Gd300 yardım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan myfirst Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 71
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,153
Ynt: Gd300 yardım

söylediklerinize kesinlikle katılıyorum.bilgi paylaşmak güzel bi şey lakin sen doğruyu biliyosan.yanlış bildiğini doğruymuş gibi paylaşıyorsan ve karşındaki söylediklerini kriter olarak alıyossa iş içinden çıkılmaz hale gelebilir.bana turboyu orjinal makineye taktır deseydiniz bende uygulayıp ilk gezimde elime alsaydım motoru hiç hoş bir durum olmazdı.
genelde bu forumdan yardımcı olmaya çalışanlar iyi niyetleriyle ve doğru bilgileriyle çıktılar inşallah aksi durumla karşılaşmam.
paşlaşımlarınız için tekrar teşekkürler...
 

Etiketler
Ynt: Gd300 yardım

jant konusunda yardım iştemişsiniz sanayiden eş dostla irtibata geçecem.inşallah işeyarar bişeyler bulurumda bende siza yardımcı olabilirim....
 


Ynt: Gd300 yardım

Selamlar 3 senedir 1990 250 GD kullanıcısıyım .Ve herhalde benım kadar cok km yapan olmamıştır.size tavsıyem orjınallıgını bozmayın bır heves yaparız derler ortada kalırsınız.Dedıklerı gıbı bu arac farklı hemde cok farklı .Turbo olayı motoru bıtrır.Pompa ayrıyla zaten alıcagınız guc cok farketmez.Motor degıştıreyım dersenız dıfransıyel dışlılerını degıştırmenız gerekır tanesı 1500 eurodur.Ve ıvır zıvırları duşunemıyorum bıle.en ıyısı dış makyajınızı yapın kullanın zaten ne yaparsanız yapın alıcagınız surat en fazla 20-25 km olsun hadi.Difransıyel kılıtlerı nadır beyın dedıgı gıbı olmassa olmaz degıl ıyı lastıkle heryere gıder.Ben standart lastıkle nerelere gırıyorum karda camurda bır gorsenız .Beygır 96 hemde motor eskı guc dusuk ama ıyı cıkıyor.250 gd lere wolf da denıyor yakıtı cımrı 10-12 lt yakıyor tavsıyem orj bozmayın.Şaftın açısının yanlış takılması bıle Ki ön şaft ayrı arka şaft ayrı acıdır.Ki ustalarda bunu bılmez vıbrasyon+sese yol acar .Genede sız bılırsınız.Ben ılk aldıgımda buna otomatık vıtes taktırmak ıstıyordum orjınalındede var Var ama ılkten cok kolay cok kolay denılen olay hadı yapalım deyınce parça yok o yok bu yok bende taktırmadım .dunya da bıle sıvıl versıyonda oran 2502 taneden yanlızca 100-150 adetı otm.vıtesmış bunu duyunca tammamen vazgeçtım.Şimdiden alacagınız araç hayırlı ugurlu olsun.
 

Ynt: Gd300 yardım

teşekkür ederim alper bey.
turbo işinden zaten vazgeçmiştim sağolsun ustalarım işin imkansıza yakın olduğunu söylediler bana.motor değiştirmeyede zaten sıcak bakmıordum bi önceki aracımdada yok puma takalım yot lt 77 nin (şanzıman) dişlilerini değiştirelim taklifleri çok oldu ama orjinallikten yana olduğum için hepsini reddettim.sonuçta bu b,r mühendislik olayı ve benim aracım bu mator ve sanzımana uygun yapılmış mercedes veya land mühendislerinden daha iyi ustalarla çalışamayacağıma göre...
yanlız bu bağlamda gd biraz beni düşündürüyor öyleki forumlarda bazı arkadaşlar rot demiri ve başlarının orjinalini bulmakta zorlandıklarını okudum sanayide parçaları uydur gibi öneriler var.açıkçası bu benim biraz midemi bulandırdı.
motor yedeklerin de sıkıntı olmayacağını aynı motorun bazı bineklerdede kullanıldığını öğrendim ama yürüyen ve alt takım parçaları beni biraz defender e itti açıkçası.
birde bişey öğrenmek istiyorum 460 461 463 hepsi aynı kasa mı farkları varmı yani 460 ı topladığımda 463 e ulaşabilirmiyim
ayırdığınız zaman için çok teşekkür ederim saygılarımla.....
 



Ynt: Gd300 yardım

460 toplanarak 463 haline gelebilir mi?
Hayır toplanarak gelemez
Evet sanatla gelir :smiley: (Bkz. Cemço)

Şaka bir tarafa dış görünümlerindeki detayların ötesinde aktarım elemanları baya farklıdırlar
463'lerde üç noktada elektronik kilitler vardır.
Bu araçların en büyük farkı orada yatar.
Büyüklerim varken bana fazlası düşmez

Benim nacizane önerim parasal durumunuz iyi ise
Ailemle beraber konforlu bir şekilde gezmek istiyorum diyorsanız
463'ten şaşmayın derim
Kayalardan kayalara atlamak dışında her yere gider ve daha önemlisi yine eve dönersiniz
Dizel bulabilirseniz ne ala
Ama ülkemizde pek bulunmuyor.

Ne diyim...
Pahalı bir hayaliniz var.
Ben üç yıldır bu işin peşindeyim
Hep başka şeyler çıktı
Eğer durumunuz varsa hiç düşünmeyin bir yıldız da sizin olsun
Yedek parça konusunda bildiğim kadarıyla yokluk çekmezsiniz
Hüseyin abimiz (Hus55) seve seve yardımcı olur
G sevdalısıdır

Malum sitede yayınlanmakta olan Ankara'da bir dizel 460 var.
Sayın Cemço'nu topladığı ve görsel olarak tamamen 463 haline getirdiği bir 460 araç daha satılık (motoru 605'e çevrilmişti ama satış öncesi tekrar değişmiş)
Motorun tamamen değiştirilmesi konusunda 2,1lt Sprinter motoru düşünülebilir (150Bg 350Nm) ama denildiği gibi aktarma konusu masraflı

Saygılarımla...
 

Ynt: Gd300 yardım

İbrahim kardeşim amacım zaten kasa olarak 463ü yakalayabilirmiyim demekti.463 seninde dediğin gibi sadece hayal olabilir.ilşallah bir gün diyelim.
Motor değiştirmeyi rafa kaldırdım zaten ama kasa olarak 463 üyakalayabilirsem eşimede sevimli görünürde arabama kuma muamelesi yapmaktan vazgeçer ;D.cevapların için çok tesşekür ederim...
 

Ynt: Gd300 yardım

Alparslan bey görünüm olarak daha önceden toplayan Cemço bey var.
Onun tecrübeleri fazla

Bu konuyu incelemişsinizdir sanırım
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=21308.0

Onun topladığı makine görsel olarak 463'un aynısı oldu
Ve muhteşem oldu diyebiliriz
İlk yerleştirdiği motoru satarken değiştirmiş ama taktığı motor da çok iyi
Şu an malum sitede satılık link vermek istemem bi bakın isterseniz
Kısa zamanda fiyatını çok düşürdüler
Saygılarımla
 

Ynt: Gd300 yardım

Evet o aracı biliyorum hatta sahibi kadar iyi biliyorum diyebilirim.saatlerim gecti fotolarına bakarken ama bana4 kapı bı araç lazım .bı tane 460 bulmuştum Botaş'tan çıktığı gibi duruyodu fiyatida makuldu ama aracın satıldığını öğrendim.kısmet değilmiş alana hayırlı olur inşallah.
Simdi beklicez çaresiz hem keseme hem zevkime hitap edebilecek bı araç .
Bu arada da üstatlardan bilgi almaya devam edip restorasyon aşamalarını netleştirecem.
 

Ynt: Gd300 yardım

bende sizinle yakın arayışlar içerisindeyim umarım en kısa zamanda bulursunuz aradığınızı. dolayısıyla takip.
 



Ynt: Gd300 yardım

vallaha temiz bi gd 300 de ben arıyorum..yani temiz derken öyle çok oynanmamış..ve dizel tercihim =))
 


Ynt: Gd300 yardım

Güvenç bey birkaç araç söyliyeyim .izmirde yaşadığım benim bakma şansım yok belki araçlar hakkında bilgisi olanlar yardımcı olurlar
 

Ynt: Gd300 yardım

Birincisi malum sitede(site ismi vermek etik karşılanmıyor herhalde ama anladın sen onu...)
İst Bahçeşehir de gri renki aracın kilitlerinin olup olmadıgı fotolardan görünmüyor .
 

Ynt: Gd300 yardım

İkincisi ank Keçiören siyah renki sahibi aracını çok övüyor .bununmda kültleri var kliması yok
 



Ynt: Gd300 yardım

Üçüncü Erzurum'da botastan çıktığı gibi duruyor.ilanda iki tane diyor ama birini satmış arkadas.yürüyeninin motorunun iyi olduğunu söyledi satıcı arkadas.Adana'dan Erzurum'a sikintisiz gelmiş .aracın kilitleri yok.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,025
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst