G mi, Land Cruiser mı, Pajero mu ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ARAFAT Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,155
Ynt: G mi, Land Cruiser mı, Pajero mu ?

kisa sase G 1950 kilo.
uzun sase G 2230 kilo.

sizin mukayeseniz biraz haksizlik gibi...ornek verdiginiz araclar super luks salon sinifi araclarin en iyileriydi. rakiplerin ornek ve baz aldigi aracla.

ilk uretim G'ler hantal ve donanim zayifdi ve sirf alman ordusunu dusunerek uretilmisdi.

komutali merkezi kilit takdirmak kolay...

elektrikli cam montesi sizde kolay...

sahibinden'e bidaha bakalim neler var..

Etiketler

hus55' Alıntı:
kisa sase G 1950 kilo.
uzun sase G 2230 kilo.

sizin mukayeseniz biraz haksizlik gibi...ornek verdiginiz araclar super luks salon sinifi araclarin en iyileriydi. rakiplerin ornek ve baz aldigi aracla.

ilk uretim G'ler hantal ve donanim zayifdi ve sirf alman ordusunu dusunerek uretilmisdi.

komutali merkezi kilit takdirmak kolay...

elektrikli cam montesi sizde kolay...

sahibinden'e bidaha bakalim neler var..

yahu arkadaşlar mercedesden otomobilde kesinlikle şaşmam.Ama cip çok pahalı ve hantal.baktığım üç araçta da 2800kg yazıyordu ağırlık, doğrumu bilmiyorum da kamyon ağırlığı sayılır.86 modele 25 istiyor adam.90 lı modeller de 40 dan aşağı olmaz herhal.

2800 kilo olamaz abi !! gecenlere muayene ettim benim 280 GEL'i. 2230 kilo cikti.

sahibindene bakalim neler var,,,

aslinda kibrisda var bir arkadasimda uzun sase 83 model 300GDL. motor fena degil,celik jant.dodikler var. diff lok var.sadecec kaporta isteycek. 11000 tl !!!!

hus55' Alıntı:
2800 kilo olamaz abi !! gecenlere muayene ettim benim 280 GEL'i. 2230 kilo cikti.

aslinda kibrisda var bir arkadasimda uzun sase 83 model 300GDL. motor fena degil,celik jant.dodikler var. diff lok var.sadecec kaporta isteycek. 11000 tl !!!!
kıbrıstan nasıl getireceğim:((((

hus55' Alıntı:

bir de gd ile gdl farkı nedir

Amacım off-road yapmak değil; doğayı seven biri olarak ufak tefek geziler, kendi bağ bahçemize altını yere sürtmeden gidip gelebilecek bir araç sahibi olmak.

Size bir toyota rav4, suzuki vitara, ya da daihatsu terios daha çok uyar, benzin parasının yarısı cebinizde kalır.

olasiliksiz' Alıntı:
Size bir toyota rav4, suzuki vitara, ya da daihatsu terios daha çok uyar, benzin parasının yarısı cebinizde kalır.

Bunlar da diğerlerinin yanında oyuncak gibi kalmaz mı.:smiley:))

hus55' Alıntı:
nasil getirebilecegini bilmem ???

L = [long wheel base] uzun sase.
S = [short wheelbase] kisa sase.

Bilgi için teşekkür ederim.Sanırım siz eklediniz ben hiç görmedim gd nin yanında da acaba donanımla ilgili birşeymi diye merak ettim.mercedes geleneğinde uzun şasi yi ifade ettiğini biliyorum yoksa.Sağlıcakla...

Sevgili arkadaşlar uzun bir süre giremedim maalesef.2 ay kadar önce 1984 model Land cruıser bj 60 3400cc diesel aldım.Araç 1 milyon onüç binde ama şaşılacak kadar diri .kaporta tabir-i amiyane tığ gibi .boya yeni.Motor standart parçalarla yenilendi öyle aldım.lastikler yeni AT.şanzıman diferansiyel problemsiz.Donanım olarak hidrolik direksiyon ve kumandalı merkezi kilit var.Koltuklar ML den çıkma, önler 10 ayrı yönde elektrikli-deri.kısaca çok memnunum.Korkunç bir tork var.Düşük devir kullanımı çok keyifli.3. vitesle kalksan banamısın demiyor.Bunlar artıları
Ancak çok gürültülü ve son hız düşük (zorlanarak 140).Süspansiyon doğal olarak sert, uzun yolculuklarda yoruyor.
parça tedariki için tavsiye edeceğiniz yer olur mu.Malum k.maraş tayım Buralarda pek bulunmuyor maalesef.Ön fren balataları için Antep e gittim ,Çok da geniş çalışan bir firma vardı orda ama bulamadım.istanbul maslakta bir yerden ısmarladım ama çok ta tanımıyor aracı, uzunluğu genişliği ölçtük de ancak anlayabildi balataları.
Resimleri ekliyorum.Sağlıcakla kalın...

Photo-0338.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Geri