Gerber Bear Grylls Multi Tool & Fire Starter

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mertboz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,897
Ynt: Gerber Bear Grylls Multi Tool & Fire Starter

hepimiz ticaret nedir biliyoruz 1 alıp 3 e satmanın adı ticaret olamaz.

Etiketler

Fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olmayı yeğlerim az çok ticareti,de biliyorum siz dilediğiniz yerden alın ben dilediğim yerden ok.

Ortadaki mevzu ordan almayın buradan alın değil, bilgi sahibi olabilmek için önce okumak, dinlemek gerekir.Sebeplerini net olarak ifade ettiğim halde karşıt fikir bunu çürütecek bilgiler vereceğine hala eksik bir takım bilgiler ile havaya atılan laflar dan başka birşey yok.Kusura bakmayın ama demek ki ticaretten az çok ta anlamıyorsunuz. Bu bakış açısı ile yurdunuz esnafına saydırmaya devam edin.Konuyu kendi adıma noktalıyorum çünkü Hz Mevlana nın dediği gibi" Cahillerle girdiğim her tartışmayı kaybetmişimdir."

karkurdu' Alıntı:
hiç uğraşmayın amazon dan falan. www.dagevi.com da ürünler vardır. Ürünler bende mevcud kullanmaktayım.Gayet başarılı ürünler aklınızda soru işareti kalmasın.Netice de gerber farkı...

O halde bu sözlerde size ait değil ordan almayalım sizin dediğiniz yerden alalım

Hz mevlana,nın bir sözü daha var lafa bakarım laf,mı diye.....

Siz gerçekten konuyu okuyor musunuz takip ediyor musunuz merak ediyorum. Ben bu öneriyi söz konusu yurt dışı alışverişi ve uğraştırıcı olduğu için bir Türk sitesini tavsiye ettim.Bir sonra ki mesaj da yazdığım gibi de tekrar diyorum, ben bu mağazanın sahibi veya bir outdoor tüccarı değilim, dolayısı ile kimsenin reklamını yapmak bana düşmez.Kurduğum cümleye yanlış bir anlam yükledi isem affola benim hatamdır fakat telafisini farkında olmadan yazdığım bilmem kaç mesaj da yapmışımdır sanırım.Ama mesajlarıma karşılık içi boş lakayit tarzda Türkiye de bu işin ticaretini yapan insanları kötüler mesajlar yazıldı çizildi.Bende buna binaen elimden geldiğince durumu açıklama gayretinde bulundum ama farkettim ki aynı tas aynı hamam.Benim niyetim konuyu karşılıklı dalaşmaya çekmek değil.Forum tarzı sitelerin amacı bilgi alış verişi , yanlışları doğruları bulmaktır. Aslında bu konuya mesaj atmayacaktım fakat bu şekilde karşılıklı dalaş şeklinde havada kalmasını istemedim. Ben sahip olduğum fikrin neden ve sonuçlarını ortaya koydum. Sizde madem bu ticaret konusuna hakimsiniz, sizden de sahip olduğunuz değerli fikirlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum ki bende varsa bir yanlış onu da düzeltelim.
Bu arada Hz Mevlana gerçekten güzel söylemiş" Lafa bakarım laf mı diye, söyleyene bakarım adam mı diye." İnsanın hayat felsefesi olarak benimseyesi geliyor...

Söylemek istediğim ticari ahlaktan kasıt 42 dolarlık ürünün 130 dolara satılması ithalatçı firma % 40 kar marjı koysa eğer kendisi dağıtmıyor ise distrübütör firma,ya
veriyorsa % 40 da o koysun perakendeci,de %40 etsin düz hesap %120 aradaki fark hala uçurum yerli esnaf kazansın ama bende kaybetmeyim konuda başka yöne gitmesin

yurtdışı alışveriş hiç uğraştırıcı değil geçen ay bear ın sabit namlu av bıçağını sipariş ettim 50 $ gibi bir rakama bir haftada elimdeydi,aynı yolla ürünü getirtip 50 dolara aldığın malı 250 dolara satmanın adı ticaret değildir...

bu kısa yoldan zengin olma anlayışı, ticaret böyle yapılmaz yapılırsa adı ticaret olmaz

suleymani' Alıntı:
yurtdışı alışveriş hiç uğraştırıcı değil geçen ay bear ın sabit namlu av bıçağını sipariş ettim 50 $ gibi bir rakama bir haftada elimdeydi,aynı yolla ürünü getirtip 50 dolara aldığın malı 250 dolara satmanın adı ticaret değildir...

+1 Kesinlikle katılıyorum.

Ben görmeyeli baya alevlenmiş konu ama bencede kar marjını bu şekilde tutarak satış yapmanın sebebi olarak serbest piyasa ekonomisi kardeşim satarım demek çok yanlış. Ayrıca aracı olayınıda anlam veremedim gerber kendi sitesinde bile 50 dolara satıyor tamam alım miktarın az olduğundan iskonto alamazsın ama ben bu outdoorcu arkadaşların karlarının hiç de azımsanmayacak düzeyde olduğunu düşünüyorum.

Hiç bir sektör de azımsanmayacak gibi değil.Şöyle izah edeyim.50 dolarlık ürünü örnek olarak alırsak, Gerber bunu birinci el olarak ne kadara imal ediyor onu düşünmek gerekir.bu ürün bir parti de fabrikadan on binler ce adet olarak çıkıyor, sanıyor musunuz ki gerber bunu 30-40 dolara imal ediyor da 50 dolara satıyor?? En fazla olsun olsun 10 dolar olsun tekinin imalatı.Gerber in sadece bir tanesinde elde ettiği karı düşünün ki bu adamlar en ucuz piyasa fiyatını belirleyerek karın allahını sürümden yapıyor.Bir çok ürünü de distiribitor firmalara bir iskonto bedeli ile yolluyor, onlar da üstüne karını koyup perakendecilere dağıtıyorlar.En son kar konarak ise ürünler bize satılıyor.Bunu getirten outdoor tüccarları için ürünün gümrük bedeli, kargo bedeli vs vs bir çok masrafı var. Hele ki Türkiye gibi outdoor sektöründe gıt olan bir ülke de ki tüccar bu ürünü getirsin getirsin 20 tane getirsin.Adamın sürümden kazanma şansı yok.Her aletten 10-20 tl kazanmasını bekleyemezsiniz ki.Bu düşünce ile toplama vurduğunuzda 20 aletten 200 bilemedin 300 tl kar yapar. Kusura bakmayın ama bunun içinde uğraşmaya değmez.Aldığınız mal sizin ödeme vadenize kadar size kazandırmıyorsa her türlü zarar etmişsiniz demektir. Ben kesinlikle düşük kar marjı olduğunu söylemiyorum sadece mantıklı bir açıklaması olduğundan bahsediyorum. Hiç bir esnaf ben fiyatı boru kıvamında yapayım alan alır almayan almaz diye düşünmez.Hele ki internet alış verişinde sizin de bahsettiğiniz gibi yurt içi yurt dışı farkının kalmadığı bir devirde.Her kez iki taraf için de uygun olanını ve malı olabildiğince hızlı eritmeyi planlar.Ha deseniz ki x marka dünya çapında yaygın su gibi satılan bir ürün yurt dışında bu fiyat burada 5 katı, gelin o tüccara berabrer sövelim ama burada özel, kolay kolay satılmayacak, ancak hastasının alacağı bir üründen bahsediyoruz.Sözün özü yurt dışında ki adam bu aletten ne kadar kar ediyorsa, bizim tüccar da o kadar kar ediyor.Onlar ilk elden yüksek iskonto ile alım yaparak sürümden kazanç elde ediyor, bizimkiler de üstüne kar koyarak.

Yanlış anlaşıldığı için tekrar ve son kez söylüyorum, Ben kimseye oradan alma buradan al demiyorum, haddim değildir.Herkez bütçesine göre alış verişini dilediği yerden dilediği şekilde yapmakta özgürdür. Hiç bir şekilde kar marjı düşüktür su fiyatına malzeme satıyorlar demiyorum,Sadece mantıklı bir açıklaması olduğundan bahsediyorum. Ve de diyorum ki şapkayı öne alıp kendi ülkemiz esnafı hakkında ileri geri konuşmadan önce sizi iki kere düşünmeye davet ediyorum.

kendi ülkemizin esnafını elbette biliyoruz
tutturabildiğine yapılan satışları, 1 e alıp 3 e satmayı, garantili mal deyip ilk arızada kullanıcı hatası demeyi, bakım gerekir denilen
malzemeyi bakım adı altında temizlik malzemeleri ile silip geri veren esnafı hepimiz gördük biliyoruz.
şimdi; a-bu anlattılarınızı elbette biliyoruz ama internetten bile bu kadar basite alınan bir malzemeyi heleki stok tutmayan esnafın kendisinin getirip sattığını düşünürsek böyle bir kar olmamalı b-aldığınız mal ve ödeme vadesindeki ilişki demişsiniz günümüzdeki faizler ortada senelik mx%20 hesap edin bakalım o kar ile kaç senelik stok tutarsınız. Sayın arkadaşım bahsettiğin hiç bir ilişki o karları açıklayamaz. Bu durumda kimse, dediğin gibi benim ülkemdeki esnafta kazansın diyemez kaldıki mal zaten ithal. Niye cebimdeki paranın bir kısmını adamın arabasına evine harcayayım yurtdışından alırım olmadı böyle fahiş fiyatlara satılan ürünleri kullanmam olur biter.

Şapkayı koydum önüme ticaret ahlakı lafımı,da geri aldım bu ahlak,lı ticaret erbabı firmalar,dan da özür dilerim bu kar marjları onlar için az bile bu millet için yaptıkları hizmetin karşılığın,da umarım konu kapanmıştır

Belli ki konuşarak varabileceğimiz bir nokta yok. Herkezin fikrine saygı duyuyorum.Şayet farkında olmadan ileri gittiğim noktalar oldu ise konuya dahil olan üyeler den özür diliyorum. Paylaşımla kalın...

karkurdu' Alıntı:
Belli ki konuşarak varabileceğimiz bir nokta yok. Herkezin fikrine saygı duyuyorum.Şayet farkında olmadan ileri gittiğim noktalar oldu ise konuya dahil olan üyeler den özür diliyorum. Paylaşımla kalın...

+1

Ortada saygı duyacağınız fikir kaldımı çoğunluğun söylediğine kulak tıkadınız saygı bizden olsun sizede iiyi paylaşımlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR