Garmin BirdsEye servisini kullananlar...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Bisikletcanavari Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,146
Yer
İZMİR
Web
www.canavarkesifte.com
Aramızda garmin birdseye servisine aboneliği olan avr mı acaba? 3 gün önce abonelik satın aldım. 2 gün önce aboneliğim başlatıldı fakat hala serverlarına ulaşamıyorum. Baytekini aradığımda 1 haftadan beri serverların bakımda olduğunu falan söyledi. Fakat garminin kendi sitesinde herhangi bir bilgi yok. Bununla beraber internet ortamında benden başka şikayetçi başka kimseyi de bulamadım. Bu servisten şuan sorunsuz yararlanabilen var mı acaba???

Etiketler
Ynt: Garmin BirdsEye servisini kullananlar...

bende birdseye uygulamasını satın aldım. birtürlü bağlantı kuramadım. baytekine şahsen gittim onlarda bilgi sahibi değiller hiç. oysakı satın alırken onlarla istişare etmiş onlardan tr de açlışır sorun olmaz sözünü alarak satın almıştım. sonrasında bilgisayarımda sorun olduğunu söleyerek topu bana attılar. ben se bilgisayar mühendisiyim biraz anlarız bu işlerden. neyse yinede 3 farklı bilgisayarda (mac, ve pc) denemeler yaptım olmadı. abd garminele 3 ay yazıştım bi şey cıkmadı. yazılıma verdiğim paranın 3 katı para ödeyerek garmın abd ile tlf konuştum. oradan bilgisayarıma bı uzman bağlanarak uğraştı ve oda yapamadı ve bu uygulama tr de çalışmaz dıyerek benden kurtuldu paranızı ıade edelım dedı. aradan 3 ay daha geçtı paramıda ıade etmedıler. bende kufuru bastım. olan bıze oldu vesselam. geçmiş olsun dostum. aramıza hoş geldin. eğer çalıştırabılırsen lütfen paylaş bizde öğrenelım nasıl başardığını.

Garmin'den gelen son mail. Şimdi Baytekin Garmin ile iletişimde... İşin ucunu bırakmayacağım. En son ihtimal para iadesi. Fakat bu sorunun çözülmesi gerek... Ben cihazı satın alırken bu özelliği kullanma maksatlı satın almıştım. Yoksa daha ucuz modellere yönelebilirdim. En azından ürün bilgilerinde ''Bu özellik bazı ülkelerde çalışmayabilir'' diye belirtmeleri gerekirdi...

Yeni bir maceraya başladık hadi hayırlısı !

> Dear Enes Å?ENSOY,
>
> Thank you for contacting Garmin Europe.
>
> Thank you for your reply.
>
> I have been looking into this further for you here and there appears to
> be an issue with BirdsEye users in Turkey. This seems to be an issue
> with a Government agency blocking access to external proxy servers and
> these errors will appear.
>
> Garmin are taking this matter seriously and are currently looking into
> this. I will email you once I know more.
>
> If there is anything else I can help you with then please let me know.
> Alternatively you can search for a solution here: http://www.garmin.com/support
>
> Thank you.
>
> Kind regards,
> Alex Collard
>
>
> Garmin Europe

bendede aynı sorun olmuştu basecamp programının eski versiyonunu bulup yükledim ve sorun çözüldü

Selamlar,
Bashettiğiniz sürümü buldum ve şuan indiriyorum. Garminle uzun süredir yazışıyorum ama sonuca ulaştıran bir konuşma geçemedi malesef. Bugün türkiye disbritörünü aradım üyeliğimin iptal edilip para iadesi yapmaları için mail göndermelerini rica ettim. Bakalım eğer bu şekilde sorunsuz çalışırsa talebilmi geri alacağım. Zira bu özellik benim için çok önemli. Daha dün bu özelliği kullanamadığım için dağda küçük bir sıkıntı yaşadım. Birazdan son durumu bildiririm.

uzunca bir zaman önce ben de yazılımı satın almış, kullanamamış ve Garmin ile iletişime geçmiştim; farklı bilgisayar ve farklı internet bağlantısı altında denememi önerdiler ancak sonuç değişmedi..

alternatif olarak Mobile Atlas Creator adlı ücretsiz yazılım ile birdseye'ın yaptığı işi yapıp, uydu haritaları oluşturup Garmin Oregon'da kullanıyorum. Ancak Google Earth artık Mobile Atlas Creator'ın kendi serverlarına erişmesine izin vermiyor, bu sebepten bu alternatif de artık çok kullanışlı değil. Çünkü Google Earth detayında ve kalitesinde uydu görüntüsü veren başka bir kaynak bulamadım..

mobile atlas creator'ı bulunca konunun peşini bırakmıştım açıkçası..

şimdilerde farklı bir çözümle devam ediyorum; android işletim sistemli bir tablet pc aldım,dahili gps modülü de var, 4€'ya da Alpine Quest adında bir program yükledim, internet bağlantısı olan bir yerde gezeceğim bölgeleri google earth üzerinde inceliyorum, program her görüntüyü otomatikman tabletin hafızasına kaydediyor. sonra bi daha o bölgeleri görmek, üzerinde canlı navigasyon yapabilmek ve hatta iz kaydı alabilmek için internet bağlantısına ihtiyacınız olmuyor.. ben genelde araçla expedisyon şeklinde gezindiğim için benim için kullanışlı bir çözüm bu, bisiklette zor olur.. ancak android işletim sistemli bir cep telefonu da aynı yazılımla aynı işi görür. herşeye rağmen garmin bambaşka..

bu arada Mobile Atlas Creator'ın versiyon 1.7'sini kullanıyorum ama google earth görüntülerinde sorun yaşıyorum, 13-14 zoom seviyesinde bile bazı paftalar görünmüyor :( sizde daha eski bir versiyon mu var acaba?

Son durumlar hakkında bilgi vereyim. Garmin Türkiye disbritörü Baytekin ticareti telefonla ara ara arayıp durum hakkında bilgi aldım. Bugün geri dönüş yapıp benden garmine şahsi olarak yazdığım yazıları ve geri para iadesi yaptığım maili göndermemi istediler. Hemen gönderdim. Bakalım son durum ne olacak.

Garmin'in BTK ile görüşmeleri devam ediyormuş. Umarım kısa zamanda sonuçlanır. Zira birds eye servisine ciddi ihtiyacım var... Olmadı kırık metoda başvuracağım...

Merhaba,
Garmin'in gönderdiği mesaj, hükümetin youtube'u engellediği süreçte DNS ayarlarıyla oynayıp (4.2.2.2 idi sanırım) erişimin sağlanabilmesi geldi aklıma.
Çözüm olabilir mi?

Şenol Bey açıkçası denemedim ama çözüm olacağını da pek sanmıyorum.

Garmin'in Baytekin tic.'e ve Baytekin Tic.'in de bana gönderdiği mail aşağıdadır:

''The refund reference number is *******

Please ask the customer to allow 2 - 3 weeks from the date of the request for the refund to show in their account''

Beklemedeyim...

ben şu anda tamamen farklı bir yönteme geçtim; bir adet iphone 4 telefon aldım, içine de GPSKit diye bir yazılım satın aldım; 9,99$. Bu programla istediğiniz haritayı kolayca offline kullanacak şekilde telefona indirebiliyorsunuz. Bir GPS kadar da yetenekli; iz kaydı yapıyor, çektiğiniz fotoyu bulunduğunuz nokta ile eşleştiriyor, harita üzerinde basit dokunuşlarla mesafe ve alan hesabı yapıyor, internet bağlantınız varsa birkaç farklı cihazı eşleştirip ekranda aynı anda hareketlerini görmenizi bile sağlayabiliyor.. iphone'u olanlar için kesinlikle tavsiye ederim, kullanımı çok rahat ve gerçekten başarılı.. tek sıkıntısı şarjın bir günlük yoğun kullanımda bitmesi.. daha uzun aktiviteler için araç şarjı veya farklı bir çözüm şart..

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,689
Kaydolan Son Üyemiz
topraky

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR