Ynt: Gezenbilir Süphan - Ağrı Ekspedisyon Planı (Temmuz 2012)
yeşim hanım,
tur şirketlerinin avantaj sağladığı doğrudur.sadece peşlerine takılıp yürüyorsunuz onlar herşeyi hallediyorlar.
ama fiyat dezavantajları da göz önünde bulundurulmalı.
bilgim kadarı ile size bir rakam çıkarayım(sadece Ağrı dağı için)
Doğubayazıt'ta bir veya iki gece konaklama(çıkış öncesi ve sonrası birer gece. 30 *2=60 tl
Eli köyüne ulaşım için araç 200 Tl bu araç bir minibüs dolmuş oluyor ve 9-10 kişi alıyor yani 200/10=20(minimum)
taşıyıcı at için, 3200 ve 4200 kamplarına çantaların taşınması ve Eli köyüne geri getirilmesi 200 tl bir at 3 çanta taşıyor.
buda 200/3=67 tl gibi yapıyor.
bu rakama doğubayazıt'a ulaşım eklenecek uçakla gidileceği için erken alıp rakamı düşürmek mümkün.
Van'a gidildiğini düşünerek Van'dan doğubayazıt 20tl idi.gidiş dönüş 40 tl
toplam=60+20+67+40=187+uçak+özel ve yiyecek harcamaları
aklıma gelenler bunlar, tur şirketi ile nerede ise 3/1 fiyata geliyor
Yeşim' Alıntı:Herkese Selamlar,
ilk sorum bir etkinlik için bir tur firmasından destek alacak mıyız? yani keisn mi? Alırsak şahane olurbu yıl tur aracılığı ile kaçkar trans yapmış biri olarak bıraksalardı bir tırmanış daha yapardım
süper kondüsyon yapıyorsunuz, son gün baber geçidinden geçmek bize çok kolay geldi "bu kadar mı dedik" inişi saymıyorum
![]()
tur un avantajı çantaları kendilerinin taşımaları ve rotayı biliyor olmaları diye düşünüyorum.Eğer bu kadar uzun bir etkinlikte malzemelerimizi de taşırsak bence başlamadan yorulmuş oluruz, onun yerine uzun soluklu yürüyüşler yaparak zaten öncesinde ciğerlerimizde açmış olacağız diye düşüyorum nacizane![]()
yeşim hanım,
tur şirketlerinin avantaj sağladığı doğrudur.sadece peşlerine takılıp yürüyorsunuz onlar herşeyi hallediyorlar.
ama fiyat dezavantajları da göz önünde bulundurulmalı.
bilgim kadarı ile size bir rakam çıkarayım(sadece Ağrı dağı için)
Doğubayazıt'ta bir veya iki gece konaklama(çıkış öncesi ve sonrası birer gece. 30 *2=60 tl
Eli köyüne ulaşım için araç 200 Tl bu araç bir minibüs dolmuş oluyor ve 9-10 kişi alıyor yani 200/10=20(minimum)
taşıyıcı at için, 3200 ve 4200 kamplarına çantaların taşınması ve Eli köyüne geri getirilmesi 200 tl bir at 3 çanta taşıyor.
buda 200/3=67 tl gibi yapıyor.
bu rakama doğubayazıt'a ulaşım eklenecek uçakla gidileceği için erken alıp rakamı düşürmek mümkün.
Van'a gidildiğini düşünerek Van'dan doğubayazıt 20tl idi.gidiş dönüş 40 tl
toplam=60+20+67+40=187+uçak+özel ve yiyecek harcamaları
aklıma gelenler bunlar, tur şirketi ile nerede ise 3/1 fiyata geliyor