G-Wagen GD 300 Cabrio Restorasyonu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cartop Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,335

cartop

Kamp II
Yer
Ankara
Web
www.cartopsgw.com
GD 300 aracımı nihayet elden geçirmeye başladım. Konuyla ilgili bigi paylaşımını G Klas tutkunlarına sunmayı faydalı buldum. Aralıklarla yapılan çalışmaları sunuyorum. Bugün kaportadan boya servisine gidiyor. Bir aracın en büyük düşmanı paslanmadır,paslanan yerleri zamanında kesip yenilemek aracın geleceği açısından çok önemli.

G-WagonCabriorestorationandpaint-42.png

Arka sol çamurlukta paslanan yer.[attachment=1]
G-WagonCabriorestorationandpaint-47.png

Paslanan kısım kesildi.[attachment=1]

G-WagonCabriorestorationandpaint-32.jpg

Çamurluk detayı için için ölçü alındı.

G-WagonCabriorestorationandpaint-49.jpg

Çamurluk uyarlanmaya çalışılıyor.

Etiketler
Ynt: G-Wagen GD 300 Cabrio Restorasyonu

Arka bagaj kapısının alt kısımlarındaki paslı yerler kesildi.

[attachment=1]
G-WagonCabriorestorationandpaint-27.png

G-WagonCabriorestorationandpaint-24.jpg [attachment=2]

G-WagonCabriorestorationandpaint-21.png [attachment=3]

G-WagonCabriorestorationandpaint-15.jpg [attachment=4]

Kaliteli bir işçilikle çamurlukçu arkadaşımız 10 puanı hakketti.

Aradan uzun bir zaman sonra bu günlerdeki çalışmalar...

G-WagonCabriorestorationandpaint-18.png [attachment=1]

Taban oldukça temiz ve paslanmamış.

G-WagonCabriorestorationandpaint-17.png [attachment=2]

[/img][/img] G-WagonCabriorestorationandpaint-16.jpg [attachment=3]

Paslı yerler kesilerek buralara saç baskısı yapıldı..

G-WagonCabriorestorationandpaint-16.jpg [attachment=4]

masallah, masallah ! mehmet sonunda basladin demek.l hayirli ugurlu olsun ;) cok mukemmel iscilik yapildigi belli. helal olsun yapanlari.

abi sadece resimde gordugumuz yerler mi pasli cikti? cok az yani abi...

aslinda bu hardtop lar varya, tam pas ve curuk makinesi abi.... original birandalar cok daha saglikli... neden mi? cunku biranda yanlar indigi ve baglandigi yerler kasayi en az 2cm asagiya geciyor ve hic su alma sansi olmaz. ancak hardtop'un kasaya bindigi icin sorun aciyor :( ben bunu yasadim, ve erken davrandigim icin kurtardim araci.

benim cabrio da hic pasa yoktu taaa ki hardtopu takayim. hardtopun kasaya oturdugu yerlerin arasina dikkat et saglam lastik conta olsun. en kucuk sizma kisa bir zamanda curuge yol acar.

arka isiklarin otrudugu yuvalara saglam waxoyl kullan abi. hatta ic paneller sokulmusken onlarada uygula, hatte on kapi iclerine de... waxoyl bir nevi underseal gibi. teneke boya gibi, ve ucunda esnek hortum var, ve gizli kose bucaklara iyice yonlendirlir abi.

kolay gelsin abi, adim adim gelismeleri takip edecem.

selamlar huseyin. [abi paypal'ini takip et. ok olmasi lazim ;) ;)]

Teşekkurler Huseyin, hardtopun alt ve kapı altindaki citalarin altinda curumeler olmuş.Zamaninda jel silikon surulse böyle olmazdi. Buna dikkat edecegim, kesip kaynattigimiz yerleri iyice izole etmemiz lazim.Guzel bir eser ortaya cikacagına inaniyorum.

G-WagonCabriorestorationandpaint-4.jpg [attachment=1]

G-WagonCabriorestorationandpaint-3.jpg [attachment=2]

G-WagonCabriorestorationandpaint-2.jpg [attachment=3]

Görüldüğü gibi hardtop ve kapi alti citalarinin alt kısmında cürümeler olmuş. Pasli yerler kanser hucresi gibi yayilir. Kesilip temizlenmezse devam eder gider. Önemli olan, iyi bir izololasyon yapmak.Yarın gelişmeleri tekrar paylaşırım.

Boya ve kaporta işini yirmi günde bitiririz derken bir aydan fazla oldu. İnsan aracını unutuyor adeta. Neyse işin sonuna geldik. Paslı yerleri tamamen onardıktan sonra araç boyandı şimdi döşemecide. Herhalde bu gün aracı almış olacağım.

G-Wagen300GDCabriorestorasyon004.jpg [attachment=1]
G-Wagen300GDCabriorestorasyon007.jpg [attachment=2]
G-Wagen300GDCabriorestorasyon013.jpg [attachment=3]
G-Wagen300GDCabriorestorasyon017.jpg [attachment=4]
G-Wagen300GDCabriorestorasyon018.jpg [attachment=5]

hus55' Alıntı:
vay guzum vay, benim eski cabrio'ya benzedi.... :D

hayirlisi olsun mehmet abi...

eski dosemeyi napacan abi? istemezsan bana lazim. ;)

Teşekkurler Huseyin, işin sonuna geldik nihayet, döşemecide bir günlük daha işim var. Ses izolasyonu için tabana boydan boya 1 cm kalınlığında keçe koyduk. Galiba eski halinden daha iyi olacak. Arka tampona ilgi çekici iki fren lambası koydum, resimlere yarın devam.
Döşemelerimi yeni değiştirmiştim, onun için değiştirmedim. Sadece sökülen koltukları yerleştiriyorlar. İki adet Recaro ön koltuklarn döşemesi deridendi, güneşte sekiz sene kaldığından nitelikleri bozulmuştu. Bu yuzden koltuk kılıfı yaptırmıştım.
gwagenrestoration001.jpg [attachment=1]

gwagenrestoration004.jpg [attachment=2]

gwagenrestoration005.jpg [attachment=3]

Arka tamponda iki adet fren lambası yeri açtık ve fren lambalarını yerleştirdik. G serisinin 1979- 1989 modellerinde arka ışıklar yetersiz olduğundan bu ilaveyi yaptık ve çok güzel bir şey ortaya çıktı.

gwagenrestoration010.jpg [attachment=1]
gwagenrestoration009.jpg [attachment=2]

Bu aracin tek kotu tarafi jantlari denk dussede kollu bir jant takilabilse araca çok daha şik olacak..
Altinizda eskisin. keyifli kamplar.

Jantları krom kaplama yapmayı düşünüyorum, aracın bir eksiği 100 km üzerinde hız yapınca bazen direksiyon dayanılmaz ölçüde sallanıyor. Düşünceme göre direksiyon amortisörü ( steering shock absorber ) bozuk. Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan bilgi alalım.
Teşekkürler

krom cok tutar. kumlatmanız gerekecektır ayrıca
degıstırme nıyetınız yoksa mat sıyah dusunurmusunuz?
yada beyaz kırmızıya beyaz cok guzel gıdıyor ama bakım gerekır.
deltalarda vardı meshur bılırsınız belkı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Geri