Fren Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gurcu55 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,284

gurcu55

Yeni Üye
Merhabalar. 2 ay önce aldığım yeni Lada Nivamla aranıza katılmış bulunmaktayım. Aracımdan memnunum. Sadece fren sorunumuz var. Araç hareket halindeyken fren kullandıktan sora araç gitgide yavaşlama başlıyor ve son olarak araç kendi duruyor. Sonrasıda olduğu yerden kalkmıyor. Arazi vitesinde zorladığımda ise balatalar kokuyor. Westinghouse değişildi, ama yine aynı sorun var. Yolda giderken yine aynısını yaptı bende ana merkezdeki hortumları gevşettim biraz yağ akıttım frenler saldı kendini. Neden kaynaklanıyor lütfen acil yardım.

Etiketler
fren
Ynt: Fren Sorunu

westinghouse değiştikten sonra hala aynı sorun devam ediyorsa bence fren merkezlerine baktır hidroliği boşaltmıyordur, bu kadar basit bir problemi ustanız halledemiyor mu? enteresan. bence başka bir ustaya da gösterin aracınızı

İyi bir usta olsa saten bukadar sıkıntı çekmezdim ilçede olduğum için biraz sıkıntılı. Sizinde dediğiniz gibi basittir altı üstü bi fren ama işte burdakı ustalar için nekadar basit orası meçhul. Bakalım fren ana merkezin siparişini verdim eğer oda olmassa o zaman nerden kaynaklanabilir.

aynı sorunu bende yaşadım sorunun kaynagına inip ve saglam parcaları boş yere degiştirmemek icin birer haftayla westenhousa , balatalara, fren pistonlarına baktım merkezi söktum tekrar topladım havasınıda aldırdım yıne arasıra sorun devam etti fren merkezinde karar kılıp yenisi ile degiştirdim havasınıda tekerleklerin oradakı tapadan aldım . şimdi cok iyi sıkma yok merkezi degiştir bence

Merhaba,ilk önce en basit ve aslında problem çıkarmaması gereken parçaya bakınız.
Yani fren hortumlarına.Ne yazık ki enson akla gelecek parça bazen tek sorunlu parça olabiliyor.
Şahsi bilgi ve tecrübelerimdendir,yardımcı olmasını umarım.

Cumartesi fren merkezini değiştirdim Pazarda araziye çıktım ama bir sorun çıkmadı düzeldi gibi gözüküyor inşallah tekrar kitlemez. Bilgileriniz için teşekkür ederim.

muhtemelen senden önceki sahibi fren hidroliği yerine motor yağı vs bişey eklemiştir böyle durumlarda vestenhaus un içindeki tamir takımlarının lastiği koyulan yabancı maddeden dolayı gevşiyor ve frene bastıktan sonra geriye bırakmıyor buda frenin sürekli basılı kalmasını sağlıyor

ankaradan samsuna getirdim arabayı yolda hiç bişey olmadı neden olmadı orasınıda bilemiyorum. samsuna gelince başladı. Ama yolda boşa atınca hafif yavaşlıyordu arabayı bişeyin kastığı belliydi ama ilk defa lada nivaya bindiğim için anlayamadım heralde sürekli 4 çeker olduğu için sanmışdım yanılmışım :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR