G serisi motor kulaklari (ayaklari) ve titreme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cyhanne Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,652

cyhanne

Yeni Üye
Merhabalar,

Benim canavari aldigim Agustos ayindan beri hem suruyorum hemde duzenli olarak gelistiriyorum.
Aldigimda kabinde cok yuksek ses vardi bunlari difransiyeldeki boslugu alarak giderdim, on ve arka istavroz dislileri degisti, akslar yenilendi, kapi ayarlari yapildi, arazi sanzumani bakim gordu...
Simdi kabinde motor sesi var sadece ve vibrasyon. Arabamin motoru 2.0 lt 72 hp'lik OM 601, motor ayaklari 1990 model bir mercedesten alinmis. Simdi onu degistirmek istiyorum lakin butun motorun cikmasi ayaklarin yapilmasi ve motorun monte edilmesi lazim.
Ilk sorum bu bir cozum mudur?
Ikinci sorum bu isi Istanbul'da yapabilecek G'nin dilinden anlayan tecrubeli usta var mi?
Simdiden tesekkur ederim.

Etiketler
Ynt: G serisi motor kulaklari (ayaklari) ve titreme

Ben problemi tam anlamadim.ayni kulaklarin yenisini taksaniz olmuyormu.eger kulak disinda yerleri ile ilgili sorunmu var yani yapma kulakmi.belki sanjiman traversinden sanjimani ayirip kulaklarida sokerseniz bu yolla motoru indirmeden oldugu yerde 10 cm kaldirsaniz isinizi gormezmi.

Ben saftlari uzerinde balans yaptirdim sahane oldu vibrasyon filan kalmadi.sizin gibi istavroz tamir takimi degistirmistim.birde jantlarin ET sine bakin bizim arabalar offset degisince vibrasyon yapiyor.
Selamlar

motogezgin' Alıntı:
Ben problemi tam anlamadim.ayni kulaklarin yenisini taksaniz olmuyormu.eger kulak disinda yerleri ile ilgili sorunmu var yani yapma kulakmi.belki sanjiman traversinden sanjimani ayirip kulaklarida sokerseniz bu yolla motoru indirmeden oldugu yerde 10 cm kaldirsaniz isinizi gormezmi.

Ben saftlari uzerinde balans yaptirdim sahane oldu vibrasyon filan kalmadi.sizin gibi istavroz tamir takimi degistirmistim.birde jantlarin ET sine bakin bizim arabalar offset degisince vibrasyon yapiyor.
Selamlar

Kulaklar patlak degil ama bu motorun kulaklarida degil. sanirim motorun vibrasyonunu hic indirgemiyor oldugu gibi saseye veriyor.
Dediginiz islem yapilabilir ama ayaklarin degismesi icin su an var oldugu yere kaynak yapilarak yer acilmasi gerekiyor onun icin motorun komple cikmasi gerekiyor.
Ve soylediginiz seyleri yapmak icin usta gerekiyor ben anlatiyorum cogu zaman burda okuduklarimi ama anlamiyorlar yada olmaz diyor goturdugum ustalar.
Iyi bir usta bulabilirsem Istanbulda belki sizin dediginiz gibi gerek kalmayacak degisime sadece ayar yapilacak.

iyi aksamlar .

aracin senesi nedir acaba ? 82'ye kadar motor kulaklari yuvarlakdi. sonrasinda 308 van tipi uzun ucgen tipiydi.[motogezgin degismis zamaninda, resimlerine bakarsan gorursunuz] eski tip kulaklatin vasileri cok iyi degildi. konfor azdi. yeni tip kulaklar eskilerin yerine kaynak olur. cok zor bir islem degil.

bence original parcalarini bulmaya bak. uydurma her zaman uydurmadir.

AMA, sen eminsin motor veya herhangi bir aksam, mesela yag filtesi ve hatta eksoz kasaya degmiyormu bir yerden ?? iyice inceleyin aracin. bazen burnumuzun altinda olanlari gormuyoruz ;)

uk'de yasarken orta okulda bir makine muhendisi ogretmenim vardi,sag ise iyi saatde olsun hep derdi

"simple things first...."

saygilar

huseyin.

Simple things first haha supermis ne kadar dogru.150 bin poundluk yaris arabalari 2 poundluk parcadan kalirdi zamaninda hep zor yerleri arardik

hus55' Alıntı:
iyi aksamlar .

aracin senesi nedir acaba ? 82'ye kadar motor kulaklari yuvarlakdi. sonrasinda 308 van tipi uzun ucgen tipiydi.[motogezgin degismis zamaninda, resimlerine bakarsan gorursunuz] eski tip kulaklatin vasileri cok iyi degildi. konfor azdi. yeni tip kulaklar eskilerin yerine kaynak olur. cok zor bir islem degil.

bence original parcalarini bulmaya bak. uydurma her zaman uydurmadir.

AMA, sen eminsin motor veya herhangi bir aksam, mesela yag filtesi ve hatta eksoz kasaya degmiyormu bir yerden ?? iyice inceleyin aracin. bazen burnumuzun altinda olanlari gormuyoruz ;)

uk'de yasarken orta okulda bir makine muhendisi ogretmenim vardi,sag ise iyi saatde olsun hep derdi

"simple things first...."

saygilar

huseyin.

Huseyin abi, burdan okuduklarimla onlari yaptirdim daha onceden ;) calisiyorum dersimi.
Araba rolantideyken yuksek titresim yapiyor araba harekete gecince o vibrasyon bitiyor o nedenle ayaklarda problem oldugunu dusunuyorum. Yani motorun vibrasyonu oldugu gibi saseye aktariliyor diye dusundum siz ne dersiniz?

Saygilar,
Cihan

601 motorun kasnaginda kaucuk olabilirmi o kaucuk bozuluncada bu tur vibrasyonlar oluyor

motogezgin' Alıntı:
601 motorun kasnaginda kaucuk olabilirmi o kaucuk bozuluncada bu tur vibrasyonlar oluyor

Onu bilmiyorum baktirayim, sizin var mi bildiginiz usta istanbulda gidebilecegim?

cihan, aracin senesi nedir ? buuk ihtimal engine mountlarin bozukdur....

ilk yazinizi tekrarokudum cihan. sen sorun yapim hatasi da olabilir kardes. salondan cikma kulaklar nasil acaba ?
ciddi bir gozetleme iyi olacak sanirim. ;)

resim paylasma sansin varmi..?

saygilar

huseyin

hus55' Alıntı:
cihan, aracin senesi nedir ? buuk ihtimal engine mountlarin bozukdur....

ilk yazinizi tekrarokudum cihan. sen sorun yapim hatasi da olabilir kardes. salondan cikma kulaklar nasil acaba ?
ciddi bir gozetleme iyi olacak sanirim. ;)

resim paylasma sansin varmi..?

saygilar

huseyin

Huseyin abi,

Benimki 83 model, 230GE iken benden onceki sahibi motor degisimi yapip dizel om601 motoru koymus ama ozenli bir is olmamis sanirim bende su anda sizin tahmin ettiginiz gibi sonradan takilmalarin uyum sorununu yasiyorum.
su anda yurtdisindayim o bakimdan fotograf paylasamiyorum ne yazik ki.
Sizin soylediginiz gibi ucgen degil ama ayaklar dikdortgen seklinde alti kaucuk, kontrol ettiler patlak degil dediler. Titresimi emmesi icin ne olabilir diye dusundum ve mersedesin top seklinde yuvarlak motor ayaklari oldugunu gordum ama bi ise baslamadan danisayim dedim sizlere.

Saygilar,
Cihan

selam cihan. yurda dondugun zaman bize resim gonder.inceleyelim bakalim... bir yerde cok kucuk ve basit bir hata var bence.
yuvarlak top gibi olan vasiler w124 serisi salonlar icin.G icin pekl uygun sayilmaz.[yillar once ben denemisdim... :(]

istanbulda misin ?? nadir abiyle temasa gec. adanaya yakinsan nazim arundar kardesimle irtibata gec...

saygilar

huseyin

hus55' Alıntı:
selam cihan. yurda dondugun zaman bize resim gonder.inceleyelim bakalim... bir yerde cok kucuk ve basit bir hata var bence.
yuvarlak top gibi olan vasiler w124 serisi salonlar icin.G icin pekl uygun sayilmaz.[yillar once ben denemisdim... :(]

istanbulda misin ?? nadir abiyle temasa gec. adanaya yakinsan nazim arundar kardesimle irtibata gec...

saygilar

huseyin

Evet istanbulda yasiyorum, donunce resim paylasirim sizlerle ve alirim fikirlerinizi.

Tum gezenbilir ailesine kazasiz belasiz, sevdikleriyle mutlu ve saglikli bir yil diliyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,026
Kayıtlı Üye Sayımız
166,770
Kaydolan Son Üyemiz
auron

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR