Gd300 yardım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan myfirst Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 71
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,146
Ynt: Gd300 yardım

Bu araçlar hakkında bilgili arkadaslar bizlerle paylaşırsa aracalmadaki önemli bir safhayı atlamış oluruz.
 

Etiketler
Ynt: Gd300 yardım

teşekkür ederim..kardeşim ikisiylede görüştüm..fethiyede yaşadığımı ve burda anlayan usta olmadıgını temiz bi araç istediğimi söyledim..ikiside sorunsuz diyor..erzurumla görüşmedim açıkcası daha...ankara güzel geldi bana tekerlek ve cantları deiştirdi mi canavar gibi olur..sanırım bi 30 kagıda patlıyacak bu iş =))
 

Ynt: Gd300 yardım

Ankaradaki güzel görünüyor gercekten rengi itibari ilede çok hoşuma gitti kiltleri var klima yok zannedersem ankaralı arkadaslardan bı yardım iste anlayan birisi ile bakmakta fayda var.
 

Ynt: Gd300 yardım

vallaha bi gidip görmek şart dediğin gibi..ben bi konu başlıgı açayım ankaradakilere yardım isteyeyim..adam fiyatta hiç inmiyor ama 28 çok değil mi sence de..
 

Ynt: Gd300 yardım

aslında o yaşta bi araç için çok gibi ama şöylede düşünmek lazım erzurumdaki araca 20 istiyolar pazarlık sonunda enson 18 e indi.ankaradakinin durumuna getirebilmek içinenaz 10 lirada masraf edeceksin etti 28.yanlız erzurumun kilitleri yok buda bir kriter bence yani orjinal kilite nekadar paha biçilebilir bilmiyorum.bence 25 gibi bi rakam makul olabilirgibi.şansını dene istersen.
bide şöyle birşey var aracı sen toplarsan ne yaptığını bileceksin neresi değişti nereden arıza verebilir senin kontrolunde olacak vs.vs.vs.....
bilmiyorum kardeşim alllah yardımcımız olsun çıkamıyorum bu hesapların içinden.iki ucu ok lu değnek anlıyacağın.
 



Ynt: Gd300 yardım

vallaha kardeşim haklısın..bir de arabanın yaşı var..birtane 96 model buldum süper bi gd300 72binde sahibi almancı almanyadan yazın fethiyeye geldiğinde kullanıyor bütün kıi yatıyor araç..70bin istedi en son okadar param olsa hiç durmam alırdım adamda çok titiz tanıyorumsigara içilmemiş offroda bir kez bile girmemiş..her 5 binde mercedeste bakım yaptırmıs canavar gibi alet =))
şimdi başka bir ilan var kafamı karoştıran araç çok hoş bir baksan tekirdağ çorlu diyor 35 bin telle aradım 30 bine indi dizel otomatik turbo motoru değiştirmiş..deri ısıtmalı sogutmalı koltuklar..klima takdırmış..adam arabam canavar gibi diyor..69 yaşında bi amca bel fıtıgından dolayı inip binerken zorlanıyormus..ama forumlarıokudum sonradan takılan motor ve tekrardan sonradan takılan turbo..şanzıman değişmiş otamatik olmuş..diferansiyel klitleri duruyor..kafam çok karışık..ankaradaki klima taktırmam şart fethiyede o ölümül sıcakta..birde kız arkadaşımın nazını bunumu aldın klimasız binmem diye çekemem =)) klima, cant , içininfotolarını çektirip gönderttim koltuklar kılıf mılıf yaptıtım deri yakısıo =)) yine masraf yine masraf..maxum bütçem 30 vallaha kardeşim..artık gerisini yavaş yavaşhallederiz..;)
 

Ynt: Gd300 yardım

selamlar
ben erzurumla görüştüm araçlardan biri satılmış diğeri için 17500 son fiyat dedi kilit yok araçlarsa klimada yok motorda fena durumda ama yürür diyo şu an 67000 diyo aama yüzbizde bir sıfırlıyo onun için tam kilometreyi bilmiyorum dedi arkadaş bilginize. ankaradaki araç banada güzel göründü ama görüşmedim
 

Ynt: Gd300 yardım

selam myfirst ve tum G hastalari. coktan katilamadim,kusura bakmayin, islerim cok yogun bu aralar ama insallah tekrar aranizda olacam bundan sonra . land rovercilere meydani cok bos biraktik :D
unutmadan motogezgin kutluyorum verdigin cevaplar super. tam dogrusu !
myfirst, motor degisimi bence ileriki zamanlarda iyi be karar. ne kadar da 617 isimi gorur deseniz uzun yolda biraz yorucu olur. ekstra guc mutlaka aranir belli zamanlarda, hele hele 5 kapi G'de. evet pompa ile ayar olur, performans filtre, disdan birde snorkel araci cok rahatlatir,taaaaa ki bir mutdet sonra biraz daha guc olsa dusunceleri baslayana kadar ::smiley:
ilk isiniz bence motor basinci olcturunuz, sonra pompa, valvit, enjektor ayarlar yaptiriniz. ve snorkel ve performans filtresini yap. hic unutmam 2-3 yilm once spanyol bir yaris izlderim ve bir tane 460 oyle bir gidiyordu ki..... :eek: :eek: inanilmaz !! sonra ogrendim iyi dostum jesus fernandez'den ki arac normal 617 300d'mis. sadece pompa ile oynanmis ve performans filtre ile snorlek takmislar. herseyin basi para ! motor degisimi icin en kolay, ve pratik olani 617a. yani senin motorun fabrikadan cikisli turbo dizel. lak diye oturur ;D
120 beygir normal hali,140-160 beygir cikar. ama sorun, bulmakdir. ben sattim gecenlerde 2200 stg. ve pisman oldum sonra,cunku bulmak cok zor.

almak istediginiz arac temiz ise alin. yavas yavas hersey yaplilir, yeterki temel saglam olsun.

tekrar mektuplari okuyup cevap verecem.yazacak cok sey var !!

selamlar huseyin.
 

Ynt: Gd300 yardım

alperkaf dogru diyor. 250 gd inanilmaz ekonomik ve eski model 617'e gore cok daha sessiz ve konforlu.

605 motor turbosuz haliyle 90-105 beygir arasi sanirim.2500cc motor,yani 2.5 bes piston . siyah kapak motor. ilk cikan c'lerde, w124 son uretim yillarinda kullanilan cok saglam motor. 605a ise onun turbo modeli.
'a' harfi turbo oldugunu belirten isaretdir mercedes icin. ;) 605a 140 beygir civarinda. guzel motor cok zorlanmadan oturur. her iki motor icin en uyugun sanziman ayni motorun sanzimanidir. yol icin vites aralari cok iyi. arazide'de iyi performans saglar. ben yaptim biliyorum.

birde 602 motorlar cok iyi.2900cc, yani 2.9. 5 piston, demir kapak, sanirim 110 beygir. torku cok iyi. 602a ise ucak gibi motor. cok yuksek torka sahip ve 145 beygir gucunde. nazimarundar'in g'sinde 602a var.kibris'a geldi bu arac'la . cok guzel kosuyor ! fakat elektronik pompali. uygulamasi tam ustasini ister. bu motorun birde duz pompalisi var ;) ;)

bende iki tane. birini sattim gecenlerde, 2000 stg civarinda. ev duz pompa ! elektronik ugrasi yok... ayni motordan bir tane daha geliyor bana ingiltereden. duz pompa, ve sorunsuz oturur.klima ve tum aksamlari uzerinde,hiv birsey sokulmedi uzerunde. bu motor turkiye'ye cikis yapar.

selamlar huseyin
 

Ynt: Gd300 yardım

hüseyin bey şiir gibi yazıyosunuz =)) dediğiniz çok doğru mantığıma iyice yattı...acele etmemek lazım önce sağlam kaportalı kazası belası olmayan temiz bi araç bulmak en doğrusu sonra paran oldukça yavaş yavaş işlenir araç..mesala ben sigara tiryakisiydim günde 2 paket sigaraiçen bi adamken birden g tiryakisi oldum ve siagarayı bıraktım..artık en tutkulu keyfim..ki kaldıkı ayda 500 lira para veriodum sigaraya bunu keyfime harcamak yani bir g serisine daha mantıkı geldi ve 70 gun oldu bırakalı..şu kıbrısa gelip sizinle mutlak tanışmak isterdim...kafayı yemek üzereyim g ' sizlikle başlayan hastalığıma artık bir g bile iyi gelmiyecek ;)uykularımda 7/24 aklımdan çımıyor..nasıl bir hastalıktır bu ?
 



Ynt: Gd300 yardım

hüseyin bey temiz bi araç buldum fiyatıda uygun..17 bin diyor..araç 90 binde motor deişmiş ''Mercedes-Benz Om605 çift egzantrikli 2.5 Turbo intercooler motor'' dedi bana sizce nasıldır..
 

Ynt: Gd300 yardım

Hüseyin bey yazdıklarınızdan nasıl askla g ye bağlı olduğunuz açıkça belli oluyor.verdiginiz bilgiler doğrultusunda inşallah hata yapmadan duZgun bir g sahibi olmaya kararliyim.ama malesef g serisi pek yaygın olmadıgı için fiyatlar biraz yüksek.söylediğiniz gibi acele etmeden hem hesabıma uygun gemde sonradan beni üzmeyecek işletim maliyeti düşük bir g bulmaya çalışacağım
Sizi yakalamisken kafama takılan birkaç problem var.
Birincisi kilit olayı kiltsiz bir g almak nekadar mantıklı ?sonradan orjinal olmayan kilit takilanilecegini duydum ama hiç uygulayan görmedim bu mumkunmu?
İkincisi size gelecek motoru tr ye gonderebileceginizi soylemissiniz ama bildigim kadarı ile ikinci el yedek parça ithal edilemiyor bu sorunu asabilirmiyiz
G askınızın hiç bitmemedi dileği ile.......
 

Ynt: Gd300 yardım

dostlar,

Bir şeye merak salmak onu çok istemek sadece para biriktirip veya bankadan para çekip onu almakla olmaz.Takip ettiğim kadarıyla G almak isteyen arkadaşlarımız daha tam olarak G serisini özümsemiş değil.Tabi ki zevkler ve renkler tartışılmaz ama önce şu soruları sormak lazım;

Ben niye G istiyorum
Bu tip araçla ne yapılır ben ne yapacağım
Almak dışında bütçem bu işi götürürmü

Ben senelerce LR gurubu araçlarla haşırneşir oldum yarıştım filan.Eğer kendi mekanik bilginiz tamir beceriniz yurtdışı kontağınız parça temini araştırma yabancı forumlara üye olma vs gibi becerileriniz yoksa G serisi düzgün yapıldığında arıza çıkarmasa bile Anadoluya (ki ben kasabada yaşıyorum)uygun bir araç değildir.
Buralara aracı basit tamiri basit her parçanın temini her ustanın yapabileceği araçlar daha uygun olur.Mesela LR gurubu araçlar.(tabi tüm yazdıklarım kendi fikirlerimdir)

G yi istemek büyük şehirlerde olduğu gibi filanca dizide var veya Hülya Avşar kullanıyor diye olmaz daha doğrusu olmamalı.Gerçek bir doğa offroad tutkunu hayatını bu tip yerlerde geçiren sizi heryere götüreceğinden emin olduğunuz bir araca sahip olup bu aracı çok iyi tanıyıp neler yapabileceğini bilmekmi sizin için önemli.Eğer öyleyse o zaman bana göre hız yapması motor gücü önemini kaybeder.Bu araç Unimogun bir nevi makul arazi aracı haline sokulmuş şekli diye tarif edilebilir belki.Dolayısıyla kilitsiz olmaz örneğin.Bütün bu özellikleri olup yaylı yatak gibi olmuş yay amortisörlede olmaz mesela. Bu araç alımından toplanmasına kullanımına kadar hakkı verilmesi gereken bir araçtır.

Hüseyin bey gibi gerçek meraklılar ben kendisini hus rumuzuyla yabancı forumlarda görüyorum bu bilgilere sahip omak için merakla araştırmıştır muhakkak.Eğer biraz araştırısanız bu aracın neresine ne yağı konacağından tutunda nasıl kullanılacağına kadar bilgiler bulmak mümkün.Bunları aramak bulmak özümsemek ister ancak o zaman ben bunun meraklısıyım demek ve araçtan zevk almak mümkün olur.

Ladaların yoğun ithal edildiği dönemde bir dostum aradı yahu ben Ladayı değiştireceğim ne alayım sen bilirsin dedi .Modelini sordum o senenin modeli ... niye değiştiriyorsun dedim ya hanıma direksiyonu ağır dedi.E hanımı değiştir o zaman ladanın ne suçu var dedim.Lada bu.Diskoteğe istinye parka gideceksen başka bir sürü konforlu araç var.
Türkiyede G nin parçaları stokta yok ancak motor diğer bineklerde varsa filtre vs var.Sipariş etmeye kalkın her bayide ayrı fiyat.Kimisi eski bu bizde yok der çıkar adamlar yaptığı işi sevmiyor.Ben Amerikadan ve Avrupadan getiriyorum.Ha bide uydur kaydır işler var onlardan bahsetmiyorum.Parçası pahallı + 300 dolar rot başı ama benimki hiç değişmemiş 25 senedir de bozulmamış bana göre bu fiyata bedava.Nasıl baktıınıza bağlı...

Ben buradan satılık bir araç aldım sahibi ile dost olduk.Çok memnunum ama 15bin tl masraf yaptım bir tek boya keyfe keder 2500tl onun dışındakiler parça.Ama ORC den süspansiyon geldi filan..Mesela ben 5 ileri manuel şanzıman aradım arazide bana daha uygun.
Ben standart olarak yeni süspansiyon da alsaydım işimi görürdü ama bana lazım olan o değildi.Araba aldığımda mutfak robotu gibi titriyordu şaftlar Halebe gitti geldi şimdi fıstık gibi oldu.Şaftlarda işaret olduğunu bilmezseniz açıları hakkında bilginiz yoksa 3 farklı boy olduğunu bilmezseniz titrer durur daha başka sebepleride var titremenin o ayrı konu.
Yani G ye veya başka arazi aracına meraklandım deyip ne aradığınızı bilmiyorsanız onu araştırmadan almak sonradan hayal kırıklıkları olabilir.
Saygılar
 

Ynt: Gd300 yardım

Sayin motogezgin!!
Açıkcası niye böyle bir yazı yazdığınızın merakı içindeyim .bu konuda fazla kullanıcı yorum yapmadığı için yazdıklarınızı üzerime alıyorum ve niye bilmiyorum ama cevap ihtiyacı duydum.size hikayemi anlatayım ozaman...
Bir sene oncesine kadar bir defender sahibiidim,ekonomik sebeplerden ötürü satmak durumunda kaldım.daha oncesindede çeşitli markalarda arazi amaçlı araçlarım oldu(suziki,niva)araçlarımı topladığımda etrafimdakilerden neyapiyosun kafayimi yedin bu hurdaya bukadar masraf yapilirmi gibi telkinler çok duydum.yani aynı sizin gibi masraftan hiç kacmadim.peki neydi beni bu tür arclara iten yerine sıfır bir araç alabilecekken....
Onuda söyle açıklayayım 20 yasından beri av sporu ile ilgileniyorum,2yildiz cmas daliciyim,amatör fotografciyim,amatör tekne kaptanı belgem ve amatör balıkçı sertifikalarım var.yani anlayacağınız bahsettiginiz Doğanın tam ortasindayim.hal böyle oluncada uygun araç ve ekipman ihtiyaclarım oluyor haliyle.foruma katılma amacımda bu zaten,sitedeki is bilen üstatlardan yardım almak.nasihat edenize dinlerim tabiki ama açıkcası sizin amacınızı çözmüş değilim eğer amacınız bana ve benimgibi arkadaslara yardımcı olmaksa kendi adıma teşekkür ederim...
 

Ynt: Gd300 yardım

motogezgin yine patlatdi !! dogru, dogru ve cok dogru... G biramac araci. swiss army knife gibi. veya pahali bir av tufegi, veya benzeri kiymetli pahali aletler. G ayricalikdir. yolda teksin. ama gordugun zaman heyecandan duramazsin selam verirken.. bu araclar, masrafli, dogrudur. zaten G dusunen insan bu araclarin baska araclardan daha masrafli olacagi bilmsei lazim zaten. ancak soyle bir durum var. aldigin G bakim isteyebilir,bu senin meragina, titizligine bagli.adam var kirilana kadar surer,[mesela bizim kibrisdaki meraksizlar gibi :eek: :eek: ] hic merak yok, sadece dok benzini ve sur ! kirilana kadar !!!

temiz bulursan fiyat yuksek olur. ucuz bulursan taaaaa ki duzgun hale gelsin, pahali aracin fiyatina cikar. ama deger,cunku g'nin modasi gecmez. 460'dan tut, 463 g55'e kadar hepsinde karizma var. hepsinin yeri ayri. G'nin hakkini verecen dogrudur, mercedes bu araca cok zaman ayirdi,cok ozellige sahip. araziye sokmazsan anlamazsin.

ama birde unutmamak gereken bisey var. mesela benim esim G300 463 kullanir. aslinda benim 463'u zapt etti ve anahtari bana vermez artik. off road'a gitmez, difflock nedir bilmez,hic bir ozelligini bilmez. ama biseyi bilir, hemde cook iyi bilir...

ZIRHLI ARAC KADAR GUVENLI,VE EMNIYETLI. BU SEBEP TEK BASINA YETER. ESIM KIZIM VE YENI UYEMIZ BU ARACDA COK GUVENDE,. DAHA NE DEYYIM KI..
parca konusu eskisi gibi kotu degil. o isi cozduk. almanyadan guney kibrisa,oradan'da kuzeye. turkiye'ye de aktarmak zor degil,nasil olsa herkesin burda bir akrabasi var. en azindan ogrenciler var :D nadir abi cok iyi bilir,degilmi nadir abi ;)
 



Ynt: Gd300 yardım

guvenc. aracin statistikleri guzel ! resim varmi? ic disi nasil. merak ettim. belki burdan biri gidip yakindan inceler senin icin.

ha,, difflock yoksa buluruk. bende simdi su an bir adet arka dingil var. uzerinde orijinal diff lock pompasinin monte edildigi yuva hazir. yeni pompam da var. eksik nedir? orta konsulda bulunan cekme kollari. araya hidrolik baglanti hortumlar cekildimi is tamam. yola cikan yolda kalmaz. hersey bulunur.. ;) yeterki ilk adimi atip g'yi alin.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,025
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst