Gelibolu Civarında Yapacağım Gezi İçin Tavsiyeye İhtiyacım Var

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RedlinE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,489

RedlinE

Land CRUISER VX 80 HDJ-1
Yer
İstanbul
Gelibolu taraflarında dağ bayır gezebileceğim bir yerler var mı? Araç vx 80
Bu arada o taraflarda bizden birileri var mı?
Ailemle gidebileceğim sakin gol veya sahil yerleri de çok iyi olurdu.
Hele birde koordinatlar varsa oda süper olurdu.

Etiketler
Ynt: Gelibolu Civarında Yapacağım Gezi İçin Tavsiyeye İhtiyacım Var

Mucahit bey merhaba,

Daha önce gitmediyseniz mutlaka Gelibolu Yarımadası'nı, şehitlikleri ve siperleri ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Üstelik bu aralar çok kalabalık olmaz, rahat gezersiniz. Turla değil de, araçla çok rahat geziliyor. Özel bir tur olmadıkça sadece belirli yerlerde kısa vakit geçiriyorlar. Ama aracınızla gitmek istediğiniz yere gidiyor, istediğinzi yerde dilediğiniz kadar kalabiliyorsunuz. Mutlaka ya yerel bir rehber tutun (günlüğü 100-150 Lira) yada bölgeyi çok iyi anlatan rehber bir kitap edinin. Resmi tarih üzerinden olayları anlatan kitapları tercih etmeye özen gösterin.

Sizin için Google Earth programıyla açılacak bir harita yükledim. Google Earth açılınca soldaki menüden "Gelibolu Yarımadası" üstüne sağ tıklayarak özelliklerden donukluğu dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
http://bbs.keyhole.com/ubb/ubbthreads.php?ubb=showthreaded&Number=1243603

Haritanın orjinalı;
http://www.canakkale.gov.tr/images/Haritalar/Gelibolu_Harita.jpg

Yarımada hakkında her türlü bilgi;
http://www.canakkale.gov.tr/Anit_Sehitlik_Mezarlik/SEHITLIK.htm

Sedat Bey ilginize teşekkürler. 15/20 gün oralarda olacağımız için şehitlikleri gezi planımız var di bilgilerde çok iyi oldu. Yanliz haritayı indirdim ama açamıyorum. Program önerirseniz sevinirim. Şehitlik bilgilerini de çıktısını aldım kızım 8 yaşına geldi artik bazı şeyleri yüzeyselde olsa görmesi öğrenmesi gerek. Oğlan serseri 4 yaşında daha toyotaya tapıyor dolaşsın da ne olursa olsun.

demirci koyu kesinlikle görülmeli..

Foto047.jpg

Foto045.jpg

Mücahit Bey Gelibolduda 20 gün kadar kalacaksanız birde Gökçeadayı görün derim. Hemde öyle çok fazla zaman ayırmanıza gerek yok. Bir günde aracınız varsa altını üstüne getirirsiniz. Hergün kabatepeden feribot var saat başı ve gece 23:00'a kadar ve ayrıca yanılmıyorsam 15 Ağustosta ada da Rum köyü olan Tepeköy'de Meryem Ana Festivali oluyor her yıl ve görülmeye değer. İyi geziler

ben çanakkale 18 mart ögrencısıyım çok muhteşem biryer yerınızde olsam ezine/geyikli iskelesınden boazca adaya geçerım çok güzel biyerdir :smiley: assosı a unutmamak lazım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR