<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Gezen Ferozacılar Sohbet Köşesi</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="forester" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
forester' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Arkadaşlar,<br />
<br />
Önümüzde ki Cuma Feroza'mı muayeneye götüreceğim, bizim araçlardaki arkadaki çeki demiri standart ama muayenede bir sıkıntı yaratacakmı bilmiyorum, tecrübesi olan varmı?<br />
<br />
Geçen cuma gaz sızdırmazlık raporu aldım, Hadımköy'e de bir hafta önce açılmış, bana 3 km uzak ama bilmediğimden taaaaa Kumburgaz'a gidip 4 saat bekledim, sızdırmazlık raporumu aldım, orada muayene yapan mühendisler aynı zamanda LPG yi daha verimli kullanmak için muayene esnasında bilgide veriyor, meğersem benim kumanda anahtarı bozukmuş, araç stop edince veya kontak yarım açık motor çalışmazkende LPG yi havaya gönderiyormuşum. Yeni anahtar taktırdım.<br />
<br />
Bu arada beraber yaptığımız geziden bu yana Feroza'yı benzinle kullanıyorum, benim aracın motoru benzinle çok daha iyi performansa sahip oluyor. LPG ile 3 le çıkabildiğim yokuşu benzinle 5 le rahatlıkla çıkabiliyorum. Bu konuda fikri olan LPG'den daha iyi performans almayı başarmış arkadaşımız varsa, bilgilerin paylaşırsa sevinirim.<br />
<br />
Saygılar<br />
<br />
Ersan
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
Merhabalar Ersan bey,<br />
ferozalarda hem lpgde hem benzinde aynı performansı elde etmek mümkün değil(miş)<br />
aynı konuyu bende danışmıştım ustama,onun söylediğine göre motor avans ayrları ya benzine yada lpgeye göre ayarlanıyormuş<br />
iki yakıtın yanma derceleri farklı olduğu için bu,ikisinin arasındaki performans açığı sıralı sistem lpg de önlene biliyormuş,fakat bunuda ferozaya uygulamak mümkün değil karbüratörlü olduğu için.<br />
<br />
saygılarımla</div>