir, mutlaka bilene gösterin birde en ağır arızası arazi şanzımanıdır, bakımları ve yağlanması 15-20 binde bir yapılan şanzımandan korkmayın ama misal adam 150 binde ki aracının şanzıman yağı vs .ni yeterli sıklıkta değişmemişse sıkıntı yaratabilir ki bunu istemezsiniz, dediğim gibi bu paraya alınacak en prestij veren araçlardan biridir, kullanımı şehir içi ve arazide iyi, ben ava felan gittiğimde sorunsuz gidip geliyordum, yeterli lastiğimiz yeri iyi tutsun : )) mümkünse TD4 ve HSE alın, yoksa HSE 1.8 lpg li, başka bir şeye de karar verirseniz hayırlı olsun şimdiden ve tekrardan kazasız belasız binmeniz dileği ile...<br />
<br />
<br />
Saygılar...</div>