forester' Alıntı:Arkadaşlar,
Önümüzde ki Cuma Feroza'mı muayeneye götüreceğim, bizim araçlardaki arkadaki çeki demiri standart ama muayenede bir sıkıntı yaratacakmı bilmiyorum, tecrübesi olan varmı ?
forester' Alıntı:Arkadaşlar,
Önümüzde ki Cuma Feroza'mı muayeneye götüreceğim, bizim araçlardaki arkadaki çeki demiri standart ama muayenede bir sıkıntı yaratacakmı bilmiyorum, tecrübesi olan varmı?
forester' Alıntı:Cemal Bey, Merhabalar, çok haklısın araç kancalı olarak üretilmiş diye biliyorum ben, gerçi bendeki servis klavuzlarında Tayfun Beyin bahsettiği şekilde bir çeki aparatı gözüküyor ama, yollarda gördüğüm Feroza'ların hemen hemen hepsinde Nato tipi kanca var. Dediğiniz gibi araç ithal edilirken veya bir yerlere tescil edilirken kancalı olarak tescil edilmiş olsa bile yurdumuz insanını hepimiz tanıyoruz, binbir güçlük çıkartmak için daha fazla efor sarfederler. Ben bu akşam vinci ve kancayı söküp öyle gideceğim yarın sabah muayeneye, gerçi vince ve kancaya hafif kusur yazıyorlarmış diye duydum ama ne olacağı kime çatacağımız belli olmaz. Hem söktüğüm vincin ve kancanında bir bakımını yapmış olurum.
Saygılar
Ersan
teşekkür ederim..tayfunsozer' Alıntı:Cevdet Bey iyi Günler.
Benim aracımda LPG yok.Benzin tüketimi şartlara göre çok değişiyor.Soğuk havalarda Şehir içi ve kısa mesafe kullanımda tüketim 100 km.de 15 lt.ye çıkabilirken ,iyi hava şartları ve uzun yolda 10 lt.ye düşüyor.Tabi yol ve arazi şartları ile standarttan geniş ,çapı büyütülmüş lastiklerin de sonucu etkilediğini unutmamak gerekir.(DX modeller hk.size yazdım) Hem günlük hem de arazide kullanıyorsanız ve çok km yapıyor iseniz LPG düşünebilirsiniz.Enjeksiyonlu modellerde daha verimli olan lpg tüketimi benzine göre % 15-20 artış göstermesine rağmen ucuzluğu nedeni ile %35-45 ucuza geldiği söyleniyor.
Saygılarımla,
Tayfun Sözer
forester' Alıntı:Cevdet Bey,
Merhabalar, benim Feroza LPG'de 0,29 TL/km, benzinde 0,5 TL/km harcıyordu, sonra benzindeyken daha fazla hava girmesini sağlayan bir mikser, ve klape yaptım, hava alışınıda şnorkelden yapınca benzin maliyetim 0,39 TL/km kadar düştü, ama en önemlisi benzinle kullanınca motor kendine geldi ve daha iyi performans vermeye başladı. Şimdi hiç LPG ile kullanasım gelmiyor
Ön tampona vinç için ben bir iki resim eklemiştim ( http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=6040.0 ).
Saygılar
Ersan
hocam araç muayenesinde problem'mi oluyor vinç ?forester' Alıntı:Cevdet Bey,
Tamponu bizzat ben kesmiştim. Ama kesmeden takmam mümkün değil di, en azından benim aldığım vinci takmak mümkün değildi. Az envelde yarın sabah ki araç muayenesi için söktüm.
Saygılar
Ersan