frontera rölanti düşük çalışıyor...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan demir545 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,110

demir545

0542 418 64 11
Yer
erzurum
herkese selam.. fronteram marşa bastığımda ( özellikle gaz vermeden debriyaja basarak çalıştırdığımda) 0,5 devirde zar zor çalışıyor bazen o kadar oluyorki stop edecek duruma geliyor ve bazen de stop ediyor... bunun nedeni nedir illaki çalıştırırken gaz vererek mi çalıştıracağım öyle değilse marşa bastığımda araba 1 devirde çalışması için ne yapmam lazım... teşekkür ederim

Etiketler
Ynt: frontera rölanti düşük çalışıyor...

Merhaba,uzman degilim ama tahminen otomatik jigle kelebeginden kireclenme var.
Tamiri son derece basit ve hatta iyi bir WD 40 turu sprey bile cozer sanirim.
Aracinizin yapisini bilmiyorum,sadece fikir yurutuyorum.
Onceden gaz verirseniz otomatik jigle kelebegi devreye giriyor.
Hic gaz vermezseniz kelebek sicak halindeki gibi duruyor.
Motor isinincaya kadar rolanti dusuk devirde kaliyor.
Yada sarsintilar sebebiyle kelebek olmasi gereken hale geliyor.
Sonucta rolanti duzeliyor.
Sahsi tecrube ve fikirlerimdir.
Yardimci olmasini umarim.

Ynt: Frontera Rölanti Düşük Çalışıyor...

Adini bilmiyorum. Bu sorunun icin birden fazla konu acmissin bizlerde senin actigin konu sayisinin 2 kati kadar cevap vermisiz ancak hala nedir diye soruyorsun.

Son kez yaziyorum...

Hava debimetresini degistirmen, rolanti kelebegini temizletmen, hava filtresini de hazir firsat varken temizletirsen sorunun kalmaz.

Sen sormadan ben yazayim Cikma parca kullanmak istersen eger OPEL basligi altinda Yedek Parca ile ilgili bir konu var oradan tedarikcilere ulasabilirsin.

Ancak hocamizin yazdigi gibi ozellikle haa debimetresi ocon mumkunse orjinal olmasi senin yararina, aracini sattigin icon alicinin zararina olacaktir sonradan kulaklarini cinlatirlar benden soylemesi....

Fatih Demir bey msn adresinizi yada face verirmisiniz ? aracınızla ilgili görüşmek istiyorum.

demir545' Alıntı:
peki emre bey kusura bakmayın

bunun kusuru yok. bizim belki de yanlış anladığımız konu senin ısrarla aynı soru ya da sorunu farklı başlıklar altında açıp farklı cevaplar beklemen. Halbuki bu sorun sana özel değil hepimiz yaşadık. Önce çıkma parça kullanarak tamir etmeye çalıştık ancak çıkma parça başka arızalara yol açtığından sıfır ı ile değiştirerek sorunu komple çözdük.

Aslında istiyoruz ki biz bunun acısını bizzat çektik yaşadık sende öğrencisin bizde öğrenciydik halden anlarız sen bu sıkıntıları tekrar tekrar yaşama...

Gel gelelim yazılan yazıları da arada okumuyor gibisin. Bizde temdit pilavı gibi aynı cevapları vermekten sıkıldık bir yerde...

Hepsi bu... umarım kırmadım/üzmedim ama kendimi de ifade edebildim...

Bu arada tinmaz82 ye de başka bir konuda aracından bahsettim. lütfen doğrusu ne ise onu söyle ki bizleri de zan altında bırakma...

Sevgi ve selamlarımla...

sayın tinmaz82 msn adresim fatihdemir545@hotmail.com telefonum= 0542 418 64 11

aracımı inanın ki full motor yapıldı motorda değişmeyen yer kalmadı neden satmak istediğimide soracak olursanız bu araba zevk işi alıp canavar gibi kullancak birisi alması lazım öğrenciye olmuyor gerçekten... benim tek sıkıntım bu.. arabayı alıp çalışacaktım bir yerde gidip gelmek için aldım sadece ama yakıtı beni çok aşıyor binemiyorum araca... benim bu durumdan dolayı çok moralim bozuk ilandaki fiyatada bakmicam fazla artık borca çok girdim motoru yaparken o borçlarımı da ödemem lazım ... hepinize hayırlı günler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR