Freelander yükseltme kiti yardım...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Nigeria Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,164

Nigeria

Ana Kamp
Yer
ANKARA
Arkadaşlar 2006 TD4 Freelander ım var. 2'' yükseltme yapmak istiyorum, bu yükseltme ile birlikte en uygun büyüklükte birde AT lastik takmak istiyorum.

- yükseltme kitini nereden temin edebilirim? taksam bir sıkıntı yaşarmıyım?
- Lastiklerde ki ölçü tercihim ne olmalıdır?

Bu konudaki düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...

Etiketler
Ynt: Freelander yükseltme kiti yardım...

Nigeria' Alıntı:
Arkadaşlar 2006 TD4 Freelander ım var. 2'' yükseltme yapmak istiyorum, bu yükseltme ile birlikte en uygun büyüklükte birde AT lastik takmak istiyorum.

- yükseltme kitini nereden temin edebilirim? taksam bir sıkıntı yaşarmıyım?
- Lastiklerde ki ölçü tercihim ne olmalıdır?

Bu konudaki düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...
ingiltere de yükseltme kiti var,getirtilebilir,veya burada landrover parçaları ve aksesuarları getiren firmalara sipariş verilebilir
bence uygulandığına ve yarışlarda kullanıldığına göre sıkıntısı yoktur
lastik mevzusu sonra araştırılır,dışarıdaki siteleri ve uygulamaları incelemekte fayda var,zira burda freelander a ilk uygulayan siz olacaksınız sanırım
başarılar

[/quote]
unc' Alıntı:
ingiltere de yükseltme kiti var,getirtilebilir,veya burada landrover parçaları ve aksesuarları getiren firmalara sipariş verilebilir
bence uygulandığına ve yarışlarda kullanıldığına göre sıkıntısı yoktur
lastik mevzusu sonra araştırılır,dışarıdaki siteleri ve uygulamaları incelemekte fayda var,zira burda freelander a ilk uygulayan siz olacaksınız sanırım
başarılar

Kayalardan yükseltme kiti edindim bir tane. Su anda yurtdışın dayım döndüğümde taktiricam. Lastiklerde ona göre secerim. Araca yükseltme yapmamin amacı, freelander lari bilirseniz. Eksozun yere değecekmiş gibi durması beni rahatsız ediyor. Ağır bir Offroad yapma niyetim yok. Hem sehirde hemde dag bayır gezme niyetim var :smiley: birazda görünüşü heybetli olsa hiçde iyi olmaz dimi? :smiley:

Nigeria' Alıntı:
Kayalardan yükseltme kiti edindim bir tane. Su anda yurtdışın dayım döndüğümde taktiricam. Lastiklerde ona göre secerim. Araca yükseltme yapmamin amacı, freelander lari bilirseniz. Eksozun yere değecekmiş gibi durması beni rahatsız ediyor. Ağır bir Offroad yapma niyetim yok. Hem sehirde hemde dag bayır gezme niyetim var :smiley: birazda görünüşü heybetli olsa hiçde iyi olmaz dimi? :smiley:

lastikleri A/T cinsi seçilebilir,yanılmıyorsam %2 ye kadar ebat değiştirilmesinin mahsuru yok deniyor
sonrada fotolarını koyarsınız artık
kolay gelsin

Evet tercihim A/T türü bir lastik olacak, lastikleri de taktırdıktan sonra en kısa zamanda Fotoğrafları paylaşıcam :smiley:

İyi günler
İlgi ile takip ediyoruz,yükseltme dışında tadilat yapmadan size sorun çıkarmıyacak lastik seçimi
Saygılar
Batuhan
http://www.lastiknet.com/icerik.asp?inf=25

uzun zamandir firsat bulup fotograflari yukleyemedim, gecen hafta yukseltme kitini aracima taktirma firsatim oldu, ama lastik konusunda A/T tercihi yapamadim, bende siradan bir kar lastigi taktirdim (235X65X17). taktirabilecegim en buyuk boyutlu lastik buydu. resimlerde de goruldugu gibi yay a cok fazla yaklasti. lastikten 5 cm yukseltmeden 5 cm olmak uzere, 10 cm lik bir yukseltme oldu. bu sekilde cok daha keyifli bir arac oldu. Resimlerden bir tanesinde eski lastikle yeni lastik arasindaki farki gorebilirsiniz, on taraftaki eski lastik, arka taraftaki yeni lastik,

IMG_0868.JPG

IMG_0870.JPG

IMG_0877.JPG

IMG_0878.JPG

IMG_0881.jpg

hayırlı olsun,bayağı yükselmiş görülüyor
seçtiğiniz lastik tabiki hızlanma,hız göstergesi değerlerini değiştirecektir,sürerken göz önünde bulundurmalı
amortisör tabağına bayağı yaklaşmış,gerçi lastikle aynı anda hareket etmekte,ama lastiğin üzerindeki çamur,taş falan sürtecektir,bilmiyorum ne etkiler yapar,ayrıca motora ve transmisyona fazla yük binderecektir,artık yaşadıkça görülecek

Aracın çekisinde hissedilir bir degisiklik olmadı, hız göstergesine gelince; nacigasyon ile hızı kontrol ettigimde 2 km/h gibi bir farklılık gördüm. Birde yollardaki otomatik radar tabelalarında özellikle aracın hızını ölçtüm, gösterge ile aynı çıktı.

Ynt: Freelander Yükseltme Kiti Yardım...

Lastik yanaklarını amortisör çanağından uzaklaştırmak için jant ile porya arasına flanş takılıyor. Şimdi ismini hatırlıyamadım.böylece aracın genişliğide artıyor ve virajlarda yükselmeden dogan savrulma ,devrilme ve eğimli arazide yatay giderkan devrilme riskini bir nebze azaltıyor. Ayrıca araç çok tatlı olmuş kazasız belasız keyifle kullanmanızı dilerim.

Ynt: Freelander Yükseltme Kiti Yardım...

Salih abi mrb, öndeki siyah koruma barını nereden ve ne kadara temin edebiliriz ?

Kayalardan yükseltme kiti edindim bir tane. Su anda yurtdışın dayım döndüğümde taktiricam. Lastiklerde ona göre secerim. Araca yükseltme yapmamin amacı, freelander lari bilirseniz. Eksozun yere değecekmiş gibi durması beni rahatsız ediyor. Ağır bir Offroad yapma niyetim yok. Hem sehirde hemde dag bayır gezme niyetim var :smiley: birazda görünüşü heybetli olsa hiçde iyi olmaz dimi? :smiley:[/QUOTE]
Hocam selam üzerinden uzun zaman geçtiğinin farkındayım ama 2003 model Freelander imi yükselteceğim yeni konu açmadım ilgili konu olduğundan. Kayalar dan yükseltme kiti aldım demişsiniz. Tam olarak neresi, web adresi veya dükkan adresi telefonu var mıdır?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR