Gezenbilir İzmir; Evka-4 Yamanlar Zirve Çamiçi Köy Doğa Yürüyüşü (21 Kasım 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,743
Ynt: Gezenbilir İzmir; Evka-4 Yamanlar Zirve Çamiçi Köy Doğa Yürüyüşü (21 Kasım 2010)

Türker bey selam.

Gezenbilir adı altında yaptığımız Doğa Yürüyüşlerinde Spil Dağına gitme fırsatımız olmadı hiç. Malum belediye otobüsleri ile ulaşım sağlıyoruz.
Ama Dağcılık ve Doğa Yürüyüşleri etkinliklerimizde Spil Dağına bir çok çıkışımız var.

Link istemişsiniz;
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9238.0

Her konumuzun en aşağısında yazan Anahtar Kelimeler bölümünde ki " TezzMertek " kelimesine tıklarsanız açmış olduğum tüm konuları rahatça görebilirsiniz.

Etiketler
Ynt: Gezenbilir İzmir; Evka-4 Yamanlar Zirve Çamiçi Köy Doğa Yürüyüşü (21 Kasım 2010)

Fotoğrafları yükledikten sonra ziyaret edenlerin sayısı artmaya devam ediyor ne güzel ne güzel :smiley:
Türker bey bir hafta sonu denk gelir umarım gelir katılır ve tabanvaya geçişi resmileştirmiş olursunuz ;D

Sağa sola link atıyorumda :smiley:

Emre ile ben yürüşe katıldım ama resimlere ayrı bir keyfle bakıyoruz. Tekrar :-*

Murat Bey link için teşekkürler.
Ömer Bey valla düşünmüyor değilim ama sizin hızınıza ayak uyduramam ki :D Sizin etkinlikleri şimdilik izleyerek takip ediyorum :D. Cesareti bulursam size katılırım..Bu arada günde 3 paket sigara içen biriydim sigarayı bırakalı 10 ay oldu. Daha nefesim yeni açılıyor.Fakat sigarayı bırakmak bana tam 10 kilo aldırdı..Bunun yaklaşık 5 kiloya yakınını verdim.Daha hala kilom var. Biraz beni zorluyor bu kilolar:smiley: .Foça da balık tutmaya gittiğimiz sazlıca plajı var. Buraya dağdan aşağıya iniyorsunuz.Yaklaşık 700 metre mesafesi var. Burayı tekrar yukarı çıkarken eskisi kadar zorlanmasamda yine nefes kontrolü zor oluyor.Sizler gibi tırmanabilirmiyim.Bilemiyorum.Yinede düşünmüyor değilim.Takipçinizim. ;)

Ynt: Gezenbilir �zmir; Evka-4 Yamanlar Zirve �ami�i K�y Do�a Y�r�y��� (21 Kas�

Sigarayı bırakmış olmanıza sevindim
Sigara bırakmak kilo aldırıyor haklısınız ama azmedince geri veriliyor ki siz vermişsiniz zaten :smiley:
Hazır katılmaya kararlı iken bu düşüncenizi çok ertelemeyin
Yürüyüşlerde zorlayıcı bir durum olursa grubu ikiye ayırıyoruz.
Gelin aheste aheste yürürüz :smiley:

Haydaaa.

Türker bey ne diyor ??
Duyanda koşa koşa yürüyüş yapıyoruz sanacak.
;D

Bu hafta mutlaka katılın bize Türker bey,
Parkurun %50'si Orman yolunda yürünecek.

Ziyaret etmeniz gereken linkimiz imzamda duruyor.
;)

Murat ve Ömer Adil kardeşim paylaşımınız için
teşekkürler.
Ellerinize ve ayaklarınıza sağlık.

Rica ederiz ağabey...
Gaziantep'e İzmir'den selamlar :smiley:

TezzMertek' Alıntı:
Haydaaa.

Türker bey ne diyor ??
Duyanda koşa koşa yürüyüş yapıyoruz sanacak.
;D

Bu hafta mutlaka katılın bize Türker bey,
Parkurun %50'si Orman yolunda yürünecek.

Ziyaret etmeniz gereken linkimiz imzamda duruyor.
;)

:D :D :D :D :D

Bir de bişey sormak istiyorum. Giyisi durumu ve ayakkabı nasıl olmalı. Gelmeye kalksak malzeme yok ki :D. En azından ne tür malzemeler ve ayakkabı kullandığınızı söylerseniz sevinirim. Onları hafiften hazırlamaya başlarım. Hafiften bu olaya giricem gibi ama hadi hayırlısı.Neyse daha önümüzde çok pazar var. ::smiley:

MALZEME ve GETİRİLECEK EŞYA :
Öncelikle,sırtta taşınabilir türden bir çanta seçmeliyiz, ve düzeni şu şekilde olmalı:En ağır eşyaları vücudumuzun ağırlık merkezine en yakın kısmına (yani çantanın bel bölgesine ) yerleştiriyoruz.Çantanın en üstüne de sık sık kullanabileceğimiz malzemeleri
(yağmurluk,fener,kazak vs.) koyuyoruz.Çantanın dışında ise mümkün olduğunca hiç malzeme taşımamaya çalışıyoruz.Çünkü bunlar sallanıp, bizim de dengemizi bozarak çok çabuk yorulmamıza neden olacaktır.Getireceğimiz eşyalar en temel kural olarak hacimce küçük, ağırlıkça da hafif olmalı.Yağışa karşı kibrit çöplerini ve tabii ki çakacak kısmını film kutularına koymak çok iyi fikir.

Aynı şekilde, giyeceklerimizi torbalarsak aynı sorunu çözmüş oluruz. Postal giyeceksek, geziye gitmeden önceki akşam dikiş yerlerini vazelinlemek postalın su almasını önleyecektir.Ama sakın kaloriferin yanına koymayın ki, postal vazelini kendi emebilsin.

GİYİM :
Giysilerimizin en önemli özellikleri şunlar olmalı:Hafif,az yer tutan sıkıştırılınca küçülebilen, az nemlenen, kolay kuruyan (örn:pamuklu değil), bol
( donmayı önleyen arada kalan hava ve kan dolaşımı),önden açılır kapanır ;ki kolay giyilebilsin, sıcak tutan, ter ve buharı dışarı atabilen,yağmur, nem ve rüzgar geçirmeyen....Bu kadar özelliği bir anda içeren giysi bulmak çok mu kolay diyeceksiniz ama kısaca şunu belirtmek gerekli ki, kalın giyinmemiz bize bir yarar sağlamıyor.İnce ve kat kat giyinirsek, aralarda kalan havanın verdiği ısı ile sıcak kalabiliriz.

Tipik ve Kolay Sağlanabilen bir Giyim şöyle olabilir:

Yazın:Yürürken sırayla T-shirt, orta kalınlıkta bir yün gömlek,basma,pazen ya da ince ketenden pantolon.Molalar için (polar) mont ve yağmurluk.

Kışın: Yürürken sırayla yün atlet, yün gömlek, polar veya kadife pantolon.Molalar için polar mont,yağmurluk ve çok soğuk havalar için elyaf veya kuş tüyü anorak. Ek olarak yaz kış güneş gözlüğümüzü,kremimizi,şapkamızı ve beremizi de unutmuyoruz. Ayakkabı olarak tabanı kalın ortopedik botlar tercih edilebilir.

Ben masa basında oturan bir insanım. Şeker hastalığım var. Doğada uzun yürüyüş yapmadım.
Geziye katılacam dedim ve güzelbahçe gezisinden beri bugün 5. geziye katıldım.
Bundan sonraki programlarımın hepsini yürüyüşlere göre yaptım. 11 yaşında oğlum Emre de benim katıldığım 2. haftadan beri yürüyüşlere katılyor. Malzemelerimizi de yeni yeni alıyoruz. Zaten rehberlerden tavsiye alarak alın derim.

Hepsinden önemlisi yola çıkmak.
Rahat kıyafetler, sırt çantası, bot veya spor ayakkabı yeterli oluyor.
Engelleri düşündükçe yürüyüşlere katılamazsınız.

Parkurlarda zorlanırsanız, rehberler parkurları kısaltıyor.
Düşünerek yürünmez, başlamak için otobüs durağında olmak lazım.
Yoksa evde oturmağa devam edersiniz. Engel insanın kafasında yoksa iki ayağınız çalıştıkça yürümeye devam edebiliyorsunuz.
Haydi yürüyüşe gelin..

" Kenkart ile 3 - 30 Paraya Doğa Yürüyüşü " Etkinliklerimizin ana cümlesi olmaya aday bir söz için şok teşekkürler Ertan Ağabey.

Kutadgu' Alıntı:
Düşünerek yürünmez, başlamak için otobüs durağında olmak lazım.
Yoksa evde oturmağa devam edersiniz. Engel insanın kafasında yoksa iki ayağınız çalıştıkça yürümeye devam edebiliyorsunuz.
Haydi yürüyüşe gelin..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR