Ynt: freelander td4
Assasin' Alıntı:
Land Rover kullanıcısıyım freelander kullanıcısıyım demedim ama Freelander TD4 ve benzinli model (1.8 sanırım) sahibi dostlarımız olduğu için bu araçla çok haşır neşir idim. Araçta arazi vitesi yok bir kere. Arazi vitesi olmayan araçtan ancak tatlı su komandosu olur. Egsozuda oraya koymak için epey düşünmüş olmalılar. Az kalsın egsozu bırakıyorduk..
Ben sizin bir Freelander kullanıcısı olduğunuzu iddia etmedim, daha önce kullanıp kullanmadığınızı merak ettiğim için bu soruyu sordum.
Bu araçta tabiki arazi vitesi (high-range, low-range seçimi) olmaz, araç sürekli dört çeker zaten. Kendi kendine ayarlamasını yapıyor. Zaten aracın üretim maksadı %30 arazi, %70 asfalt (ki bana soracak olursanız %40 arazi performansı sağlayabiliyor). Freelander alıp da Defender'la veya Discovery'le karşılaştırmak biraz abesle iştigal olur. Eğer böyle birşey yapıyorsanız, zaten büyük bir hata yapıyorsunuz demektir ki Freelander hiçbir zaman sürücülere bir Defender veya Discovery performansı vaad etmemiştir.
Aracın standart donanımıyla gayet iyi bir arazi performansı sağlayabiliyorsunuz. Bir handikapı, eksozu. Eksozu çok saçma bir şekilde, arkada yere çok yakın yapılmış. Ama zaten Land Rover alın direkt ormandan veya dağdan taştan gidin, bir metrelik kayalardan zıplayın, 5 metrelik hendeklerden geçin diye bu aracı yapmamıştır. Aksine şehirde yaşıyorsunuz ama arazi aracına sahip olmak istiyorsunuz ve arada sırada çamura kire bulanmaktan, hafif arazi şartlarında gitmekten korkmamanıza yarayacak bir araç olarak üretilmiştir Freelander.
Diğer bir handikapı, bu özelliğinden dolayı hiçbir modifikasyon firması Freelander için donanım üretmemiştir. Ama İngiltere'de insanlar özel yapım yükseltme kitleri vs kullanarak aracı çok güzel bir şekilde arazide kullanabilmektedirler. Eğer bu konuda fikir sahibi olmak istiyorsanız Youtube'da bu tip videolar mevcuttur, bir ara izlemenizi tavsiye ederim.
Özetle, Freelander bir Discovery, bir Defender değildir, ama kenara itilip atılacak kadar da kötü bir arazi aracı değildir. Bir Freelander kullanıcısı olarak, Suzuki Vitara alınacağına (ki kendisini de sürmüşlüğüm vardır) Freelander alınmasını tavsiye ederim. Kaan bey'in de dediği gibi sadece Land Rover'lar değil, bütün araçlar ilgi alaka isterler, bakmazsanız Land Rover da, Suzuki de, Opel de, Toyota da vs bir yerden sonra sizi yolda bırakır. Land Rover'ın diğer araçlardan fazla bir ilgiye de ihtiyacı yoktur. Standart bakın, yeterlidir.