Ynt: Gezenbilir Ankara Grubu Kavşakkaya Off-Road Etkinliği (2 Ağustos 2009)
PUG 306 olayına açıklık getireyim

Öncelikle gezide emeği geçen, katılan tüm arkadaşlara teşekkür ederim, süper bir geziydi. Off road virüsü bizde iyice etkisini göstermeye başladı.
Gezide binek araçlarda katılabilir denince çok terettüt etmedim. Normalde arazi aracımızı almak için sürekli bakıp duruyorum, hatta cumartesi de birkaç araca baktık, içimiz ısınmadı. Artık canavar PUG 306 mızla katılmak şart oldu, bu geziyi kaçıramazdım.
Aracımı iyi tanıyorum, kendime de güveniyorum, birde biraz çılgınım.

Aracın altı 13cm, altı dümdüz, hiç çıkıntı yok, ön panjur altından motorun arkasına kadar demir motor koruma levhası var. Ön rotiller ve kollarda alta hiç sarkma yok, düz kollar, araya birşey girmediği sürece yüzeyde kayacak şekilde, civata başları bile kolların içine gömülü. Bunları bildiğim için içim rahattı. Araç yüksek devirli, yüksek beygirli ve özel bir şanzumanı var, birinci vitesi sizin aslanların arazi vitesine denk. Önlerde biraz dişli kar lastikleri takılı. Arkalarda bağımsız amartisör sistemi var. Tek eksiği dört çeker olmaması

) Birde yavaş ilerledik, bir yere takılmadan dikkatli şekilde geçtik. Arkadaşlar da sağolsunlar geçişlerde yönlendirme yaparak yardımcı oldular. Birazda pilotaj işlem tamamdır.
Ben yinede yarın lifte kaldırtıp arabada birşey varmı kontrol ettireceğim. Nede olsa o bizim göz bebeğimiz. Asfaltı ağlatan cinste bir araba. Arazi arabasına geçişte zorlanmamızın bir sebebide bu arabanın özellikleri. Vazgeçmek zor oluyor
Ben burdan benim gibi yapamayı düşünen arkadaşları uyarıyorum, sakına binek araçlarıyla böyle araziye girmesinler, benimki bir çılgınlıktı tekrarı olacağını zannetmiyorum.
Bende de güzel fotolar var, akşama bir araya getirip atacağım.
Bu arada nasıl off road olayını kapmışmıyım, bana uyar değil mi?
Mustafa,