Gezenbilir, Latif Osman Çıkıgil Anma Tırmanışında ( LOÇ - 2011 Bursa)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 57
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,232
Ynt: Gezenbilir, Latif Osman Çıkıgil Anma Tırmanışında ( LOÇ - 2011 Bursa)

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

Budak - LOÇ 2011 00208.jpg

Budak - LOÇ 2011 00210.jpg

Budak - LOÇ 2011 00212.jpg

Budak - LOÇ 2011 00213.jpg

Budak - LOÇ 2011 00214.jpg

Etiketler

Etkinlik sonrası köyde Izgara da köfte ziyafeti çektik kendimize.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

Etkinliğin Sanal Yürüyüş Dosyası.
Bilgisayarınızda Google Earth yüklü ise çift tıklamanız kafidir.
[attachment=5]

Budak - LOÇ 2011 00215.jpg

Budak - LOÇ 2011 00216.jpg

Budak - LOÇ 2011 00217.jpg

Budak - LOÇ 2011 00218.jpg

Ekli dosyalar

• Uludağ B.Deliller Rotası .kml
    88.4 KB · Görüntüleme: 303

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

Budak - LOÇ 2011 00220.jpg

Budak - LOÇ 2011 00221.jpg

Budak - LOÇ 2011 00222.jpg

Budak - LOÇ 2011 00224.jpg

Budak - LOÇ 2011 00225.jpg

Ve son olarak GPS sayesinde elde ettiğim veri dosyası vasıtası ile Google Earth üzerinde oluşturduğum etkinliğimizin yürüyüş & trımanış harita fotoğrafları.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

GE'de B.Deliller - Uludağ Z. 001.jpg

GE'de B.Deliller - Uludağ Z. 002.JPG

GE'de B.Deliller - Uludağ Z. 003.JPG

GE'de B.Deliller - Uludağ Z. 004.JPG

GE'de B.Deliller - Uludağ Z. 006.JPG

Çok keyifli bir etkinlik olmuş paylaşımın için teşekkürler Murat... Nice zirvelere :smiley:

Murat bey süper bir faaliyet oldu.Ayrıca sizinle tanıştığımada çok sevindim .Bir sonraki etkinlikte buluşmak üzere...........

Ellerine ve emeğine sağlık...
Gitmiş kadar oldum :smiley:

Bu güzel paylaşım için çok teşekkürler.

Tebrik ederim Murat hocam .Güzel bir etkinlik.Sakaryanın yakınındaki Bursa daki bir tırmanıştan haberdar olmayışım kendi adıma büyük kayıp olmuş..

Muratcım, tebrik ederim. Çok güzel bir havada başarılı bir zirve gerçekleşmiş. Gezenbilir üyeleriyle karşılaşman da çok hoş bir tesadüf olmuş. O yanındaki arkadaş bizim Yalovalı Yokozuna değil mi?

Selamlar

Efe

Türkiye'nin En Büyük Dağcılık Faaliyetinde Zirvede Şehitleri Andılar

http://www.haber01.com/turkiye-nin-en-buyuk-dagcilik-faaliyetinde-zirvede-sehitleri-andilar-h87714.html#

Dağcılık Federasyonu'nun ilk başkanı Latif Osman Çıkıgil'i anmak için Uludağ'ın zirvesinde düzenlenen tırmanma faaliyetine katılan 151 dağcı, 2 bin 543 metrelik zirvede şehitleri unutmadı. Türkiye'nin en büyük dağcılık organizasyonlarından biri olan anma etkinliğine 22 kentin yanı sıra İsveç ve Danimarka'dan da dağcılar iştirak etti.

Bursa Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü'nün (BUDAK) düzenlediği Bursalı olan ilk Dağcılık Federasyonu Başkanı merhum Latif Osman Çıkıgil'in hatırasını yaşatmak için 1986'dan beri yapılan geleneksel tırmanışa, değişik şehirlerden gelen 218 dağcı katıldı.

Dağcılar Cuma akşamı Merinos Kongre Kültür Merkezi'nde bir toplantı düzenledi. Daha sonra sabah saatlerinde 218 dağcı, faaliyetin başlayacağı Büyükdeliller köyündeki kamp alanına geldi. Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Bursa Dağcılık İl Temsilcisi Nazif Makas'ın da aralarında bulunduğu 151 dağcı, pazar sabahı 06.00 sıralarında zirve tırmanışı için buradan harekete geçti. Bursa, Kocaeli, İstanbul, Eskişehir, Antalya, Burdur, Sakarya, Çanakkale, Ankara, Balıkesir, Kayseri, Konya, Kırklareli,

Denizli, Aydın, Mersin, Yalova, Adana ile İsveç ve Danimarka'dan gelen dağcılar, güneşli havada ve kuru bir zeminde Uludağ'ın 2 bin 543 metrelik zirvesine tırmandı.

Burada Türk Bayrakları açıldı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Çıkıgil ile şehitler yad edildi. Dağcılar daha sonra kamp alanının bulunduğu Büyükdeliller köyüne doğru dönüşe geçti. Köye gelen dağcılar, köy meydanında açılan stantlardan organik ürünler satın alma imkanı buldu. Köyde yapılan sertifika töreninin ardından dağcılar, memleketlerine gitmek için etkinliğe son verdi.

NEHİR' Alıntı:
Çok keyifli bir etkinlik olmuş paylaşımın için teşekkürler Murat... Nice zirvelere :smiley:

Rica ederim Asiye.
Biz tırmanalım. Siz rahat koltuklarınızda klimalı ortamlarda fotoğraflar ile gezin görün vs vs.
:smiley:

yukselcali' Alıntı:
Murat bey süper bir faaliyet oldu.Ayrıca sizinle tanıştığımada çok sevindim .Bir sonraki etkinlikte buluşmak üzere...........

Bende memnun oldum Yüksel.
Başka bir faaliyette karşılaşmak ümidi ile.
İyi Çalışmalar.

ozhtc35' Alıntı:
Kıskanmadımmmmmmmmmm :smiley:)

Çağıracaktım seni de ama hava buz gibi idi.
-25 derece bile kar etmedi 1330 metrede. Goretex pantalonu gece giydim. Termal içlik ve Polar kazağın üzerine bir polar kazak daha giydimdi.
:smiley:

matiate' Alıntı:
Ellerine ve emeğine sağlık...
Gitmiş kadar oldum :smiley:

Teşekkürler Ömer.
İnşallah hep beraber gideriz 8-10 kişilik küçük bir ekip ile.

yakara' Alıntı:
Bu güzel paylaşım için çok teşekkürler.

Rica ederim. Kayseri den sonra bu etkinliğe de beklerdim.
23-25 Nisanda tekrar yapalım derdim ama o tarihlerde Uludağ karlar ile kaplıdır.

COMPETUS' Alıntı:
Tebrik ederim Murat hocam.Paylaşım için ayrıca teşekkürler.

Sağol Adaşım. Görevimiz Tehlike değil paylaşmak. ;D

hasan110' Alıntı:
Tebrik ederim Murat hocam .Güzel bir etkinlik.Sakaryanın yakınındaki Bursa daki bir tırmanıştan haberdar olmayışım kendi adıma büyük kayıp olmuş..

Sağolun Hasan bey.
Evet çok güzeldi. Aşırı kalabalık nedeni ile uygun bir tempo sağlanamadığı için tırmanış gecikme ile yapılmış olsa da bu tarz tırmanışlarda her zaman olan şeylerdi.
Son etapta Budak rehberlerinin beni tanıması ve Tasim Ağabey faktörü ile tolerans göstermeleri nedeni ile gruptan kopup solo zirve yapmıştım. :smiley:
Bu etkinliği ben Etkinlikler sayfamızda ve Takvimimizde duyurmuştum.
Arada incelemeniz lazımdı ilgili sayfaları. :(

EKARAIS' Alıntı:
Muratcım, tebrik ederim. Çok güzel bir havada başarılı bir zirve gerçekleşmiş. Gezenbilir üyeleriyle karşılaşman da çok hoş bir tesadüf olmuş. O yanındaki arkadaş bizim Yalovalı Yokozuna değil mi?

Selamlar

Efe

Teşekkürler Efe ağabey.
Evet hava güzeldi. Gece soğuk olsada tuzu biberi bu tarz tırmanışlar için.
Evet flamalarımıza epey ilgi oldu.
İletişim sorunu çekmesem çene yapmaktan tırmanışa vakit kalmazdı. ;D

Yanımda ki arkadaş.? Zirve fotoğraflarında kini soruyorsan.
Biri Çağatay Belgen. - İstanbul'dan cagatay nickli.

Diğeri ise İzmir Doruk Dağcılık'tan Namık Kemal Ekici idi.

İnternette yayında olan başka bir fotoğraf.

[attachment=1]

Gezenbilir Uludağ Zirvesinde.jpg

Ereğli Dağcılık ve Tenis Kulübünün bu etkinlikte Büyük Deliller Köyünden kamp alanına kadar olan yürüyüşe ait fotoğrafları ilginize sunuyorum.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

Ereğli Dağcılık Objektifi - 001.jpg

Ereğli Dağcılık Objektifi - 002.jpg

Ereğli Dağcılık Objektifi - 003.jpg

Ereğli Dağcılık Objektifi - 004.jpg

Ereğli Dağcılık Objektifi - 005.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri