frontera antifiriz hakkında ???

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan demir545 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,148

demir545

0542 418 64 11
Yer
erzurum
herkese selam.. yaklaşık 2 hafta önce fronterama usta tarafından antifiriz koydurttum.. bugün kaputu açıp bir baktım ki dibinde çok az kalmış bu nasıl oldu ? şimdi tekrar mı koymam lazım ? ayrıca ben şu an erzurumdayım burada hava hep -25 lerde geziyor ve ben arabayı mecburen bir ay kadar çalıştıramicam çünkü balıkesire gidicem arabayı kilitleyip.. bana ne önerirsiniz giderken suyu komple boşatim mi yoksa antifiriz mi doldurayım ??? başka tavsiyeleriniz varsa da söylerseniz memnum olurum bilen abilerimizden cevap bekliyorum...

Etiketler
Ynt: frontera antifiriz hakkında ???

Merhaba,tahminime gore ustaniz antifrizi koymak icin suyu bosaltmis.
Belli oranda antifirizi ve suyu doldurmus,dolayisiyla motor sogumus.
Soguk motorda termostat kapali duruma gecmis ve motorun isinmasini beklememissiniz.
Normalde motor isitilip,termostat actiktan sonra ilave yapilmasi gerekiyordu.
Sizin farkettiginiz eksiklik bu yuzden olabilir.Umarim -25 e gore antifiriz konmustur.
Yine tahminlerime gore,neredeyse radyatorun tamaminin antifiriz olmasi lazim.
Eksilen yerine antifiriz koyup Balikesir'e gidebilirsiniz.
Tavsiyem ilaveden sonra motoru termostat acana kadar calistirin.
Termostat actigini nasil anlarsiniz?
Yanlis degilsem aracinizin radyatoru elektrikli fanli.
Fan calismaya baslayincaya kadar gaza az basarak yuksek rolantide calistirin.
Sabirli olun aracinizin motoru yuksek hararet degerlerinde calisan bir makinedir.
Radyator fani calistiginda termostatin acmis olmasi lazim.
Termostat acinca bir miktar eksilme olabilir,kontrol edip tamamlayin.

Radyator suyunu bosalttiginizda blokta da su kalir.
Eger antifriz yeterli degilse donma tehlikesi arz eder.
Bolgenizde zengin karisimli veya saf antifriz en dogru koruyucudur.
Aklima daha kotu arizalar getirmek istemiyorum,genelde bu anlatilanlar olur.
Frontera kullanip,ayni sorunu yasamis olan arkadaslar daha ayrintili cevap verirler.
Sahsi fikir ve tecrubelerimdir.Yardimci olursa ne mutlu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,165
Kayıtlı Üye Sayımız
167,058
Kaydolan Son Üyemiz
Fethiye Paraşüt

Çevrimiçi üyeler