Frenler Tutmuyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atakom Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,966

atakom

Yeni Üye
tüm gezenbilir off-road üyelerine merhaba.
76 model cj5 im var. derin su geçişlerinden sonra frenler hiç tutmuyor. pedal sertleşiyor. ne kadar kuvvaetli bassamda frenlere hiç etkisi yok. sebebi nedir? frenler kampana

Etiketler
Ynt: Frenler Tutmuyor

kanpana frenler ıslandığında tutmaz bu hepsinde aynıdır
bunun en sağlıklı yolu kampanaları söküp 79 modelden sonra çıkan orjinal disk frenleri takmaktır
maliyeti de 1000 lira civarlarında olması lazım

ben de burdaki derin sulardan geçen cj leri görünce "bunlarda herhangi bir sorun olmuyormu da benimkinde oluyo bu sorun"diye düşünmüştüm. eğer bu kampana frenler için normalse, offroad için tehlikeli bir durum.
cevap için teşekkğr ederim

rica ederim
aslında cj alındığında ilk yapılması gereken işlemlerden birisi, yoksa disk fren taktırmak

böyle bi problem olduğunu bilmeden girmiştim bi akarsuya, ilk deneyimim olmuştu. akarsuyu geçtikten sonra frenler tutmayınca ufak bi tehlike atlatmıştım.

teknik ve garaj bölümlerinde cj ile merak ettiğiniz bir çok sorunun cevabını bulabilirsiniz

kesinlikle ;)
aracın motoru hakkında bilgi arıyordum "CJ Aracınız Orijinal mi ? Araç Sorgulama Linki" başlıklı konuda verilen linkten baktım 3.8l çıktı ama ruhsatta 1460cm3 yazıyor. şimdi forumda bunun arıyışı içerisindeyim :smiley:

ulusotomotiv' Alıntı:
arkadaşlar,10 yıldan yaşlı araçların motor hacimleri aracın güncel versiyonunun en düşüğü neyse ona endekslenmiştir.cj ler için ölçü olan motor wranglerin 2.5 luk motorudur.dolayısıyla cj lerin vergi hesaplaması 4.2 yada3.8 omalarına bakılmaksızın 2.5 tur.rahat olun maliyenin hesaplaması bu yüzden doğrudur

bu işin özeti
ama konuyu biraz daha incelemek isterseniz alttaki linke tıklayın

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=17314.msg136862#quickreply

Herkese selam benim aracımda önler disk arkalar kampana bendede aynı sorun var önler normal ama arkalar ıslandımı çok hafif bi fren yapınca bile lastik kitlenip kaymaya başlıyo çok sinir bozucu bi durum..

kampana frenler ıslanınca iyi tutmazlar. Sizin araçta araka tekerin kızaklamasının başka bir sebebi olması lazım.
Kampana frenler sudan çıktıktan sonra gaza basarken azda olsa sol ayakla frene basarak balataları kurutabilirsiniz. Kamyoncular yamurlu havalarada bu gaz fren olayını yaparak balataların kuru kalmasını sağlarlar.

benim cj dede önler disk arkalar kampana
derin sudan çıktıkdan sonra bile kızaklama yapmıyor. baktırmanızı tavsiye ederim frenlere

Benimde önler disk arka kampana. Sanırım önler disk olması bir nebze olsun yetiyor. Fakat off-road için arka + ön kampana sıkıntı yaratabilir. Çamur geçişleri içinde aynı şey söz konusu.

GEZGİN' Alıntı:
Herkese selam benim aracımda önler disk arkalar kampana bendede aynı sorun var önler normal ama arkalar ıslandımı çok hafif bi fren yapınca bile lastik kitlenip kaymaya başlıyo çok sinir bozucu bi durum..
Arka kampanalarda ayar froblemi vardır yani papüçlar uc basıyordur bu hiç iyi bişey degil mutlaka yaptırın
yunus..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR