Garip İle İki Garip Yollarda (2015)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 996
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 161,355
Bugün de Garip'imle beraber işe gittik... Dönüşte benzinliğe uğrayıp gazımızı fullettik. Suyumuza yağımıza baktırdık. Uzun yola rağmen Garip'te bir yağ yada su azaltma hadisesi olmadığını sevinerek gördük. Garip'in yürüyenine masraf yaptık ama en azından motoru iyi durumdaymış gerçekten...

Arkadaşlar,

Ben bir sevgi insanıyım ve bir kampçılık gönüllüsüyüm. İnsanları çok güzel kamplara çağırdım çağırıyorum ve çağıracağım. Ben en güzel kamplarımı henüz gerçekleştiremedim arkadaşlar.

Arkadaşlar bir karavanım yok. Bunun yerine otomobilim ve çadırım var. Bir de motosikletim var. Karavan benim bütçemi aşıyor. Ben otomobilimle kampçılık yapmayı seviyorum.

Arkadaşlar,

Her zaman hakkı gözettim yaptığım her işte. Kimseden bir şeyini istemiş almış değilim hayatta. Arkamdan yalan konuşan alçak insanlar oldu. Bununla da bana bir fenalık yapamadılar arkadaşlar. Bunun da bir suç olmadığı ortaya çıktı. Benim özgür iradem ve benim hakkım bazı şeyler. Bunlara burnunu soksa da bundan kimseye bir şey olmadı ve olmayacak arkadaşlar. Özgürlüğüme karışmak isteyen yalancı şerefsizler her zaman olacak. Bundan da bana bir şey olmadı olmaz arkadaşlar. Yalancı, dedikoducu bir hiçmiş bazıları arkadaşlar. Ben hala insanları sevmeye ve pozitif olmaya çaba gösteriyorum. Ben iyi bir kampçıyım ve bu işi her zaman çok severek ve çok iyi bir şekilde yaptım arkadaşlar. En güzel şarkımı henüz söylemedim ve en güzel kampımı henüz yapmadım arkadaşlar. Kamp yapmaya ve insanları dostluk sevi barış gibi değerlere davet etmeye devam edeceğim.

Arkadaşlar,

Biz insanlarla beraber dostça ateşin başında bulunup dostça sohbet muhabbet ve dostça paylaşımlar yapmayı sevdik ve bunu seçtik. Dostluk, doğruluk, sevgi, barış gibi değerler her zaman için ırkçılık, tahkir etme, aşağılama, dedikoduculuk yapma gibi davranışlara üstün gelir arkadaşlar. Bu böyle. Birilerinin ille de karavan karavan demesi bir tür ırkçılıktır arkadaşlar. Çünkü sadece parası olan zengin insanların hobisi olursunuz. Diğerini yeni başlayanı çadırıyla gezeni dışlarsanız bu olmaz. Bunu yapamazsınız arkadaşlar. Kendinizi beyaz karavancı yerine koyup öve öve bitiremeyebilirsiniz. Ama diğerlerinin de insan olduğunu unutursanız yaptığınız şey insanlıktan çıkar bir tür ırkçılık olur arkadaşlar. Benim hiçbir zaman ırkçı akımlarla bir bağım olmadı olmaz. Ben halk tipi karavancı ve gezginim arkadaşlar. İşime bütçeme ne gelirse onu yaparım. İlle Avrupa'ya gideceksin veya ille yüz bin liralık karavanın olacak gibi dayatmalar beni bağlamaz. Bunları görgüsüzlük olarak görüyorum.

Arkadaşlar,

Elitist. Kendini elit göstermeye çalışan insanlardan ne bir şey istedim ne de aralarında bir yerim olmasını bekliyorum. Aslında tek istediğim biraz saygı ve sevgiden başka bir şey değildi hala daha da sevgiden dostluktan barıştan başka bir şey dilemiyorum kimseden. Bunun dışında kimseden bir beklentim olmadı olamaz arkadaşlar.

Evime ve kendime iyi bakacağım. Evi boyattıktan sonra arka odaya bir gömme dolap yaptırayım diyorum. Bir de Doğalgaza geçeyim diyorum. Bütün bunları inşallah kendi evime İzmir'e gittikten sonra yaptıracağım.

Arkadaşlar,

Ben bir Garip'im. Kendi aracım Garip'imle geziyorum. Kimseden bir şey istediğim veya beklediğim yok. Herkes gibi bir insanım ben de. Karavan alacak param yok. Bunun yerine otomobille gezip otel motel ve pansiyonlarda kalıyorum arkadaşlar.

İşin var , mesleğin var , öğretmenlik yapıyorsun ne mutlu , maaşın var , otomobilin var , çok şükür geziyorsun , sağlığın yerinde , kendini miye garip hissediyorsun anlıyamadım , Yücel hocam . Niye gergin bir yaşam sürüyorsun hala , boş ver geç hocam. Garib'im diye yazıp durma artık.

Teşekkürler. Garip, gönüllü sadelikten yana... Hayatta sadelik için bazı şeylerden vazgeçebildiğini düşünüyor. Garip'lik bir tür mertebe ben bunu dünyevi hırslardan sıyrılmak olarak görüyorum. Hiçbir konuda bir hırsım yok, kimseden bir beklentim yok. Ben bir Garip'im hayatta... Bu bir zavallılık değil bu sadece bir Garip olmak veya bir garip olarak varolmak aslında. Bunun işle güçle ve dünyevi hırslarla bir ilgisi yok. Garip... Sadece bir garip olarak yaşamak istiyor. Garip'in mücadelesinde hayat karşısında böbürlenmek ve büyüklenmek yok. Garip olabildiğince tevazu sahibi olmak istiyor. Garip yalnızca bir Garip'in teki hayatta. Garip'in ablası, yeğenleri, sevdikleri ve sevenleri var hayatta bu nedenle Garip'in hayatı ve yolculuğu değerli bir yolculuk arkadaşlar. Hayat, yaşam çok değerli ve bunun her saniyesi boşa harcanmayacak bir mucize. Garip hayatta her şey için elinden geleni yaptı, yapar ve yapıyor. Garip sahip olduklarının kıymetini biliyor ve her zaman Allah'a hamd ediyor. Garip'in garipliği olmayan dünya malı yüzünden değil. Garip herkes gibi bir garip aslında veya herkes biraz Garip bu hayatta aslında...

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Gergin olduğumu düşünmüyorum. Aslında çok rahatım. Garipliğimi biliyor ve kabul ediyorum hayatta. Yapılabilecek en güzel şey bu. Bir Garip olduğunu kabulle başlıyor her şey. Ben de herkes gibi bir Allah'ın kuluyum. Öğrencilerime iyi bir öğretmen olmaya çalışıyorum. Kimsenin kalbini kırmıyorum. İyi bir insan olmaya çabalıyorum arkadaşlar. Hayatta her şey bu kubbe altında hoş bir sada bırakmak için. Ben bana verilen bu şans(yaşama şansını) iyi değerlendirebilmek istiyorum.

Arkadaşlar,

Bu Garip'in bütçesi karavan almaya yetmedi yetmiyor. Dolayısıyla bu Garip artık ev güzelleştirmek, kendine evinde güzel yemekler yapmak gibi hobilerle uğraşıyor. Kampçılık ve karavan yerine bu tür hobileri, sinema ve tiyatroya gitmeyi, kitap okumayı tercih ediyorum. Çünkü kendime bir ev aldım ve bunu alırken çok borçlandım. Şimdilerde biraz düze çıkacağım belki. Dünya malından bir beklentim yok. İlerde emeklilikte karavan alırsam alırım. Çalışırken biraz zor arkadaşlar...

Arkadaşlar,

Gerekli olduğunda otel, motel ve öğretmenevlerinde, pansiyonlarda kalıyorum. Garip otomobilimle geziyorum. Hobi olarak evimin dekorasyonu, yemek ve mutfak sanatı ayrıca kitap okumak, sinema tiyatro izlemek gibi basit hobilerle uğraşıyorum.

Son düzenleme:

Yolun açık olsun GARİP , işin gücün rast gelsin. Ama bana göre garip değilsin. Stop dedim noktayı koydum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,035
Kayıtlı Üye Sayımız
166,783
Kaydolan Son Üyemiz
Sinan1313

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR