Gezenbilir Boğaz'da Tekne Gezisi (6 Temmuz 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan behicefe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 174
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,223
Ynt: Gezenbilir Boğaz'da Tekne Gezisi (6 Temmuz 2008)

haklısın ama radar özelliğini yeni yeni ortaya koymaya başladı. gemicilere yol gösterme amacıyla konuşlandıkları için fener diye adlandırılırlar. ve ilk yapılan fener Ahırkapı'nı oradakidir.
fenerlerin bir diğer kullanma amacı ise gözetleme ve sinyaliyasyon içindir. ve İstanbul'daki fener sayısı 53'tür.

Etiketler

aslında bu hazır cevap olma tarzımı pek benimsemiyorum. ama okudukça öğrendiklerinin paylaşım olmadan değersiz olduğunu söyleyen iç sesimi dinlemeden de edemiyorum. ben bir süredir sitemizde kültür bölümünde tarihte bu gün bölümünü izinsiz olarak(medaratörüne danışmadım. oda bir şey demedi, en azından itiraz bazında) yazıyorum,
ve bu suretle yeni bilgilerde ediniyorum. tekne gezisinde bir kaç gün önce yazdığım aşagıdaki bilgiyi düşündüm. sonra vazgeçtim. aslında günlük hayatımızın bazı dönemlerinde kullandığımız bu eşyaların en azından adının konuluş hikayesi de bir o kadar ilginç.

05/07/1946 Fransız modacı Louis Reard, iki parçalı mayoyu tanıttı. Mayonun adı, Amerika Birleşik Devletleri'nin atom bombası patlattığı Pasifik'teki Bikini Adası'ndan geliyor

Ehaueh aslında ben de How I Met Your Mother izliyordum. 3x08'inci bölümde Ted'in hataları düzeltme huyu olduğunu gördüm. Bilinç altına yerleşmiş bi anda ben de görünce dayanamadım :smiley:

hatalıysam ara..... bu kamyon yazısıda şimdi bakınca benim aklıma geldi. iyi akşamlar. görüşürüz.

o peynirler kayboldu diye akli cikti hatunun bee... siki bir arama sonunda buldu da rahatladi..

aura' Alıntı:
bu arada bu gezinin devamını yaz bitmeden yapmayı düşünüyoruz arkadaşlar...
detaylar en kısa zamanda bilginize sunulacaktır...

ay dayanamadım söledim :D
yaz bitmeden mi. nasil yani eee bu hafta sonu nolcak

kocaman dil peyniriydi sanırsam. :-\ yazısını bile okuyamadım. üstelik o yedi ben güldüm diye iki defa ihtar aldım. :-[yazdım bunları diye tehdit etti. :mad: bak Korhan'ın şahitliğide olmasa yanlış anlaşılacakmışım demekki. :D

Bülent takdir ettim fotoğrafların sunumu ve kullanılan edebi üsluptan ötürü...işte sıkı bir gezenbilir...
Bende eskiden deli gibi fotoğraf çekerdim f-301, fg-20 nikonlarım ful set objektifim vardı 6x6 lüpitelim vardı en büyük hayalim leica ve nikonos V almaktı şimdi bakıyorumda ne makinalar çıkmış.

ümraniyede doğa sporları satan bir yerde sordum senin tarifine göre onlar ama satıcı sörf giysisi deyince cahilliğimi gizledim.

bülent linki takip et

http://www.adrenalin.com.tr/productdetails.asp?ProductTypeID=1272

sağol Fatih. benim gördüğüm de bunlardı. alçak tezgahtar :mad:
bende derin sularda :-\yüzebileceğim artık ::smiley:

gerçi korhan abi senin o cüssenle batman teorik olarak mümkün değil demişti ama ben denize gireyim diye mi söyledi. anlayacağız ???

Bülent abi Mustafa haklı, resimdeki radar.

Behiç Bülent Dağdeviren' Alıntı:
haklısın ama radar özelliğini yeni yeni ortaya koymaya başladı. gemicilere yol gösterme amacıyla konuşlandıkları için fener diye adlandırılırlar. ve ilk yapılan fener Ahırkapı'nı oradakidir.
fenerlerin bir diğer kullanma amacı ise gözetleme ve sinyaliyasyon içindir. ve İstanbul'daki fener sayısı 53'tür.

gerçi korhan abi senin o cüssenle batman teorik olarak mümkün değil demişti ama ben denize gireyim diye mi söyledi. anlayacağız ???
eğer imkan versen ve bana güvensen ben hem teorik hem pratik olarak sana ispatlardım senin dibe batman için nasıl bir güç harcaman gerektiğini ciğerlerindeki tüm havayı bi kere boşaltmak lazım batman için bu halinle bile 3-4 kilo ağırlık bağlaman lazım beline

fatih umarım yapılacak olan geziye gelirsin. ben bizim egede genelde 1.5-2 mtlik yerlerde yüzdüğümden seninde o gün ifade ettiğin gibi psikolojik olarak bu durumu kabullenememeyi yaşadım. atlatacağımı sanıyorum.
Ercan ben aksini iddia etmedim. ayrıca bilgilerime güvenemedim internette aradım dediğim gibi İstanbulda 53 fener varmış. Türkiye'de toplam olarak 407 adetmiş. öylesine okumuştum bunu galiba yıllar önce bu gün gerekti. hemen beyin arşivimden size sundum.
bende de gerekli gereksiz ne bilgi varmış. aferin bana. :-*

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,050
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR