Frontera Alma Süreci ve Gelinen Nokta

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bluebeyaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,873

bluebeyaz

Yeni Üye
Yer
Bursa
Değerli Gezenbilir üyeleri,

Daha önce yoldan çokmak üzere (!) Frontera aldığımı yazmıştım. Bu sitedeki üyelerin birçoğunun bildiği bir araçtı (malum sitede 2003, gri, 3.2, ...). Almaya giden arkadaşlar orada kontrol için Bosch Servis'e göstermişlerdi (ücret ödeyerek). Birkaç basit sorun söylenmişti, biz de önemsememiş almıştık aracı.

Aracı Bursa'ya getirdikten sonra süresi geçtiği için TÜV muayenesini yaptırmak üzere eksikliklerini tamamlayalım dedik. Ufak tefek şeyleri tamamladık ancak ABS lambasını bir türlü söndüremedik. yaklaşık 20 gündür bu sorunla uğraşıyoruz. Nihayet bugün ABS beyninin arızalı olduğunu söylediler. Şimdi yeni veya çıkma bu parçayı aramaktayız. TÜV muayenesi yapılamadığından trafik tescilini de henüz yaptıramadık tabi.

Aracı satanlar veya önceki sahipleri birçok hile-hurdaya başvurmuşlar araçta. Burada anlatıp değerli zamanlarınızı almayayım.

Umarım tez zamanda sorunu bir şekilde çözerek aranıza katılırım.

Sağlıkla kalın.

Etiketler
Ynt: Frontera Alma Süreci ve Gelinen Nokta

geçmiş olsun hocam sanırım abs sensörünüz ya bozulmuş yada sensörden gelen kablolar kopmuş opel frontaların kronik sorunu çıkma bulabilirsen tanesini 250 tl den bulabilirsin yada tamiri mümkünse tamir yada yenisi 900 tl

sadoz5775' Alıntı:
geçmiş olsun hocam sanırım abs sensörünüz ya bozulmuş yada sensörden gelen kablolar kopmuş opel frontaların kronik sorunu çıkma bulabilirsen tanesini 250 tl den bulabilirsin yada tamiri mümkünse tamir yada yenisi 900 tl

Teşekkür ederim, bakalım nasıl olacak. Umarım iyi olur.

ABS arıza lambasının muayeneyi etkilememesi lazım. Sonuçta fren testinde geçiyorsa TUV 'den de geçersiniz. Aracı muayeneye götürdünüz de mi geri döndünüz yoksa sizin yorumunuz mu?

ABS sensörleri hepimizin ortak derdi. Kuvvetle muhtemele kablolarında ki yıpranmadan kaynaklıdır. (inşallah)

Tekrar hayırlı olsun aracınız.

Bu arada başvurulan hile/hurdaları müsait bir zamanda yazarsanız seviniriz. Frontera almak isteyenlere de kaynak olur.

ABS arıza lambasının muayeneyi etkilememesi lazım. Sonuçta fren testinde geçiyorsa TUV 'den de geçersiniz.

ABS'li araç ABS'si çalışmıyorsa TUV'den geçmez, ama ABS'si olmayan araç geçer. Mantığı nedir diyorsanız gayet basit: Fren sistemi bu, ve çalışması gerektiği gibi çalışmıyorsa durumu görmezden gelmelerini bekleyemezsiniz.

ABS'li araç ABS'si çalışmıyorsa TUV'den geçmez, ama ABS'si olmayan araç geçer. Mantığı nedir diyorsanız gayet basit: Fren sistemi bu, ve çalışması gerektiği gibi çalışmıyorsa durumu görmezden gelmelerini bekleyemezsiniz.

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?action=post;topic=94139.0;last_msg=1217437#ixzz2GCGmuQ7n

sakyuz e katılıyorum tuv abs nin çalışıp çalımamasına hatta 4x4 sisteminin çalışmasına bile bakıyor

öncelikle aracınız hayırlı olsun ve geçmiş olsun umarın en az zararla atlatırsınız.

emre abininde dediği gibi başvurulan hile/hurdaları müsait bir zamanda yazarsanız seviniriz. benim gibi Frontera almak isteyenlere de çok ciddi manada kaynak olur.

hatta 4x4 sisteminin çalışmasına bile bakıyor

O kadarını becerebildiklerini bilmiyordum :D

İyi dileklerini ileten ve bilgi veren arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Dün (07.01.13) itibarı ile TÜV muayenesinden geçtik ancak bu defa biz küçük bir palyatif çözüm üreterek !!

Sözünü ettiğim hile/hurdaları uygun zaman bulduğumda yazacağım elbet. Belki işe yarar diye...

İşiniz yolunda sağlığınız yerinde olsun.

bluebeyaz' Alıntı:

Dün (07.01.13) itibarı ile TÜV muayenesinden geçtik ancak bu defa biz küçük bir palyatif çözüm üreterek !!

Sözünü ettiğim hile/hurdaları uygun zaman bulduğumda yazacağım elbet. Belki işe yarar diye...

ABS ışığını mı söndürdünüz :smiley: merakla bekliyoruz. Sevgiler

İyi günler
Sy Akçay
Aracınızın TÜV den geçmesine sevindim,başka sorun yaşamamanız dileğiyle
Saygılar

Ağzınızın içine baktırmayın da anlatın yahu......Millet meraktan çatladı....... ;D

tommycan' Alıntı:
Ağzınızın içine baktırmayın da anlatın yahu......Millet meraktan çatladı....... ;D

dizilerde'de olur ya en heyecanlı yerde reklam girer sonra gene başlar ama biraz geriye almışlardır derken gene aynı sahneye gelir ve biter :smiley: sende reklamları öylece izlemiş olursun :smiley: onun gibi oldu bakıyorum bir cevap var acaba bu sefer açıklandı mı derken hoooppp başka bir şey yazılmış gene yok :smiley:

bluebeyaz' Alıntı:

hala bekliyoruz işin püf noktasını...

İlginç yorumlar yapılmış... Oysa yazamamamın nedeni sadece iş yoğunluğu idi. Yine de katılanlara teşekkürler.

Gelelim yapılan hileye: ABS lambasının sönmemesi ile uzun süre uğraştık. Önce beyin sorunlu denildi. Tamiri ile uğraşan elektronikçiler varmış. Önerdikleri bir yerlere götürdük. Oradaki birkaç günlük uğraştan sonra sorunun ivmelenme sensöründe olduğu söylendi. Bu sensörü bulmaya uğraşırken bu defa sorunun ön tekerlek düzeneğindeki ABS levhalarının eksik olmasından kaynaklandığı söylendi.

Aracı alırken servise göstermiştik. ABS ışığının yanma nedeni olarak ABS sensörünün çıkmış olduğunu söylemişlerdi.

Gelinen noktada ise ABS beyni arızalı çıktı. Meğer adamlar arıza anlaşılmasın diye ABS sensörünü yerinden çıkarmış, ABS levhalarını da takmamışlar.

Levhaların yerinde olmamasının başka nedenleri de olabilir elbet (kaza sonucu takılmaması veya unutulması vb).

Şİmdi ABS beyni aramakla meşgulüz.

Ayrıca ilanda araç üzerinde bazı aksesuarlar (navigasyon, öndeki tv, USB-cd oynatıcı ...) da ucuz muadilleri ile değiştirilmiş veya tamamen çıkarılmış.

Başka şeyler de var ama onlar belki fark etmemiz gereken şeyler olabileceği için haksızlık etmemek adına birşey diyemiyorum.

İşiniz yolunda, sağlığınız yerinde olsun.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,697
Kaydolan Son Üyemiz
ege87

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR