Garmin tümleşik haritaları ayırma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TA6A Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,327

TA6A

Ana Kamp
Yer
Fethiye
Telsiz Çağrı Kodu
TA6A
Selam

Bazı başlıklarda arkadaşların ısrarla tümleşik haritaları ayırmak istediklerini okudum. Biraz araştırma yapınca haritaları ayırmayı başardım (sanırım).

62s deki tümleşik 610MB lik haritayı böldüm, bir tanesi 470MB topo diğeride 138MB değerinde Navcity .img uzantılı dosya.

İşlemin başarılı olup olmadığını denemelerimden sonra yazarım.

Etiketler
Ynt: Garmin tümleşik haritaları ayırma

Tümleşik haritayı (Topo ve Navcity) nasıl ayırdığımı aşağıda resimlerle anlatmaya çalışayım.

1- Önce GmapTool adlı ücretsiz programı netten indirip bilgisayarımıza kuruyoruz (son sürümü 0.57a).
http://www.anpo.republika.pl/

2- Programın kurulu olduğu dizinde MAP adlı bir klasör oluştuyoruz (işlemimizin sonunda elde ettiğimiz iki ayrı harita burada olacak).

137001.PNG

3- Programı çalıştırıp "Add Files" e tıklayarak ayırmak istediğimiz haritanın bulunduğu dizinden haritamızı yüklüyoruz.

337502.PNG

4- Üstteki sekmelerden "Split" seçeneğine tıklıyoruz.

203.PNG

5- "Directory" e tıklayarak haritaların işlem sonrası kayıt edileceği yeri belirtiyoruz (2'nci adımda oluşturduğumuz klasör).

6- "Create" seçmeli penceresinde "mapset by FID" yi seçiyoruz.

7- "Splitt all" a tıklıyarak işlemi bitiriyoruz.

774904.PNG

8- 2'nci adımda oluşturduğumuz klasörün içinde 2 adet img uzantılı harita oluşmuştur. Bunlardan boyutu büyük olan TOPO diğeri Navcity haritasıdır.

891405.PNG

9- Haritaları gmapsupp1 ve gmapsupp2 olarak adlandırıp Garmin'in SD kartına kopyalıyoruz.

Artık Garmin'in harita menüsünden istersek tek bir haritayı, istersek ikisini birden etkinleştirerek kullanabiliyoruz.

Bu kadar :smiley: Takıldığınız yer olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Bendeki cihaz el tipi etrex legend vista. Hafıza 24 MB dahili hafıza ( SD kart yok). Hafıza kısıtından dolayı, ben internetten bulduğum bir haritayı bu programla alt parçalara böldüm ama bunları Mapsource içine aktarmayı ve orada görüntüleyip mapsource üzerinden cihaza göndermeyi yapamadım. Siz map source programına görüntüleyip oradan cihaza aktarma yapabildiniz mi?

Arkadaşım, ben hiç o şekilde bir yükleme yapmadım ve harita yüklerken herhangi bir yardımcı program kullanmıyorum. Harita yüklerken ya aleti USB üzerinde bilgisayara bağlayıp oradan HDD ye gönderir gibi yüklüyorum yada SD kartı bilgisayara takıp oradan atıyorum.

Bahsettiğin yöntemi kullanmadığım için bilmiyorum ve sana yardımcı olamam.

Bu GPS i PC ye taktığımda (USB) , cihaz harici bir disk birimi gibi falan görünmüyor , ancak mapsource ya da bir başka harita yükleme programı aracılığıyla GPS görünüyor , yani direkt dosya yükleme şansım olmad. İlginiz için teşekkürler.

selamlar programla elimde olan birleşik eski tarihli navi haritasıyla topo haritayı ayırıp.daha sonra yeni versiyon navi haritayla birleştirip 60csx cihazımın sd kartına kopyaladım.sonuç süper.tüm harita parçaları cihaz tarafından okunuyor.

Selam,

60 CSx kullanıyorum TOPO haritaya ihtiyacım var nasıl/nereden temin edebilirim.

Teşekkürler,

karadeniz otoyolu uzun süre böyle bir program aradı belki işine yarar

rasimakyali' Alıntı:
Selam,

60 CSx kullanıyorum TOPO haritaya ihtiyacım var nasıl/nereden temin edebilirim.

Teşekkürler,
Lisanslı olarak baytekin' den temin edebilirsiniz.
Google da "turkey topo map" olarak aratırsanız da bulunur ancak cihaza ve mapsource entegre etmek uzun ugras gerektirir.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,696
Kaydolan Son Üyemiz
BiSQuiT.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR