Gezenbilir Süphan - Ağrı Ekspedisyon Planı (Temmuz 2012)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,621
Ynt: Gezenbilir Süphan - Ağrı Ekspedisyon Planı (Temmuz 2012)

Yeşim' Alıntı:
Herkese Selamlar,

ilk sorum bir etkinlik için bir tur firmasından destek alacak mıyız? yani keisn mi? Alırsak şahane olur :smiley: bu yıl tur aracılığı ile kaçkar trans yapmış biri olarak bıraksalardı bir tırmanış daha yapardım :smiley: süper kondüsyon yapıyorsunuz, son gün baber geçidinden geçmek bize çok kolay geldi "bu kadar mı dedik" inişi saymıyorum :smiley:
tur un avantajı çantaları kendilerinin taşımaları ve rotayı biliyor olmaları diye düşünüyorum.Eğer bu kadar uzun bir etkinlikte malzemelerimizi de taşırsak bence başlamadan yorulmuş oluruz, onun yerine uzun soluklu yürüyüşler yaparak zaten öncesinde ciğerlerimizde açmış olacağız diye düşüyorum nacizane :smiley:

yeşim hanım,
tur şirketlerinin avantaj sağladığı doğrudur.sadece peşlerine takılıp yürüyorsunuz onlar herşeyi hallediyorlar.
ama fiyat dezavantajları da göz önünde bulundurulmalı.

bilgim kadarı ile size bir rakam çıkarayım(sadece Ağrı dağı için)
Doğubayazıt'ta bir veya iki gece konaklama(çıkış öncesi ve sonrası birer gece. 30 *2=60 tl
Eli köyüne ulaşım için araç 200 Tl bu araç bir minibüs dolmuş oluyor ve 9-10 kişi alıyor yani 200/10=20(minimum)
taşıyıcı at için, 3200 ve 4200 kamplarına çantaların taşınması ve Eli köyüne geri getirilmesi 200 tl bir at 3 çanta taşıyor.
buda 200/3=67 tl gibi yapıyor.
bu rakama doğubayazıt'a ulaşım eklenecek uçakla gidileceği için erken alıp rakamı düşürmek mümkün.
Van'a gidildiğini düşünerek Van'dan doğubayazıt 20tl idi.gidiş dönüş 40 tl
toplam=60+20+67+40=187+uçak+özel ve yiyecek harcamaları

aklıma gelenler bunlar, tur şirketi ile nerede ise 3/1 fiyata geliyor :smiley:

Etiketler

ben ağrı için net fiyat veriyorum 1160tl bunun uçağı var özel harcaması varr ;D

bilgim kadarı ile size bir rakam çıkarayım(sadece Ağrı dağı için)
Doğubayazıt'ta bir veya iki gece konaklama(çıkış öncesi ve sonrası birer gece. 30 *2=60 tl
Eli köyüne ulaşım için araç 200 Tl bu araç bir minibüs dolmuş oluyor ve 9-10 kişi alıyor yani 200/10=20(minimum)
taşıyıcı at için, 3200 ve 4200 kamplarına çantaların taşınması ve Eli köyüne geri getirilmesi 200 tl bir at 3 çanta taşıyor.
buda 200/3=67 tl gibi yapıyor.
bu rakama doğubayazıt'a ulaşım eklenecek uçakla gidileceği için erken alıp rakamı düşürmek mümkün.
Van'a gidildiğini düşünerek Van'dan doğubayazıt 20tl idi.gidiş dönüş 40 tl
toplam=60+20+67+40=187+uçak+özel ve yiyecek harcamaları

aklıma gelenler bunlar, tur şirketi ile nerede ise 3/1 fiyata geliyor :smiley:

[/quote]
legolas selam, vakit ayırıp bilgi verdiğin için tşk ederim, yalnız bu ilettiklerin bizim organize edebileceğimiz rakamları ifade ediyor diye düşünüyorum :smiley:

legolas selam, vakit ayırıp bilgi verdiğin için tşk ederim, yalnız bu ilettiklerin bizim organize edebileceğimiz rakamları ifade ediyor diye düşünüyorum :smiley:

[/quote]

evet Yeşim hanım,biz organize edersek en düşük rakamlar bu olabilir.

yalnız çok heybetli ve güzel bir dağ imiş :smiley:

Güncel everest'e mi gidiyoruz. ;D
sen yapacakmışsın rehberliği, bana öyle dediler ;D :D

legolas' Alıntı:
Güncel everest'e mi gidiyoruz. ;D
sen yapacakmışsın rehberliği, bana öyle dediler ;D :D

Doğrudur Murat,

Yapıcaz bakalım öyle bir plan. Ama benim rehberliğimin biraz farkı olucak, burada gidiş olucak dönüş allah kerim :smiley::smiley::smiley: o yüzden yarı para alıcaz zaten katılımcılardan :D

Gozak' Alıntı:
Doğrudur Murat,

Yapıcaz bakalım öyle bir plan. Ama benim rehberliğimin biraz farkı olucak, burada gidiş olucak dönüş allah kerim :smiley::smiley::smiley: o yüzden yarı para alıcaz zaten katılımcılardan :D

Yarı para cazip geldi de geri dönmeme riski biraz düşündürüyor ama her dağ dan dönememe riski zaten var.
bu durumda ben senin rehberliğinde Everest'e geliyorum :D

legolas' Alıntı:
Yarı para cazip geldi de geri dönmeme riski biraz düşündürüyor ama her dağ dan dönememe riski zaten var.
bu durumda ben senin rehberliğinde Everest'e geliyorum :D

şimdi buradaki geri dönememe olayı risktenmi yoksa ooooo bura süper abi biz burda göçmen olalım deyip yerleşik hayata geçmektenmi kaynaklanıyor onu açıklırmısın sayın özak ;D

selam arkadaşlar
önümüzdeki günlerde ağrı-süphan-nemrut üçlemesi yapacak olan bir grup var ve bu tur için 7 gün planlamışlar.
demek ki bir haftada bu işler yapılabiliyor(herşey yolunda giderse)gelecek yıl bahsettiğiniz bu tırmanış çok iyi olur.
sizlerle bir tırmanışta daha beraber olmak çok hoş olacak.görüşmek üzere.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,831
Kayıtlı Üye Sayımız
166,936
Kaydolan Son Üyemiz
TEMU Promo Code

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR