Gd300 yardım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan myfirst Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 71
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,146
Ynt: Gd300 yardım

sevgili kardeşim yazıyı bir daha okumanı rica edeyim.üzerine alınacak bir şey yok.ama dif kilidi şartmı diye sorarsan bende diyorumki ne yapacağına bağlı light offroad sa luzum yok.estafurullah hiç bir konunun uzmanı veya üstadı değilim haddimi bilirim.Ama bu forumların gerçek işlevlerini yapabilmesi için insanların ilgilendikleri konularda biraz bilgi sahibi olup bilgi alış ve verişi yapması lazımdır yoksa.Forumlar arada baktığın okuyup sıkıldığın şeyler olur bu senin içinde benim içinde geçerlidir.

Biraz araştırma gerçek ihtiyacı ve neden nasıl sorularını ortaya çıkarır.Bazen bu forum da okuyorum.x ebatta lastiğe ne hava basayım diye
Gene aynı şey önce üretici bilgileri lazım sonra aracın sikleti ebat nerede kullanacağın hava ısısı asfalt toprak kum kalitesi vs vs bunları herkezin bilmesini veya bilmek zorunda olduğunu bekliyemeyiz...ama biraz ön araştırma ve arkasından doğru soru soran için daha iyi olmazmı cevap verecek kişi de ona göre detaya girer öyle değilmi?

Yazıyı yazma sebebim ise sizi üzmek değil cevabı o ve bu yazının içinde
saygılar
 

Etiketler
Ynt: Gd300 yardım

motogezgin bence en azindan arka diff lock sart. mercedes firmasi g'ye on ve arka stabilze kolu taktigi icin suspansiyon esnemesi daha az mesela lr'den,o yuzden g'de diff lock standart avrupada. birde lr'in arka sustalama prensipi daha esnekdir G'den. o bir avantaj saglar. fakat lr g gibi yavas yavas gecmez engeli,perende alir ve hiz ile gecer. dikkat edin youtube'd aki videolara...botas tabii ki para kurtarma pesinde. extreme off road amaclari yok. biz burda 8-10 g'ci arkadasiz ve diff locksuz arazi asamayiz [surdugumuz kosullar maksimum limit diyebilirim.]

nazim arundar kardesimiz benden on arka diff lock'lu dingil seti aldi ve botas G'sine takdirdi ve arazide iyi olan arac canavar oldu. onun da gorusunu alin,,,

fabrikadan cikma standart olan on ve arka diff lock G'yi suru'den ayiran en onemli olay. ve G'nin en buyuk silahi, bence...

selamlar, saygilar. yazilarimda hata varsa sorry arkadaslar,kotu niyetimiz yok, sadece muhabbet :D
 

Ynt: Gd300 yardım

huseyin kardeş tabi ki kilit şart..bence öne de şart.
Ama bütün bunlar ne yapacağına bağlı söylemek istediğim o.senin Kıbrısta Brt TV nin yanından giren toprak ralli etabını geçeceksen şart değil.söylemek istediğim bu
 


Ynt: Gd300 yardım

brt'ni yanindan giren etaba subaru impreza ile girmek daha heyecanli olur motogezgin. g ile dag daki bayrak varya, hani gavurlar guney kibrisin her yerinden gorur, hatta uzaydan bile gorunur,iste biz diff loclklari oraya cikarkenkullaniriz kardes ;) ;)

olay ne biliyormun....diff locklarin tadina baktimin, normal 'light off road' supermarket'e gider gibi olur ;D
 



Ynt: Gd300 yardım

Hüseyin bey tabiki maksat muabbet ve bilgi almak..ama motogezginin dediği gibi değil..çünkü bir şeyi istemek başarmanın yarısıdır..50 yaşında bir adam okuma yazma bilmiyor diye ögrenemiyeceği anlamına gelmez..fethiyede offroad pistleri yapılıyor..gören heveslenir..bu bir merak bu bir istek..keyfekeder olsa bu sitede işimiz ne neden sorular soralım , tabiki ögrenmek için 6 aydır araştırıyorum bişeyler öğreniyorum uğraşmayı ve zor olanı seviyorum))..o kadar güzel koylar varki yaşadığım yerde..sadece arazi araçları değil arazi canavarlarıyla inebilirsiniz o koylara..ki bir koyda kamp yapmak sevgilinle=)) biz türkler romantik sevecen sıcak kanlı insanlarız yaşamayı ve insanları seviyoruz..hüseyin bey aracın resmini motorunu en kısa zamanda çekip göndereceğim size..
 


Ynt: Gd300 yardım

Sayın motogezgin!
Yazdıklarınızın yanlış anlamadan kaynaklandığını düşünüyorum zira ilk yazılarımdan itibaren kilit olayını çözmeye çalıştığımı görebilirsiniz .kilitsiz araç almak nekadar mantıklı derken zaten mantiksiz olduğunu söylemeye çalışmıştım .araştırma yapılması konusunda haklı olabilirsiniz ama malim tr de cokfazla g yok dalayisi ile uygun doküman ve yol gösterecek usta bulmada zorlanıyoruz . Bu sebeple forum sitelerinden yardım alıyoruz normalide bu degilmidir
Evet dogrusu mb hakkında bilgim çok yok ama mesela lr hakkında master im var diyebirim.Simdi bir arkadas bana defender in gücünü nasıl arttırırım dese puma veya nissan 3000 makineattir,lukAs pompayı bosh la değiştir ,lt77nin dislileriyle oyna derim ve hiç gocunmam gocunacaksamda cevap yazmam.
Yazdıklarınızın yanlış anladığımı yazmışsınız .hakkınız olabilir sanal alemin soğukluğundan oluyor malesef,eger bende sizi uzduysem ozur dilerim.umarim en kısa zamanda bir arc toplarım ve sizlerle sabaha kadar kampta bu konuları tartisabiliriz....
 

Ynt: Gd300 yardım

Kesinlikle haklısınız nadir bey sagolsun huseyinbeyin sorulara nasıl dikkatle hiç usenmeden cevap yazdığını,bilgi paylaşarak büyür mantığı ile bilgilerini hiç sakinmadigini diğer konulardada gördüm.
Ne diyeyim en kısa zamanda tanışma dileği ile....
 

Ynt: Gd300 yardım

HUseyin Bey,

86 300 gd miz (botaştan çıkma) için dif lock a ihtiycımız var. Gördüğüm kadarıyla sizin için fazla zor değil. Yardımcı olabilir misiniz*

Teşekkürler
 



Ynt: Gd300 yardım

Alparsalan ne yaptın kardeşim..bulabildin mi araç..aldın mı ?
 

Ynt: Gd300 yardım

Alparsalan ne yaptın kardeşim..bulabildin mi araç..aldın mı ?
 

Ynt: Gd300 yardım

Alparsalan ne yaptın kardeşim..bulabildin mi araç..aldın mı ?
 

Ynt: Gd300 yardım

Yok be güvenç nerde.. Beklemedeyim hala.cokta ecele etmiyorum açıkcası ,acele etmek araç alırken hatalara sebep oluyor tecrubelerimle sabittir.
Tek üzüntüm su yağmurları kaçırmak ne yapalım seneye artık .sebzende iyi haberler bekliyorum bu arada...
 

Ynt: Gd300 yardım

vallaha derler ya 7 düvele haber saldım..bende dahil olmak üzere herkez araştırıyor..tabiki acele etmemek lazım..yağmur çamuru dert etme..yazın gel fethiyeye misafirim ol..ben seni götürürüm araziye..deniz manzarası da güzeldir... babadağının yollarını yapmasalardı tam süper olacaktı lada nivayla cıkıyorduk arabanın kaldığı yerde mangal yakıyorduk..ama her yeri özelleştirip asvaltladılar yollar yaptılar..yamaç paraşütçüleri için..ama yol bitmez el değmemiş eşşeklerin bile inip çıkamadığı koylar var..oralara iner çıkarız ;)
 



Ynt: Gd300 yardım

Kardesim Allah kolaylık versin.inşallah kısa sürede gonlundeki Aslan'a kavuşursun .fazla acele etme alacağın yanlış bir kararla bütün ekonomini alt üst edebilirsin,yas itibari ile bu tip araçlar sıkıntı yaratabiliyor.daha önce topladığım land i 3,5 masraf eder binerim diye başladın araç hariç yaptıgım masraf 20000 i buldu.
Bence önce iyi bir Mercedes ustası araştır önce onunla konus.eski ustalardan olsun.sana sıkıntı çıkarabilecek noktalarını söyleyebilir belkide bulduğun araçlara beraber bakarsınız daha sağlıklı olur.
Sonrasindada zaten gezenbilirciler sagolsun her türlü konuda yardımcı oluyorlar...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,025
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst