Gezen Ferozacılar Sohbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tayfunsozer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 335
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,426
Ynt: Gezen Ferozacılar Sohbet Köşesi

ekte sinekli ve cevresini, yorumlariniza sunuyorum. [attachment=1][attachment=2]

ABCD0009.jpg

ABCD0011.jpg

ABCD0020.jpg

Etiketler

Arkadaşlar Ersan veTurgut Beyin önerileri hakında düşüncelerinizi bekliyoruz. İş bağım olmadığından benim için her yer,tarih ve süre uygundur.Nisan ayı için benzin rezervimi hazırladım :smiley:Yapılacak geziler için genel anlamı ile düşündüklerim ise şöyle:

1-Çoğunluğun uygun olduğu bir tarihi öncesinden belirlemek.( Nisan sonu-Mayıs başı gibi)
2-Günübirlik geziler için arkadaşların keyif alacakları, yenilerin kendilerini deneyecekleri (Bu ben oluyorum galibağa) ağır-Orta zorlukta parkuru olan çamur-dere-tepe arazileri seçmek.
3-Kamplı geziler için, hazır kampinkler değil de,ailecek doğa ile haşır neşir olunacak,insan elinin az değdiği ama güvenliğimizi sağlayabileceğimiz, güzergahında doğa harikalarının,görülmeğe değer tarihi değerlerin bulunduğu bölgeleri seçmek.( Kamp alanı oluşturma,Kendi imkanlarımızla yapılacak Ocak-Mutfak ,Wc,Kötü hava şartları ile mücadele için hazırlık.Çadırlar,uyku tulumları ,ihtiyaten Mini jeneratör, ısınma-aydınlatma gereçleri ,sıcak havalar için mini buzdolabı-invertör ,Sağlık ve ilkyardım gereçleri vb.)Güvenlik Avcı arkadaşlardan,Yemekler Becerikli arkadaşlardan,Balıklar amatör-Profesyonel balıkçı arkadaşlardan ;D,Taşıma-Lojistik Römorklu arkadaşlardan ;) Müzik eğlence benden :D

Kamp ateşi sönmeden Gezi'yi pişirelim.
Sevgi ve saygılarımla
Tayfun Sözer

forester' Alıntı:
Arkadaşlar,

Önümüzde ki Cuma Feroza'mı muayeneye götüreceğim, bizim araçlardaki arkadaki çeki demiri standart ama muayenede bir sıkıntı yaratacakmı bilmiyorum, tecrübesi olan varmı ?

Ersan Bey İyi akşamlar.

Ferozaların üzerinde üretimden (U) şeklinde bir demir var.Yanılmıyorsam sizde Nato Tipi -Kurtağzı kanca vardı.Benim aracım ben satın almadan hemen önce üzerindeki (U) çeki kancası ile (yaklaşık 5 ay önce) muayeneden geçmiş.Eğer Ruhsatınıza işli değilse Kurtağzı dikkat çekebilir.Sanırım 2 ya da 4 civata ile tutturulmuştur.Gitmeden önce sökebilirsiniz.

Saygılarımla,
Tayfun Sözer

forester' Alıntı:
Arkadaşlar,

Önümüzde ki Cuma Feroza'mı muayeneye götüreceğim, bizim araçlardaki arkadaki çeki demiri standart ama muayenede bir sıkıntı yaratacakmı bilmiyorum, tecrübesi olan varmı?

Ersan bey selamlar.Nato tipi kanca bizim araçların orjinal bir parçası,aracın menşei şahadetnamesindede belirtiliyor,onun için muayenede herhangi bir şey dememeleri gerekiyor.Hatta Salih DALCI abimiz aracın menşei şehadetnamesine bir şekilde ulaştı ve aracının ruhsatına römork çeker ibaresini yazdırttı.Ben ruhsat çıkarırken malesef 400 tl.masraf ederek çeki demirini işlettim :(
Şimdiden size kolay gelsin,7.aydada benim muayenem var :smiley:

Cemal Bey, Merhabalar, çok haklısın araç kancalı olarak üretilmiş diye biliyorum ben, gerçi bendeki servis klavuzlarında Tayfun Beyin bahsettiği şekilde bir çeki aparatı gözüküyor ama, yollarda gördüğüm Feroza'ların hemen hemen hepsinde Nato tipi kanca var. Dediğiniz gibi araç ithal edilirken veya bir yerlere tescil edilirken kancalı olarak tescil edilmiş olsa bile yurdumuz insanını hepimiz tanıyoruz, binbir güçlük çıkartmak için daha fazla efor sarfederler. Ben bu akşam vinci ve kancayı söküp öyle gideceğim yarın sabah muayeneye, gerçi vince ve kancaya hafif kusur yazıyorlarmış diye duydum ama ne olacağı kime çatacağımız belli olmaz. Hem söktüğüm vincin ve kancanında bir bakımını yapmış olurum.
Saygılar

Ersan

selam arkadaşlar..
ferozalarımız'ın benzin tüketimi nasıldır ben hiç kullanmadım benzinle :smiley: bu konuda fikir sahibi olan (eski kullanıcılar daha iyi bilir) yazabilirmi ?
artı,birde ön tampon'u bozmadan makara takma olanağı olurmu acaba ? zira orjinallikden ödün vermek'de istemiyorum....

DSC_2779.jpg

Cevdet Bey,

Merhabalar, benim Feroza LPG'de 0,29 TL/km, benzinde 0,5 TL/km harcıyordu, sonra benzindeyken daha fazla hava girmesini sağlayan bir mikser, ve klape yaptım, hava alışınıda şnorkelden yapınca benzin maliyetim 0,39 TL/km kadar düştü, ama en önemlisi benzinle kullanınca motor kendine geldi ve daha iyi performans vermeye başladı. Şimdi hiç LPG ile kullanasım gelmiyor :smiley:

Ön tampona vinç için ben bir iki resim eklemiştim ( http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=6040.0 ).

Saygılar

Ersan

Cevdet Bey iyi Günler.

Benim aracımda LPG yok.Benzin tüketimi şartlara göre çok değişiyor.Soğuk havalarda Şehir içi ve kısa mesafe kullanımda tüketim 100 km.de 15 lt.ye çıkabilirken ,iyi hava şartları ve uzun yolda 10 lt.ye düşüyor.Tabi yol ve arazi şartları ile standarttan geniş ,çapı büyütülmüş lastiklerin de sonucu etkilediğini unutmamak gerekir.(DX modeller hk.size yazdım ;) ) Hem günlük hem de arazide kullanıyorsanız ve çok km yapıyor iseniz LPG düşünebilirsiniz.Enjeksiyonlu modellerde daha verimli olan lpg tüketimi benzine göre % 15-20 artış göstermesine rağmen ucuzluğu nedeni ile %35-45 ucuza geldiği söyleniyor.

Saygılarımla,
Tayfun Sözer

forester' Alıntı:
Cemal Bey, Merhabalar, çok haklısın araç kancalı olarak üretilmiş diye biliyorum ben, gerçi bendeki servis klavuzlarında Tayfun Beyin bahsettiği şekilde bir çeki aparatı gözüküyor ama, yollarda gördüğüm Feroza'ların hemen hemen hepsinde Nato tipi kanca var. Dediğiniz gibi araç ithal edilirken veya bir yerlere tescil edilirken kancalı olarak tescil edilmiş olsa bile yurdumuz insanını hepimiz tanıyoruz, binbir güçlük çıkartmak için daha fazla efor sarfederler. Ben bu akşam vinci ve kancayı söküp öyle gideceğim yarın sabah muayeneye, gerçi vince ve kancaya hafif kusur yazıyorlarmış diye duydum ama ne olacağı kime çatacağımız belli olmaz. Hem söktüğüm vincin ve kancanında bir bakımını yapmış olurum.
Saygılar

Ersan

Ersan Bey iyi günler.

Cemal Beyin sözünü ettiği '''Menşei Şahadatnamelerini araştırıp Ruhsatlara işletsek de sorunu kökden çözsek diyorum.Aslında sizin için çok gerekli değil ama,Römork çekebilmek için benim ruhsata işletmem gerekiyor. Ferozanın el kitabında da standart görülen (U) kancalar fonksiyon olarak Römork-Karavan çekimine uygun değil.Bu kancalar aracın kendisi veya diğer bir aracı strapla kurtarması için sanırım.Buna dayanarak Ruhsata Römork çekebilir ilavesi yapılacağından emin değilim.

Son uygulamalara göre Muayenede belirlenen Hafif KusurlarınTrafikte üzerinde duruluyormuş.Hafif kusurlar giderilmeden artık ruhsat üzerinde de işlem yapılmadığı bilgisini aldım.

Saygılarımla,
Tayfun Sözer

Arkadaşlar Cj 6 dan çıkma 16 inç Latikleri Ferozaya uyduramadık.Stepne öne uydu, diğer jantlar arkaya uydu öne uymadı pek birşey anlamadım.(Belki öndeki Poryalardan ?)
Aslında Lastik ve Jant Formunu beğenmiştim.Fiyatı da uygun olacaktı :smiley: Feriduncum bu nedenle kontrol-deneme şansımız olmayacak.

Sevgi ve saygılarımla,
Tayfun Sözer

Salih Bey iyi günler.
Ferozanın menşei şahadatnamesine nasıl ulaştınız ? Ruhsata Römork çeker ibaresini koydurtmak için izlediğiniz yolu öğrenebilimiyiz.

Saygılar,
Tayfun Sözer

tayfunsozer' Alıntı:
Cevdet Bey iyi Günler.

Benim aracımda LPG yok.Benzin tüketimi şartlara göre çok değişiyor.Soğuk havalarda Şehir içi ve kısa mesafe kullanımda tüketim 100 km.de 15 lt.ye çıkabilirken ,iyi hava şartları ve uzun yolda 10 lt.ye düşüyor.Tabi yol ve arazi şartları ile standarttan geniş ,çapı büyütülmüş lastiklerin de sonucu etkilediğini unutmamak gerekir.(DX modeller hk.size yazdım ;) ) Hem günlük hem de arazide kullanıyorsanız ve çok km yapıyor iseniz LPG düşünebilirsiniz.Enjeksiyonlu modellerde daha verimli olan lpg tüketimi benzine göre % 15-20 artış göstermesine rağmen ucuzluğu nedeni ile %35-45 ucuza geldiği söyleniyor.

Saygılarımla,
Tayfun Sözer
teşekkür ederim..
benimkinde lpg var,sanırım ayar gerektiriyor :smiley: çünkü bana biraz 300 krş üzerine yakıyor gibime geliyor..

forester' Alıntı:
Cevdet Bey,

Merhabalar, benim Feroza LPG'de 0,29 TL/km, benzinde 0,5 TL/km harcıyordu, sonra benzindeyken daha fazla hava girmesini sağlayan bir mikser, ve klape yaptım, hava alışınıda şnorkelden yapınca benzin maliyetim 0,39 TL/km kadar düştü, ama en önemlisi benzinle kullanınca motor kendine geldi ve daha iyi performans vermeye başladı. Şimdi hiç LPG ile kullanasım gelmiyor :smiley:

Ön tampona vinç için ben bir iki resim eklemiştim ( http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=6040.0 ).

Saygılar

Ersan

teşekkürler ersan bey,tampon'u birazcık kesmişler ama sanırım böylesi daha güzel..
saygılar benden..

Cevdet Bey,

Tamponu bizzat ben kesmiştim :(. Ama kesmeden takmam mümkün değil di, en azından benim aldığım vinci takmak mümkün değildi. Az envelde yarın sabah ki araç muayenesi için söktüm.

Saygılar

Ersan

forester' Alıntı:
Cevdet Bey,

Tamponu bizzat ben kesmiştim :(. Ama kesmeden takmam mümkün değil di, en azından benim aldığım vinci takmak mümkün değildi. Az envelde yarın sabah ki araç muayenesi için söktüm.

Saygılar

Ersan
hocam araç muayenesinde problem'mi oluyor vinç ?
eğer öyle ise muayenede kesik tamponu'da mesele yaparlar..
veya kusur..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,634
Kayıtlı Üye Sayımız
166,927
Kaydolan Son Üyemiz
AliUmut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR