Ynt: G Aranıyor Bulunamıyor
Merhaba,
araçların çoğu sahibinden.com'a koyuluyor gibi.. bazen çok uygun güzel araçlar olabiliyor. bazen de gerçekten yüksek fiyattan hiç olmayacak araçlar da görüyoruz. bazılarına da hep imrenerek baktığımız çok güzel ve rakamını hakkettiğini düşündüğümüz araçlar oluyor.. ama G serisi w463 genelde daha yüksek fiyatlı olduğu için 460'lar daha ekonomik oluyor.
Ben G serisine 2012 başlarında ilgi duymaya başladım. Gezenbilir'e ilk suzuki 2007 otomatik jimny ile girdim, geziler offroad filan derken sonra araç satıldı hep spor araçlar oldu, binek araçlar.. ve en son 2012 kasım ayında ankara'dan bir kısa kasa 3 kapı 240 Dizel aldım geldim. sıfır motor yapıldı, kaporta boya izolasyon döşeme, şimdi şnorkel uygulaması , offroad lastikleri, yükseltme, spacer, sunroof vs. ve her şeyden daha çok zaman ve para harcanan konu 2013 AMG makyaj...
şimdi bir tane de sivil versiyon 5 kapı klimalı otomatik vites elektrikli camlar, elektrikli koltuklar webasto vs. olan bir turbo dizel aracım daha oldu. bunun da bütün motor mekanik yürüyen sıfır yapıldı, şimdi kaporta, izolasyon, döşeme sıfırdan yapılıyor.. yine w463 makyaj yapılıyor vs.
w460 alanlarda 2 ayrı durum söz konusu gördüğüm kadarıyla: g230, g280 gibi benzinli motorların yakıtı biraz fazla.. LPG'li çözümlerle 40-50-60 krş'lara inebiliyor. Dizel olanlar 240, 250 ve 300'ler genelde 40-50 krş yakıyor zaten. dizel araçlar benzinli kadar yüksek süratlere çıkamıyor, ama avantajlı olduğu konular arazi ve yakıt.. benzinliler daha atak ve süratli.. 460 kullanan birçok kişi aracını orjinal haliyle kullanırken birçoğu da w463 makyaj yaparak aracını daha yükesek seri görünümüyle kullanıyor..
w463 kullanıcıları çok fazla forumlarda filan yok, genelde 460çılar yenileme yükseltme vs. işlemlerle uğraştıkları için yazıyor çiziyor.. zaten g500 kullananlar da pek uğramıyor forumlara
2 aracı da mayıs sonuna hazır bir şekilde sorunsuz kullanamaya başlamayı planlıyorum.. çok zaman ve masraf yaparak özenle yaptım.. en önemlisi severek yaptım.. daha önce kullandığım hiçbir arazi aracı bu kadar keyif vermemişti açıkçası.. en kısa zamanda fotoğraflarla birlikte neler yapıldığını yazarak gruba ekleyeceğim..
Görüşmek üzere.
Sevgiler.. saygılar..
Özgür.
PS. bu arada Facebook üstünden "G owners Turkey - G sahipleri Türkiye" grubuna üye olmanız dileğiyle.. paylaşımlarımızı videolu fotoğraflı bir şekilde oradan da sürdürebiliriz..